Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
A FlexiJack funkcióját állítsd be ''Digital Out''-ra, vagy valami ilyesmire a driverben, így mennie kell a mono átalakítóval.
Mondjuk a FlexiJack nálam nem működött normálisan: minden újraindításnál újra be kellett lőni. Ez volt az egyik ok, amiért két-három nap után repült az X-Fi. -
törölt tag
válasz
Riddick77
üzenetére
Ezek már előkerültek valahol a topic első felében, állítólag (szinte) minden készüléknek megvannak a hasonló szervizmenüi, a Z-5500-nál így lehet előhozni őket.

Nekem produkált furcsaságokat bizonyos gombok nyomkodása után, azt hittem elromlott a cucc, eléggé megijedtem. Már nem emlékszem pontosan mi történt, annak idején pedig a topicban is leírtam.
A Boost-ot inkább nem próbálom ki. 
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Riddick77
üzenetére
Kipróbáltad, az alábbi szám nem él már?
Hungary & South Eastern European Countries
Logitech (Logi-Computer Hungária Kft.)
Kelenhegyi út 43. Building A, 5th Floor
H-1118 Budapest
+36 177 74 853 Technical Help - Hungarian
+36 1 485 0648 Trade Sales Enquires
Bár a [link] oldal sem érhető el, ahol a fenti infó állt hajdanán...
Ha a fenti szám már megszűnt, akkor e-mailben jelezd nekik még egyszer a problémát, biztosan válaszolnak.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Menkdog
üzenetére
40K-ért ''ingyen'' volt!

A mély nálam a sarokban figyel, kicsit be van döntve. A reflexnyílásból jövő hullámokat így is visszaveri a fal, viszont a membrán mégis felém néz...igazából nem értek hozzá, csak a paraszti eszemmel gondoltam, hogy jó lesz így, s bevált.
Azt szokták tanácsolni, hogy lehetőleg a szatelitsugárzók körén (bal első - közép - jobb első - jobb hátsó - bal hátsó) kívülre tedd a mélyet.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Fatal1tyUSER
üzenetére

-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
A hangjára - ami a lényeg - nem lesz panasz, sem erősség, sem minőség tekintetben!

-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Nem az erősítőn van a hangsúly, hanem azon, hogy a Z-5500 tutira nem produkál 500 akárhány W-ot, így az is kizárt, hogy hangfalanként cca. 70 W (ld.: #2023, #2027) a felvett teljesítménye.

-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Nekem régi verziós van, cca. 3 mm vastag, s jack dugóban végződik.
Azt komolyan gondolod, ha rákötöd egy erősítőre a centert, s ráküldesz 69 W-ot, túl fogja élni?
Fatal1tyUSER: A telejsítmény megadásánál szoktak trükközni, szerintem ebben a kategóriában majdhogynem érdemes figyelmen kívül hagyni, mit írnak a dobozra.
Pl. hirtelen a [link] hangfalat találtam, nehogy már - akár csak teljesítmény alapján - összehasonlítható legyen a Z-5500 sugárzóival!

[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
hétalvó
üzenetére
Igen, akinek van rá affinitása az jobban jár így!

Én mondjuk biztos nem fogok nekiállni forrasztani (nincs is pákám), bemegyek a boltba és összerakom gyári részekből: egyszerűbb és gyorsabb, azt a kis veszteséget pedig úgysem hallom ki, főleg, hogy 90%-ban kódolt jel megy a coax kábelen.
Tibi KNIGHT: Jobb az 1.5 mm-es, de ettől függetlenül ha a Z-5500 egy szatelit sugárzóját 70 W-al megküldöd...mindegy, inkább ne tedd!
[Szerkesztve] -
törölt tag
A [link] bazárban 74K-ba kerül, szintúgy számlával, garanciával. Még szállítással együtt is olcsóbban jössz ki, mint az Edigital-nál.
Annyi hátulütője van a dolognak, hogy holnap (szerk.: ma
) 2-ig meg kell rendelned, s valószínű másfél hét múlva fog megérkezni.
A 25 négyzetméteres szobában egy ilyenen fél hangerőn korrekt házidisco-t lehet rendezni.
Úgy célszerű a bekötést megoldani, hogy a játékok analógon szóljanak, ehhez adnak kábelt. DVD-k számára ott a digitális bekötés, ehhez venned kell egy coax kábelt és egy 3.5 mm mono jack -> RCA átalakítót, így a Logitech dekódere dolgozik. Amúgy a 6.1-el is simán elbánik, s nem csorbul a hátsó center hiánya miatt a hangzás! A DVD lejátszó pedig mehet optikai kábelen, gondolom van rajt ilyen kimenet.
A stereo jelet érdemes stereo-n hallgatni - legalábbis nekem a Pro Logic II nem jött be annyira. Filmeknél inkább, de zenénél felejthető.
Ja, igen: nem fogod meegbánni!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Igen, ezekre! Amiket nem használsz, nyugodtan némítsd el, a hangerőszabályozó-panelen megtalálod őket!

[Szerkesztve] -
törölt tag
No, emberek, ez is elérkezett, megjött az X-Fi-m.

Elsőre semmi különbséget nem hallok az Au2 ZS és e között, leszámítva néhány jópofa funkciót, ami sokat dob az mp3-ak hangzásán. Nekem legalábbis elsőre bejön a dolog.
Driverfrissítés után viszont a software nem ismeri fel a kártyát, így amíg erre nem találok valami megoldást, a további beszámoló elmarad.
Szerk.: Az Au2 ZS eladó, 15K-ért lehet vinni. Dobozos, minden cuccával.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Igen, a házhozszállítás sokat számít egy ilyen cuccnál!

djsharky24 : Ha odatapasztom a fülem, s nagyon figyelek, akkor hallok egy halk sistergést (a fő hangerő és center félig tekerve), de ezt pl. 10 centiről már bőven elnyomja a gép zaja.
A hangkártya bemeneteit elnémítottad?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Vegyél hozzá egy XtremeMusic-ot, vagy Fatal1ty Pro-t. (Az 5.25-ös panel szerintem arra célra, amire Neked kell, felesleges.)
Az 5x5-ös szobát lebontja, ha nem vigyázol!
Arra, hogy elromlik kevés az esély, megaztán baj esetén ott a két év garancia...
Olyan erősítő + hangfal kombót, ami a Z-5500 szintjén van (vagy jobb nála), 70K-ból nem hinném, hogy ki lehet hozni.
djsharky24 : Sajnos nem tudom, mi okozhatja a problémát.
Nálam nem búg.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Vezetékes, miért kellene bele elem?

-
törölt tag
Bútorboltban, pl.: Ikea, Kika és az ehhez hasonlók. Én az Ikeában vettem hozzá állványt. (Ha nem találsz megfelelőt, asztalossal akár csináltatni is lehet, nem hinném, hogy túl drága lenne.)
Tibi KNIGHT: A keresztmetszetét nem tudom, a vezetékek hosszát pedig már többször is leírtuk / leírták, olvass vissza.
-
-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Remélem jól járok(/unk) vele!

Viszont a vásárlással nem árt sietni, mert állítólag már alig van belőle...bezzeg az Xtreme Audioból...
djsharky24:
[link], de méginkább [link]
Csak egy, az átalad említetteknél lényegesebb különbség: software-es EAX 3.0 vs. hardware-es EAX 5.0.
Tartozékok...? A dobozos XtremeMusic-hoz a leghasznosabb dolog, amit (jó esetben) adnak, az egy X-Fi matrica, azt hiszem erről ennyi elég is lesz!
Az alaplapi hangkeltők egy Au 2 ZS-hez képest igencsak gyengék (nF2-féle SoundStorm és DFI nF4-féle Karajan, amit próbáltam). A Z-5500 mellé így ajánlott egy jobb hangártyát beszerezni... (Audigy / X-Fi)
(Amúgy ha minden jól megy, cca. két hét múlva eladó lesz az Audigy 2-m...
)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Rendeltem egy X-Fi XtremeMusic hangkártyát: ha minden jól megy, két hét múlva vehetem át!
Majd beszámolok, hogyan szól vele a rendszer az Audigy 2 ZS-hez képest!
-
törölt tag
válasz
Boxer001
üzenetére
Ezek a boltok számomra ismeretlenek, ill. a Pixmaniaról igencsak megoszlanak a tapasztalatok - így nem ajánlom nyugodt szívvel. (Sőt...inkább nem ajánlom.) A többi üzletnek érdemes lehet utána érdeklődni.
Audigy 2 (ZS) teljesen jó lesz, nagyon szépen szól vele a rendszer!
-
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Nincs mit!

Rendelni kell Tőle: egy-két hét, mire megérkezik az adott termék.
Budapesti (ez a hirdetésnél is látszik), de futárral megoldható a szállítás, csak ezt előre le kell beszélnetek, ill. a szállítás költségét Neked kell állni. -
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Igen, az analóg összeköttetéshez adnak hozzá kábelt, de ha optikain, vagy coaxon szeretnéd használni, ahhoz már venned kell.
BandiT-nál 77K újonnan, két év garanciával: [link] -
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Kevesebb, mint 10 hozzászólást kellene csak visszaolvasnod, hogy ezt kiderítsd!

-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Igen! Egyáltalán nem bonyolult, meglátod majd.

-
törölt tag
válasz
djsharky24
üzenetére
Ha igazán szép hangot szeretnél kihozni belőle, ne az integrált hangkártyán kersztül hajtsd meg. Nekem Audigy 2 ZS-em van, össze sem lehet hasonlítani az alaplapival!
X-Fivel nincs tapasztalatom, de az állítólag még szebben szól. (Kérdés, ezt a különbséget mindenki kihallja-e.
) -
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Jaja, erről van szó!

Nincs mit!
-
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Nincs mit!

Pedig ennyiből már nem lenne nehéz kitalálni: a hangszórókat kötöd össze a mélyládával, a mélyládát a SoundTouch-al (speciális, gyári kábellel - cca. két méter és nem igazán lehet hosszabbítani)), a SoundTouch-ot pedig a hangkártyával.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
A gyári kábelekkel analóg módon össze tudod kötni, igen.
Coaxból pedig RCA végűt vegyél: [link] -
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
Ezzel a módosított elrendezéssel kiváló lesz, főleg, ha ''szembe'' tudsz ülni a rendszerrel. Viszont ha gépen nézel filmet, vagy játszol, akkor meglehetősen rendhagyóan fog szólni a cucc...

Arról van szó, hogy a digitális kimeneten (amire a coax kábelt kötöd) átmegy a stereo jel, ill. a (digitálisan kódolt) bitstream. A játékok esetén így a frontsugárzók jelét leszámítva minden elveszik.
Filmeknél viszont a DD és DTS kódolt jele átmegy, ezt a Z-5500 dekódere alakítja 5+1 csatornás jellé. (Nem kell félni, szükség esetén a 6.1-el is elbánik...)
Kábelt illetően találsz bőven információt a topicban. Vehetsz sima RCA zsinórt, de spécibb coax kábelt is. (Akár a TV-s kábel is jó lehet, csak RCA végű legyen.) A Creative kártyája mellé szükséged lesz egy RCA - 3,5 mono jack átalakítóra is. -
törölt tag
válasz
Versus82
üzenetére
Hopp, én is benéztem!

koxx: A center tényleg rossz helyen van!
A mélyet illetően tapasztalatom szerint az sem baj, ha nem középre kerül...mindenesetre a képen levő elrendezés elég meglepő...én előre tenném a mélyládát - ami nem jelenti azt, hogy ott, oldalt nem lehet jó helyen.
)
A PC-t is ki kellene venni a sarokból, előtte ülve ilyen erendezésben teljesen elcsorbul a hangélmény...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Tibi KNIGHT
üzenetére
A legújabbak állítólag már nem puffognak.
Játékoknál analóg 5.1-es összeköttetés az ajánlott (csak így lesz térhatású hang), filmeknél, ill. minden másnál mehet coaxon.
Az XtremeMusic-nál mit akarsz még jobbat?
Arra figyelj oda, hogy telepítő lemezt mindenképpen adjanak az OEM-hez, különben bajban leszel! (Netről csak a driver frissítéseit lehet letölteni.)
Az elrendezés teljesen jó így!
Az ajtót azért nem viszi ki.
-
törölt tag
válasz
Riddick77
üzenetére
Én még 2004 karácsonyára vettem az enyémet, PID szám sincs rajt!

Ennyi áll a hangfalak alján: 111863-0436R
A pukkanás - nálam legalábbis - annyira ritkán jelentkezik és tényleg olyan elhanyagolható, hogy ha minden termékkel csak ennyire jelentős ''baj'' lenne, az már közelítene egyfajta utópisztikus állapotot!
Úgy veszem észre, nagyon tartasz ettől a dologtól - szerintem feleslegesen. Ha minden OK a hangfallal, örülj neki, használd, élvezd a szolgáltatásait, s ne arra koncentrálj, hogy mi lesz, ha mondjuk holnapután pukkan egy picikét.
(Megaztán az új széria sem biztos, hogy 100%-ban mentes ettől.) -
törölt tag
válasz
Riddick77
üzenetére
Üdv a klubban!
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve! A pukkanásokat teljesen véletlenszerűen csinálja, valamikor egy hétig semmi, de van úgy is, hogy fél órán belül kétszer. (Nálam inkább a heti rendszeresség a jellemző, akkor is csak kicsiket pukkan.) Remélem, a Tied tökéletes lesz!
A szériaszámról sajnos nem tudok nyilatkozni. -
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére

Thomyyyyy: Ami engem illet, sajnos nem tapasztaltam meg, milyen a Z-5400. Ha nem kapsz választ, az azt jelenti, hogy a többiek is így vannak ezzel.
Próbáld meg itt is, hátha: [link]
Nekem-8: Leírnád, hogy ezeket a fajta kábeleket mivel, s hogyan lehet hosszabbítani?
A kézikönyv mit ír a hosszúságukról? -
törölt tag
válasz
scorpy02
üzenetére
Már hogyne lenne rajt optikai kimenet: [link]

Igen, az így kiküldött jelet erősíteni kell, de a Z-5500-ban van erősítő. Ha a DVD-kre jellemző digitálisan kódolt (DD, DTS) hanganyagot szeretnéd megszólaltatni rajt, a Logitech dekódere ezt is lehetővé teszi!
Szerk.: Most látom, a TV-re írtad, hogy nincs rajt optikai kimenet. De miért kellene, hogy legyen? A TV feladata a megjelenítés...aztán ennyi! A hangot bízd az Audigy2-re és a Yamada lejátszóra úgy, ahogy már fentebb leírtam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
surda34
üzenetére
Rengetegszer leírtuk, olvass kicsit vissza: minden 20. hozzászólás erről szól...

scorpy02: Én úgy csinálnám, hogy a DVD lejátszót optikai, a hangkártyát pedig mind analóg mind coaxiális kábellel a Z-5500-hoz csatlakoztatom. A TV meg mehet valamilyen videokábellel a DVD lejátszóra.
-
törölt tag
válasz
zsolesz8881
üzenetére
Az a baj, nem tudom, pontosan milyenek az új széria kábelei, de én a csatlakozók alapján egyben cserélném őket.
A [link] céget többen ajánlották már, biztosan tudnak többféle árfekvésben is megfelelő kábelt adni. -
törölt tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Sajnos más ötletem nincs...ez nagyon úgy néz ki, hogy garanciális ügy.

Az újabb készülékeknek ilyen rövid lenne a kábele?
Az enyém még az első sorozatból való, az idevágó adatai: [link]
A sub kábele nem tudom meghosszabítható-e...szerintem hívd fel a Logitechet, s érdeklődd meg, velem nagyon segítőkészek voltak. (Igaz, más jellegű problémával kerestem fel őket.)
Logi Kft.
Kelenhegyi út 43. Building A, 5th Floor
H-1118 Budapest
+36 1 777 4853 Technical Help - Hungarian
+36 1 485 0648 Trade Sales Enquires -
törölt tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Nálam teljesen jól működik...egyszer volt a Tiedhez hasonló problémám, de magától megoldódott két perc alatt. Infrás az eszköz, így szükséges, hogy a SoundTouch és a távirányító között semmi akadály ne legyen, jó ''rálátást'' kell biztosítani az adó és vevő között. (Bár gondolom ez megvan.) Elemet próbáltál cserélni a távirányítóban?
zsolesz8881: A pukkanásokat leszámítva nincs rá panasz, így az új széria piacra kerülésével bátran ajánlható!
Közben, mivel a SoundTouch közel került a gépemhez, eladvá vált a jó hosszú (5 m), minőségi coax kábelem: Hama márkájú, agyon-vissza árnyékolt, aranyozott csatlakozók, stb...Media Marktban 8 ezer forintért vettem anno. Ennek töredékéért megválnék tőle (2500 Ft), akit érdekel, jelentkezzen bátran!
(Bónuszként adok hozzá olyan RCA -> 3,5 jack átalakítót is, ami jó az Audigy hangkártyákhoz!
)
Eladó egy másfél méteres optikai kábel is, egyik fele a Z-5500-hoz passzoló Toslink jack, a másik pedig 3,5 mm jack. 500 Ft az ára.
-
törölt tag
válasz
eszement25
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Remélem az új, limitált cucc érkezésével meg fognak szűnni a puffogások!
Érdekes, mert nekem meg egy jó korai darabom van, de semmi gond nincs vele. Néha egy nagyon aprót pattan, de csak nagyon néha és nagyon kicsit.
Nomeg mostanában a Logitech elemében van, kíváncsi vagyok mikor érkezik a Z-5500 utóda! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Csakis a DTS az ami nem szól? Tehát a Dolby Digital-al megbirkózik?

Sajnos nem tudok újat mondani, ezeket kell beállítani, hogy szóljon rendesen:
- Windows-on belül: 5.1-es hangszóróelrendezés beállítása.
- Hangkártya driverében: AudioHQ / Device Controls / Decoder -> SPDIF Passthrough. EAX Console-ból az effektek tiltása.
- AC3 Filter-ben (ha van a gépen): SPDIF beállítása, de mivel az Au2 ZS és a Z-5500 mellett úgysincs szükség rá, inkább uninstall.
- Lejátszóprogramban: Szintén SPDIF beállítása.
Próbálj ki egy másik lejátszóprogramot is, mondjuk az InterVideo WinDVD-t, hátha a programban van a hiba.
Esetleg ha valakitől kölcsön tudsz kérni egy próba erejéig egy digitális kimenettel rendelkező asztali DVD lejátszót (nem is tudok olyanról, amin nincs SPDIF out
), ki lehetne próbálni azzal is a Logitech-et. Egyértelműsítené, hol a hiba: A gépen, vagy a Logiban. (Utóbbit nem tartom valószínűnek.)
Gondolom, DVD-kről van szó...a kép az szép, tiszta, folyamatos? Ha nem, akkor nézz meg úgy egy lemezt, hogy image-t készítesz róla (pl. Alcohol 120%-al), s a merevlemezről játszod le. (Ez esetben valószínű az nF4 IDE vezérlője a lúdas.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Most akkor működik?
A stereo jelet pl. megszólaltatja? (zenét mondjuk) A DD5.1-et/DTS-t felismeri, vagy mindvégig a ''Detecting...''-et írja ki?
Harry Potter: Kicsit konkrétabban légy szíves! Csinálok neked akár 8 utas hangfalat is, akkorát, hogy be se fér az ajtón, de hogy nem fog jobban szólni, mint a Z-5500, az tuti!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Mono átalakító kell, megnéztem, az enyém is ilyen. Megkértem a moderátorokat, hogy módosítsák az #1382-t, így hamarosan a helyes információ fog szerepelni benne.
Az #1370-ben, ill. #1382-ben leírtam az összes dolgot, ami az eszembe jutott. Viszont utóbbi hsz.-ben vannak olyan kérdések (a hangfal viselkedésére vonatkozóan), melyekre nem válaszoltál. Ha ezt pótolnád, nagyobb eséllyel tudnánk segíteni.
SuBeR53_: [link]
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
#1382, második bekezdés, azzal a különbséggel, hogy mono átalakító kell hozzá, ezt rosszul tudtam.
A #307-et is ennek megfelelően módosíttattam a moderátorokkal. -
törölt tag
Most, hogy nézegettem a SoundTouch hátulját, látom ám, hogy van ott egy kapcsoló, amelynek egyik állása a ''6 ch direct'', a másik pedig ''stereo 1-3''. Ha utóbbi állásba teszem, akkor analóg átkötésnél az Input mellett nem a Direct, hanem Stereo1 fog szerepelni, s a Effect-ek közül is eltűnik a 6 Ch Direct.
(Már akkor is észrevettem a kapcsolót, mikor raktam össze a cuccot, csak aztán ki is ment a fejemből, hogy van rajta ilyen, s nem néztem meg, mit tud.)
No tehát akkor: Mire jó ez a kapcsoló?
-
törölt tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Nézz be ide, biztos ajánlanak néhány jó linket: [link]
Azért ha megfogadsz egy tanácsot - a nagy kedvenceket szerezd be eredetiben, nem fogod megbánni!
Deluxe00 írta korábban, hogy a jó minőségű analóg kábelekkel sokkal szebben szól a Z-5500. Hogy halld a változást, mindenképpen kell egy jobb hangkártya - Audigy2 alá nem érdemes adni, főleg, hogy már nem is olyan drágák ezek a cuccok, főleg itt a Ph!-n.
-
törölt tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
3.5-ös jack kell az Au2-höz!
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Optikai kábelt Elektro World, Media Markt, hasonló üzletekben, vagy bármely audio / elektronikai boltban találsz. Hogy milyen kell hozzá, az korábban már sokszor elhangzott a fórumban, ill. a hangfal kézikönyvében is megtalálod!
(A Z-5500-nak Toslink jack kialakítású az optikai bemenete.)
Arra hadd hívjam fel a figyelmed, hogy az Audigy2-n nincs optikai kimenet!
A coax kábelre 3,5 mono jack -> RCA átalakítót kell húzni a hangkártya felől. Az EAX Console-os művészkedések után előfurdulhat, hogy nem (jól) jön át a DD / DTS stream, ezért ha ott bekapcsotál valami effektet, azt kapcsold le.
A SoundTouch mit ír ki, mikor digitális jelet kellene fogadnia? Serceg esetleg ilyenkor a rendszer, vagy semmi hang nem jön belőle?
assasin_bug: Én zenei tekintetben is nagyon elégedett vagyok vele, de ez az edigi hozzászólásaimból is biztos kiderült.
Azt, hogy erősítő+stereo hangfalakhoz viszonyítva mit tud, személyes tapasztalatom alapján meg nem mondom, mivel sosem volt olyanom.
Viszont ha visszolvasol, sok dicsérő szót találhatsz nálam tapasztaltabb és / vagy hozzáértőbb fórumtagoktól!
Egy referenciám azért mégiscsak akad; hétvégén meghallgathattam Nagybátyám rendszerét:
- Proac Response One-SC hangfal
- Csöves előerősítő csöves tápegységgel
- Triode 211 csöves végerősítő (sztereo), General Electric VT4C csővel. (Ez 62x28x25 cm, 40 kg, a trafó (tápegység) gyantával van kiöntve.
)
- Mission DAD5 CD játszó
- LiTe DAC-50
- Audience (Conductor) hangfalkébel és összekötőkábelek
Hát ööö...nem volt szar.
Sőt, mintha némelyest mintha szebben szólna, mint a Z-5500. 
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Az AudioHQ-ban a Device Controls/Decoder fülön bepipáltad a Use Installed Decoder-t?
Ha van a gépen AC3 Filter, azt uninstalláld. Az Xp-ben és a WinDVD alatt is be van állítva az 5.1-es hangszóróelrendezés?
Nem tudom miért nem szól, ilyen beállításokkal működnie kellene!
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Milyen hangkártyád van?
Mindjárt megyek haza, meg is nézem, hogy így működik-e, ahogy írtam, de működnie kell.
Gondolom az öszekötésben nincs hiba, a Z-5500 és a hangkártya tesztje is szépen végigmegy.
Feree13: Újonnan nem, használtan viszont ahogy nézem 55 és 60K között megy a Ph!-n, s ki is lehet próbálni, nincs-e valami szérianyűgje neki.
(Ami engem illet, a Mistralban egy fogpiszkálót sem vennék, ha érdekel miért, írd be az üzlet nevét a Ph! keresőbe.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
1, Ha analóg átkötést használsz:
A lejátszóprogramban 6 Speakers-t állíts be, a Z-5500-on 6CH Direct-et, ha a hangkártyád tud hardveresen DTS jelet dekódolni, azt is állítsd be a software-ben. AC3 Filter-ben (ha van a gépen) szintén 6 Speakers-t, vagy 5.1-et állíts be.
Ha a hangkártya nem dekódolja a DTS-t, akkor azt a PowerDVD megcsinálja, ha jól tudom.
Ha nem, akkor majd a többiek kijavítanak.
2, Ha digitális átkötést (coax/optikai kábel) használsz:
A lejátszóprpgramban, ill. minden software-ben SPDIF-et állíts be, a hangkártya software-ében állítsd be az External Decoder-t. A SoundTouch-ot a megfelelő (Coax/Optical) bemenetre álítsd. -
törölt tag
válasz
_calogero
üzenetére
Az történt eddig is!
Lehet bennem van valami gyárilag elrontva, de ahogy írtam is, nem hallottam minőségbeli különbséget a különböző állások között, így általában 100%-on tartom a csúszkákat. 
Az elméleti része viszont érdekelne.
penene: Most hogy jön ide az 5 millás hangcucc?
Az ilyet már amúgy sem PC-re köti/kötné az ember. Legalábbis a normálisabbja. 
[Szerkesztve] -
törölt tag
Csak néhány mp3-nál kapcsolok be ilyen effektet, elég nagyot tud dobni a hangzáson. Abban teljesen igazad van, hogy korlátozott a használhatósága.
Mp3-akhoz Media Player-t használok, nem szeretek plusz programot feltenni ahhoz, amihez van beépített is.
Körül fogok nézni DSP ügyben, ahogy látom akad Media Player-hez is szép számmal.
Köszi a hangerős felvilágosítást! Hiszek Neked, de arra légy szíves válaszolj, hogy akkor a hangkártya software-ben miért a 100%-os hangerőhöz társul a 0 DB-es jelszint?
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
anjani182
üzenetére
Úgy sem biztos, mert lebontaná a házat.

Egyébiránt nem hiszem, hogy tanácsos túl sokáig Boost-olni, félnék, hogy károsítja a hangfalakat...nem véletlenül kell még kétszer körbetekerni a hangerőszabályzót hogy előjöjjön ez az opció!
A turbós autókban jelen lévő OverBoost jut erről az eszembe - bár ott csak 30 vagy 60 másodpercig engedi az elektronika a gyárilag előírtnál nagyobb töltőnyomáson működni a motort.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Amiről itt szó van az nem a Bass Boost. Ez a Boost a teljes hangerőt képes még tovább növelni!

#1306: Nem a hangterjedés tulajdonságairól volt szó, hanem pusztán arról, hogy bizonyos hullámhossz feletti mélyek esetén nem érzékeled pontosan a forrást.
Szerintem ajani182 is erre célzott.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
üzenetére
Huhh, úgy néz ki a berendezésnek kutya baja! Nézegettem az EAX Console Advanced EQ effektjeit, valószínűleg ez kavart be. FarCry alatt is töténtek ''érdekes'' dolgok emiatt (nem volt hang), úgy látszik az S/PDIF out-ra is jut valamennyi a mellékhatásból!
Ismét nyugadtan alszom!
Boost: A Manowar Hell on Earth III DVD-je méltatlanul halkra sikerült, de 8-as Boost fokozatnál már fejletépős!
Máshol nem vettem még hasznát, a potméter feles állásánál is szaggatja a fülemet a cumó! 
Nálam csutkán van a Master Volume és a Wave is. Velem is megesett már az, amit Deluxe00 írt, valamelyik csodálatos játék maxra tolta a hangerőt, én meg még fél perc múlva sem voltam teljesen magamnál!
Valahol azt olvastam, hogy software-ben olyan 70% körül érdemes tartani a hangerőt, akkor a legjobb a minőség. Az indoklásra és a forrásra sajnos nem emlékszem, mindazonáltal én semmiféle különbséget nem hallottam 70%-on, csak annyit hogy halkabban szólt a rendszer. Innentől kezdve...
-
-
törölt tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én DVD-knél és zenénél használom a coax kábelt, optikain keresztül a discman-el van összekötve. Az analóg kábelen csak a játékok effektjei futkosnak nálam.

A digitálisan kódolt hang átmegy az optikai/coax kábelen, így a Logitech dekódere fog dolgozni ebben az esetben, nem a hangkártyáé. Az analóg kábel a digitálissal ellentétben mindenféle zajt összeszed(het) a környezetből.
Az, hogy mindez mekkora minőségbeli eltérést okoz, majd megfüleled!
Kb. ennyi az eltérés. Az S/PDIF-en csak stereo jel megy át, a játékok térhatású hangja viszont ennél több csatornás, ezért van szükség ott az analóg összekötésre.
Plusz egy tipp, s nem kell az egész topic-ot átolvasni:
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Az átalakítók közti különbséget valóban figyelmen kívül hagytam, mivel ebben a kategóriában nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki.
Hogy ezzel mekkorát hibáztam, azt mihelyt lesz rá lehetőségem, le fogom szűrni egy Au2 ZS - (coax) - Logitech Z-5500 vs. Au2 ZS - (coax) - Lite DAC-50 - (analóg) - Logitech Z-5500 meccs tapasztalataiból.
Ha sikerül ezt összehozni, akkor egyértelműen ki fog derülni, hogy mennyire hallatszik ki a különbség a Z-5500-ba épített és egy felső(bb) kategóriás DAC között. Kíváncsi leszek!
Bocs, ha már írtad, analóg kábelekből milyet használsz?
_calogero: Köszi az infót!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sajnos ez a jelenség nem szűnt meg, bár mintha ritkábban csinálná...a villanykapcsoláskor előjövő pukkanások is megmaradtak.
Ezeket nem vagyok benn biztos, hogy a Logi számlájára kell írni, ámbár lehet, hogy ha normálisan le lenne árnyékolva a rendszer, nem művelne ilyet. Nem tudom, nem értek hozzá.
A sokak által említett hangos búgást, ill. ijesztő hangerejű durrogást hála Istennek teljesen mellőzi az én példányom.
Lehet inkább azt kellett volna írnom, hogy kóros mértékű és/vagy fajtájú rendellenességet nem produkál.
Az S750-ről is lassan mindent megtudunk, csak azt nem, hogy az a rendszer pl. csinál-e hasonlót ha új fogyasztót kapcsolunk az elektromos hálózatba. Ha valaki mégis írta, csak elkerülte a figyelmem, akkor elnézést kérek, storno az egész.
Nem mintha nagyon be akarnék szólni, de néhány hsz. után olyan érzésem volt, hogy az S750 tulajok szugerálnak, minek eredményeképpen a Z-5500-at mindjárt a kutya elé hajíom, hogy játsszon vele.
A végső konklúzióval, hogy mindenki hallgassa a neki tetsző rendszeren a neki tetsző hanganyagot egyetértek, nekem is ez a hozzáállás a szimpatikus. Nem hinném, hogy szét kell szedni, majd alaktrészenként elemezni a rendszereket, hogy eldöntsük, melyiknek szebb a hangja. Meg kell hallgatni és kész. A tecnikai jellegű baklövésekre (pattogás, brummogás…) persze ebből lehet következtetni - csak a fentebbi vitában nem ez, hanem a hangminőség/hangkép volt az összehasonlítás (amiben helyenként mindkét oldalról való fikázást is felfedezni véltem) alapja.
Ha valaki tud egy helyet, ahol meg lehet hallgatni az S750-et, jó lenne, ha beírná ide, szívesen megfülelném mire képes a Creative megoldása, annak ellenére, hogy - elsősorban - a 7.1-es kivitelezés miatt számomra nem alternatíva.
Deluxe00: Sokszor kiemelted a hangkártyád tipusát. Nem kételkedem benne, hogy szuper hangkeltő az, de a hozzászólásaidat olvasva többször is olyan érzésem volt, hogy az X-Fi az über, a többi pedig maximum középszerű. (Pusztán a pontoság kedvéért jegyezném meg, hogy itt természetesen a PC-s hangkártyák kategóriáján belüli besorolásra gondolok.)
Ha csak haluztam, akkor légy szíves hagyd figyelmen kívül ezt a részt, de ha van igazság a meglátásomban, akkor kérlek fejtsd ki, hogy pl. egy Audigy 2-vel szemben mi olyan pluszt nyújt az X-Fi, amit Te kihasználsz.
Én úgy látom, max. a DivX filmek, mp3-ak, ill. a DVD audio minőségén dobhat a kártya, hiszen CD audio-ra és DVD-re ott a digitális jelátvitel, ill. – ha jól emlékszem – az asztali lejátszód. Ha helyesen vettem ki, mp3-at nem nagyon hallgatsz, tehát gyakorlatilag a Crystallizer is felesleges számodra. Játékokra sem kell ilyen kártya, tisztában vagyunk az ottani hangminőséggel. Ezen a ponton még az EAX5.0-t lehetne felhozni, de azt még tudtommal semmi nem használja ki. Maradtak a filmek. Namost…nehogy már ezért vegyen valaki X-Fi-t. Még egy kiragadott mondat:
“ Amúgy meg vmit higgyetek el nekem...itt van a gépemben az X-Fi Plat 50ért...nagyon jól szól, de az összes hangkártya egy kalap szarral egyenlö, mivel a gépben van és összeszedi a zajt!”
Érdekelne, hogy ezen véleményed, ill. a fentieket mérlegelve, miért miért nem vettél pl. egy ilyet a “kalap szar” árának feléért? [link]
Az 5,25''-os panel szolgálatásai közül melyek azok, amelyek fontosak számodra?
A cinikus részeket ne vedd fel, a fentieket kíváncsiságból írtam, nem azért, mert csesztetni akarlak!
anjani182: Tessék, hozzászóltam!
[Szerkesztve] -
törölt tag
2004-12-07
111863-0436R
Varázspálca Bt.
A készüléknek semmi baja.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Milyen programmal estél neki? Szépen szól, nem sistereg?

-
törölt tag
Nekem Stereo-t ír ki akkor is, ha coax-on át játszom le.

A wav-ok tulajdonságait megnézve azt látom, hogy:
Bit Rate: 1411 kbps
Audio sample size: 16 bit
Channels: 2 (stereo)
Audio sample rate: 44 kHz
Audio format: PCM
Mintha egy ''sima'' CD audio lenne, de nem az, márcsak azért sem, mert összehasonlítottam a gyári Black Album-al, s azon méretre kisebbek a számok.
Akármivel is játszanám le, mindig csak sistergést hallok.
Ati_X_321:
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
bubu001
üzenetére
Audigy 2 ZS-nél azt kell megnézni, hogy a Creative AudioHQ/Device Controls/Decoder-en belül enegedélyezve van-e az ''SPDIF Passthrough''.
Mindenesetre ha normál stereo anyag sem szól a coax kábelen át, akkor más lesz a probléma.
Nem tudom előfordulhat-e, hogy stereo jack - RCA helyett véletlenül mono jack - RCA átalakítót vettél...ilyen is tud alattomos problémákat okozni.
Ellenőrizd le azt is, hogy a lejátszóprogramban, illetve - ha telepítettál a gépre - az AC3 filter-ben is be van-e állítva az SPDIF.
racing01: Nekem a sarokban figyel a mély, szépen dolgozik, semmi panasz nincs rá.
koxx: A Black Album-al kapcsolatban én is kaphatnék egy privát üzenetet?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mesterséges intelligencia topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- iPhone topik
- Tippmix
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Gitáros topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- Beszámítás! LENOVO LOQ 15AHP10 FHD Gamer notebook - R7 250 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 Max-Q 8GB
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Boost-ot inkább nem próbálom ki. 

![[kép] [kép]](http://www.gerisoft.hu/letoltheto_smiley/110.gif)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)