Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Annyiban hibás a gondolatkísérlet hogy a hallás nagyon szubjektív dolog. Mindenkinek más a fülkagyló mérete, formája, dobhártyája, hallócsontjai. Én például az összes Technincs erősítő hangjától hányok, pedig valakinek az tetszik.
A Z5500, ha hibátlan az árkategóriájában annyira nem rossz vétel.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Akkor én elég rutinos vagyok.
"Nem a győzelem hanem a részvétem a fontos" -
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Aki csak zenét akar hallgatni és egy kicsit járatos a témában az ennyiért sztereó hangtechnikát vesz. Az Onyko TX7630-asom 18K volt és még van 50K egy normális hangfalpárra. Csak zenére sokkal járhatóbb út, de manapság a multifunkciós készülékek divatosak, a divat pedig manapság minőségromlással jár.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Egy ilyen sötét bunkó, szövegértésre képtelen alakot nem tud felhúzni egy ilyen professzor. Csak nevetni tudok rajta. Még mindig nem veszi észre magát.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Vigyél magaddal fa testápolót is.
Viccet félretéve úgyis az lenne a vége az egésznek hogy a Z5500 mennyire szar. Könyörgöm 70000Ft-ért mit vár az ember high-endet? Inkább annak kell örülni hogy ennyiért játékra és mozira simán elmegy. -
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Igazi lángész vagy! Meghajolok a tudásod előtt.
Komolyan ennyire okos vagy hogy egy filmre és játékra kitalált szettet fikázol mert zenében nem az igazi? Tudásod határtalan.
Tudod mit? Házimozizz a használt és csodálatos Polkjaiddal.Annyira okos vagy, hogy azt hiszed mindenki hülye csak te nem vagy az. Pedig kb. mindenki ellened van. Nem tűnik fel, hogy senkit nem érdekel a véleményed? Ha több pénzem lenne zenére egy kis sztereó Denont és valami JBL-t vennék a Z-5500 mellé.
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Én is objektív vagyok, de hallottál már ár/tudás arányról?
A régi Genius 5.1-em abban verhetetlen volt, ezért nem jutna eszembe hogy fikázzam.
Neked a Polkból 1 db többe kerül mint az egész Z-5500. Ez eléggé igazságtalan verseny. És erősítőről, kábelezésről, csatlakozókról még nem is beszélünk. 200000 pezónál többet semmiképp nem költenék zenére, inkább vennék valami kocsit vagy motort (motor az van gyári állapotú 60cc-s S51
) Képzeld én is olvasom a hm erősítős topikot és ott sokat olvastam a Polkokról. Igen nagy embernek képzeled magad vagy csak zabszem ment a ....... 
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Írd be a keresőbe hogy Onkyo TX-7630 vagy Sennheiser HD555 és megtudod a véleményem.
Ja és ez nem kifejezetten zenére való szett, játékra és filmre viszont simán elmegy.Amit csinálsz kb. olyan mintha azt mondanám hogy az én HD4850-esem simán megalázza a te Quadro FX videószerkesztő kártyádat játékban. És az én szemszögemből ez kit érdekel, ha tudom hogy úgysem játszok a videószerkesztő kártyával. Zenehallgatásra inkább az Onkyo-t v. a Sennheisert használom. És itt senkit nem érdekelnek a Polk hangfalaid.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Miért nem érted a viccet?

-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Úgy látom már nem én vagyok a "közellenség". Nemsokára összehozzuk a tesztet, ott majd minden kiderül.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ejnye-bejnye

-
Turbolada II
őstag
Az E-Digitalt nagy ívben kerülje mindenki!
-
Turbolada II
őstag
100000W az összteljesítmény lehetett. Tudtommal nincs olyan hangszóró, ami ekkora teljesítményt el tudna viselni. A 3000-6000W még reális lehet. Ha pedig elmaradt a hányinger akkor nem is volt akkora a hangnyomás.

Egyébként halkan megsúgom az Arénában Ákos koncerten 250000W összteljesítmény ment és a legerősebb hangfal 3000W-os volt. Megkérdeztem a hangosítóktól. Viszont az a rengeteg watt hatalmas térfogaton oszlik el, ezért éreztem durvábbnak szobában azt a 100W-ot.
-
Turbolada II
őstag
válasz
szimcsi
üzenetére
Akkor lehet DVD lejátszóval használni ha azon is van coax kimenet. Géppel is össze lehet kötni coaxban, csak a hangkártyán kell lennie digital out kimenetnek.
*Ja és a DD-t és a DTS-t csak digitális úton coax/optikai lehet elérni. Ebben az esetbe a Soundtouch szépen kiírja hogy DD vagy DTS.
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Lehet nem tudod mi az a gyomorforgató basszus.
Egyszer én már hánytam a mélytől, szerény 130dB körüli hangerő szobában. Egy régi 120W-os (valós teljesítményben) Pioneer erősítő, meg egy 38 centis hangszóróval szerelt mélyláda idézte elő ezt hatást. Rosszabb volt mint az Intersound hangzásverseny bajnokság a BNV-n! Elég rossz érzés nem kapsz levegőt, és iszonyatosan vibrál a szemed által érzékelt környezet. A haverom akinek ez a technikája volt anno világbajnok volt hangfalak és erősítők kiütésében. Egy 500W-os hangszórót úgy adnék neki kölcsön, ha tudnám hogy éppen egy 2X30W-os erősítője van.*Van egy nagy egyedi számítógépházam és annak a talpa abból a legendás Pioneer erősítőből van

-
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ennyiért használtan egy normális sztereo hangtechnikát lehetett volna venni. Filmnézésre kellett és ami ennél jobb az 120000Ft. Csak az a bibi hogy a nálam lévő Z-5500 távolról sem jó és használt technikát nem akartam venni.
Te nagyon elfogult vagy, én objektív.
A Genius topikban is említettem a hibákat, de arról az 5.1-ről nagyon pozitív vélemény alakult ki bennem. Ár/Érték arányban sokkal jobb mint a Z-5500. -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ez jó ötlet. Támogatom.
"Mivel valószínűsítem, hogy a hibás példányok aránya kevesebb mint a jól működő daraboké, ezért még nem kell lehúzni a rendszert!'
Ez elég érdekes felfogás, akkor is ezt mondanád ha az arány 49% vs. 51% lenne?
A fogyasztóvédelem tanárom azt mondaná rád, hogy az ő szavaival éljek: Nem vagy tudatos fogyasztó. Ezt egyáltalán nem sértésnek szánom, csak felhívom mindenki figyelmét hogy álljon ki nemcsak saját magáért, hanem másokért is. Szeretném újjáéleszteni a régi magyar mentalitást, amit az elmúlt évtizedek (6 db) szétzúztak. Jelenleg egy fórumtársnak segítek egy hibás asus eeepc-vel kapcsolatban. Ha pedig a rendszer *zart gyárt, akkor teljesen jogos a kárigény.*20-25nm közötti a szobám.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Egyáltalán nem elhanyagolható. Volt olyan fórumtárs, aki kb. 5-6 darabot hallott és abból csak 1 volt jó. Nekem 2-ből 2 hibás. Nem hinném hogy az emberek 40 nm-nél nagyobb szobában használnák a Z-5500-at.
A régi szériának saccra a 40-50%-a volt hibás (cserélték is futószalag szerűen) a mostaniaknak 20-30%-ával van gond.
-
Turbolada II
őstag
-Viktor26
-E-Maxx
-Misi19845 perc alatt csak ennyit tudtam összeszedni, de még vannak páran.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nem fogok összeírni mindenkit, a teljesség igénye nélkül:
-djtoomi
-eszement25
-henryk
-ati x 321
-markoo
-flashfly
-sehn
-dió83
-evko
-lujgiŐk azok akik privát üzenettel fordultak hozzám. Még számtalan eset van, de nem fogom végigolvasni a fórumot.

Erre varrjatok gombot, ez statisztikailag nem elhanyagolható adat.

Bónusz:
-recon
-Krivi76Ha egyszer lesz rá időm tényleg megkeresek mindenkit.
Ja és a pattogós szériákat nem vettem bele, abból is összejönne egy szép nagy csokorral.
-
Turbolada II
őstag
Amikor veszel egy "új" autót akkor az nem 0 kilométeres. A nagyobb 2000cc feletti motorokat általában 12-24 órát járatják mielőtt piacra dobják az autót. Gondolnak a hülyékre és az elvetemült autósokra is.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Régen egy haverommal "bejárattunk" egy 30 centis Somogyi hangszórót. A bejáratás 2-3 percig tartott, mert leégett a tekercs. Haverom kérdezte hány wattos az erősítőm, mondom 4 ohmon 2X100W, erre azt mondta fasza küldjed neki. Mondtam neki 2X70W-nál többet tartósan nem bír el egy ilyen "csúcsminőségű" 5500Ft-os hangszóró. Nekem lett igazam.
Szerintem 10-20 óra bőven elég a bejáratáshoz. A fokozatosság a lényeg. -
Turbolada II
őstag
Nem tudom ki látta már a Z-5500 reklámját. Reklamálni fogok mert engem a reflexcsőből kiáramló légáramlat nem lebegtet a levegőben.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Audigy 1, 2 , 4
-
Turbolada II
őstag
válasz
Játékos
üzenetére
Ismered a Reflex márkát? Nagyon durva, 25 centis hangszóró szinte meg sem mozdul és a 2 10 centis nyíláson ontja magából a levegőt. Na ez a bass-reflex lényege. Azt hiszem C-120-as modell. Sajnos 2 éve adta el az egyik ismerősöm, kár hogy nem vettem meg. 25000 Ft-ért adta darabját.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
4X0,5W valamire csak elég.
-
Turbolada II
őstag
válasz
lolman99
üzenetére
Tehát ha a bass/treble állításnál a bass alaphelyzetben van és az ST-n maxon a sub volume, akkor nem olyan ütős mint a bass/treblenél 75%-on és az ST-n 5 kockán.
ALAPHELYZETBEN KELL NORMÁLISAN SZÓLNI NEM TRÜKKÖZVE. Nálam is ugyanígy van és erről írtam is."Éppen ez a lényeg: normális hangkép úgy hogy a bass/treble-hez és effektekhez se kelljen hozzányúlni. "Kipróbáltam és valamennyit tényleg segít, de torzít is rendesen ez az X-Bass effekt."Nem a dübörgés a lényeg, de alapból kb. 0 mély van. És nekem már sokan panaszkodtak a mély hiánya miatt, főleg privát üzenet formájában. A cutoff frequency bekapcsolása csak ront a helyzeten."
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
üzenetére
Az igaz hogy a mélye nem volt a legszebb, de legalább jelen volt alacsony hangerőnél is.
A középtartományt a Logi jobban kiemeli. NAD erősítővel még egy SAL hangfal is nagyjából hallgatható.
A NAD talán a H/K-nál is jobb.Én a Genius 3600-as megbízhatósága után sóvárgok.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Új Geniust semmiképp nem vennék, régit annál inkább. Csak kár hogy már nem gyártják.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Sajnos már halottam az "új" Geniusokat, azoknak hibátlanul van annyi mélye, mint hibásan a Loginak. A régi Genius DHT-510-es volt az igazi.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Egy 70000Ft-os hangrendszernél ne forduljon már elő ennyi hiba! Nem ezért fizettünk.
"Azért, mert vannak páran akik kifogták a szart, azért még nem kell lehúzni a rendszert..."
Páran???? A Geniussal harmad ennyi embernek volt gondja. Nézz bele a fórumába. Azt a hangrendszert sosem fikáztam, mert mindvégig tökéletesen működött és mélyben is össze-vissza verte a Logitechet. Amikor feltekertem a hangerőt a szekrény tetején lévő összes doboz leborult a földre. Ezzel csak a legkisebbet sikerül néha ledönteni. -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Utálom a kávét.
[OFF][/OFF] -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Eddig 2-ből 2 rossz, nem túl jó statisztika. Kis hangerőn az X-530 is kemény ellenfél.

-
Turbolada II
őstag
Akkor már egy Deák Ferencessel drágábban normális szett (házimozi erősítő, hangfalak HK AVR-132+JBL SCS 178).
Egy drága hangkártyával már 100000-ből jössz ki. És egy 25000Ft-os hangkártya nem szól 5X jobban egy használt AU2-nél.Ja és sosem használtam integrált hangkártyát. Gravis Ultrasounddal kezdtem anno, sokkal jobb volt mint a Creative szutykai. Kár hogy ISA csatlakozós.
-
Turbolada II
őstag
A bass-reflex hangfalaknak nem az a lényege hogy a reflexcsövön keresztül nyomja ki magából a levegőt?
-
Turbolada II
őstag
válasz
SlaveDealer
üzenetére
Elállással.

-
Turbolada II
őstag
válasz
Krivi76
üzenetére
Ezt megszívtad! A Pixmania a legmocskosabb cég. Ha jól tudom a saját költségeden kell elszállítani a központi telephelyükre a hibás dolgokat. Ez Franciaországban van és a költség olyan 30000 Ft. Olcsó húsnak híg a leve. A Pixmaniat kerülje mindenki, ezt még a Logitechnél is megmondták.
Próbálkozhatsz a Logitech ügyfélszolgálatánál is. Ott eléggé megértőek, hátha segítenek.
Reklamálni tökösen kell a többi csak részletkérdés. -
Turbolada II
őstag
válasz
Misi1984
üzenetére
Már sokszor említettem, hogy bizonyos PID kód alatt, felett olyan a Z-5500 minősége mint egy régi Daciaé. Ha ez vigasztal nekem 3 napot bírt. A cseredarab ST-je kemény 1 hónapot bírt utána meghalt benne a háttérvilágítás. Ja és mindkét Z-5500 mélye iszonyatosan gyenge "plumpogós", nyúlós.
Analógon és koaxon működik?
-
Turbolada II
őstag
A hangerőre nem alkalmazható lineáris függvény, az exponenciálist kell alkalmazni. 3dB hangerőkülönbséghez 2X annyi watt kell, tehát 2X akkora hangerőhöz nagyjából 8X annyi watt kell. Amúgy zenét hallgatni a Z-5500-on 2W folyamatos és 5W pillanatnyi csúcsokkal érdemes hallgatni. Ilyen hangerőn már hangos is és a torzítás is minimális.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Trollok komolyan
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Egy óra, két rendszer
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T15 G1 laptop i7, 16GB RAM, 512GB SSD, 1 év garancia Magyar billentyűzet
- Playstation 4 VR V2 eladó!
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv) többsávos kézi amatőr adóvevő
- PALIT RTX 5070 White OC 12GB - 36 hónap garancia
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest