Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz jjeahh #175583 üzenetére

    Mert az igaz is, hogy általános terepezésre az igazi montizásra a trail a legjobb, amikor a terepezésen van a hangsúly. Az a legjobb kompromisszum a tekerés és a lejtőzős között, mindenhol elmegy és igazán élvezetesen lehet vele bringázni.
    Ezek az ajánlások csak azt nem veszik figyelembe, hogy te nem általános terepezel, hanem ugyan nem versenyzel, de teljesítmény orientált mászás fetisiszta vagy, amihez már nincs értelme trail gépet venni. Te már kiválasztottad a szakágat, amit bringázni szeretsz.

    Aki trail bringával nyomul az nem néz pulzusszámot, meg nem edzésként tekint a montizásra, hanem keresei az izgalmas terepet és élvezi. Te edzel, mérsz, statisztikákat gyártasz. Ez maga az XC, amiben 6030D versenyez értelem szerűen ő se trail bringát használ.

    Ami a mai XC gépekre szerintem mint fejlesztés valóban hasznos:
    1. az egyik az 1x12 hajtás (szigoróan a 10 foggal kezdődők nem a butított 11-esek),
    2. a dropper (igen merevre is a legjobb fejlesztés). Kivéve azoknak, akik a nyeregben ülve lejtőznek :D és várják mikor dobja át őket a kormány felett egy bukkanó
    3. szerintem van létjogosultsága a XC fullynak, nem véletlen megy már Nino is azzal.

    A súly jelentőségét viszont talán túlgondolod. Persze legyen könnyű, de a legtöbbet akkor is a vázgeó és a kerekek súlya fogja számítani. A bringán 1-1,5 kg, ha nem versenyzel és kell még 48 másodpercet nyerned a 30 km alatt, akkor nem vág falhoz.

Új hozzászólás Aktív témák