Új hozzászólás Aktív témák

  • btomi9

    aktív tag

    válasz szazbolha #39945 üzenetére

    Akkor én is hadd szóljak bele egy kicsit. A dolgot szerintem onnan érdemes megközelíteni, hogy miként tudjuk megvédeni a saját holmijainkat a távoli támadások ellen. Nem vagyok a téma szakértője, csak leírom, én hogy csináltam.

    A routerem alternatív firmware-el képes ingyenes dinamikus DNS szolgáltatóhoz mindig beregisztrálni az éppen kapott külső IP címemet, valamint tud VPN -t csinálni. Gyakorlatilag legenerál egy .ovpn fájlt, amit azokra az eszközökre, iPad-re, másik távoli PC -re, laptopra, akárhova, ahonnan szeretném menedzselni, letöltöm. Becsatlakozom, és onnantól gyakorlagilag a "helyi" hálózaton látom a saját bányagépeimet. Én is rdp -t használok, és bár nem tudom, hogy az milyen porton kommunikál, de a routeren nem nyitottam ki a világháló felé. Így szerintem védve vagyok, de kíváncsi lennék szakértők véleményére is.

    Kicsit fura, mert nekem is AMD kártyák vannak, és bár amúgy nem kéne a HDMI dummy, mégis, ha pl. iPad-en nézem, és nincs benne, valahogy nehézkesebben épül fel a kapcsolat, vagyis a kép megjelenítése a tableten. Illetve ebben sem vagyok 100% biztos, de mintha jártam volna úgy, hogy újrainduláskor ha nem volt benne a dummy, nem indult el. Itthon voltam, belső hálón próbáltam mstsc (rdp) rálépni, de semmi, minta nem indult volna el. Azért egy kicsit bizonytalan infó, mert ez még a kezdeti próbaüzem időszakában volt, most más ok miatt kényszerű pihenőn vannak a gépek.

Új hozzászólás Aktív témák