Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Üdv!

    Nemsokára lakást szeretnénk venni Budapesten, de a lentebb leírtak miatt nagyon nehéz kiválasztani az optimális területet és ebben kérnék tippeket, hátha vannak olyan részek, amelyek elkerülték a figyelmemet.

    Röviden annyi, hogy a keret max 35 millió Ft. Ezért az árért már beesik 1-1 újabb építésű is, de nem zárkózunk el a panel elől sem, annyi, hogy a 10 emeletesek kizárva.

    A nehézség abból adódik, hogy én a reptér mellett dolgozom, a feleségem meg a 4. kerületben, annak is a külső részén az Óceánárok környékén. Mivel most a 18. kerületben vagyunk az Erzsébettelepen, így nekem egyáltalán nem gáz a munkába járás sem autóval, se tömegközlekedéssel. A feleségemnek még úgy ahogy elmegy, mert 2 perc sétával a 200E buszmegállóban van, ahonnan hamar eljut metróig, de így is 1 óra 15 perc mire a munkahelyére ér, mert Újpest központtól még buszra kell szállnia.

    Emiatt kizárólag a metró, illetve a 200E közvetlen közelében nézelődünk, mert +1 busz ahhoz, hogy elérje a 200E-t, vagy messzebbről a metrót már másfél óra fölé növelné az utazást.

    A 4. kerületet elvetettük, mert onnan nekem autóval kellene járnom (sokszor éjjel 1kor végzek a munkahelyen) és az kb 1700 km havonta M0-án. Erzsébettelep szerintem egy nagyon király hely, de itt csak családi házak vannak, illetve van 1 tömb (pontosabban két tömb van, de az egyik egy széthulló kispórolt anyagú, ahol évek óta pereskedik a kivitelezővel a társasház) az Örs utcában, az nagyszerű lenne, de ott meg a végletek vannak, vagy vehetsz kicsi, 30-40 nm-es lakást, vagy 70 nm-körülit, a mi nekünk kell az 50-55 közötti nincs.

    Óhegy, Újhegy kilőve, mert idő, míg a metróhoz ér. (Ha most csak egy 40 perces utazásra kellene rádobnia +10-20 percet az oké lenne, de 1:15-re már nem szívesen tesz rá az ember plusz utazási időt).

    Ami szóba jöhetne az pár darab 4 emeletes tömb közvetlen a KöKi-vel szemben a 19. kerületben (Katica utca pl, vagy Lehel utca sarka), illetve a 18. kerületben a Lakatos lakótelep Nefelejcs utca mellett közvetlenül fekvő tömbjei, mert onnan kb 8 perc alatt eléri gyalog a 200E-t.

    Össze vissza nézegettük már a google maps térképet, hogy hol vannak még 4 emeletes tömbök, vagy lakóparkok a 10,18,19. kerületekben, de csak ezt a pár darab tömböt találtuk, ami nem növeli meg nagyon az utazást. Illetve még a 9. kerület József Attila lakótelep lenne járható út, viszont lehet alaptalan, de én nem szívesen költöznék az illatos úti vegyi szennyezett terület közvetlen szomszédságába.

    Van esetleg ötletetek, hogy hol találok még a fentieknek megfelelő lakásokat? A 10,18,19 kerületben szeretnénk maradni.

    Köszi, hogy végigolvastad a litániát. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák