Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
atis8888
üzenetére
Sajnos nem igazán értem mit akarsz írni. Picit figyelj a helyesírásra és egyből jobb lesz olvasni a hozzászólásod.

Digitális összekötés esetén ehhez a rendszerhez teljesen felesleges drága hangkártya.
Ha az alaplapod nem tudja a DTSi-t vagy DDL-t és játszani szeretnél, akkor van értelme egy Asus Xonar DS-nek, mert az kódol játékok alatt is, de jobbra nincs szükség.
Ha már van egy jobb hangkártyád, akkor használd is ki.
-
dudika10
veterán
válasz
atis8888
üzenetére
Használd analóg összekötéssel. A hangkártyád komolyabb mint a z5500 beépített DAC-ja, sokkal jobb hangminőséget produkál.
A legjobb minőséget minden bizonnyal úgy éred el, ha minden "hangzásjavítót" kikapcsolsz.
Az, hogy ez lesz-e számodra a legélvezetesebb, az már egyáltalán nem biztos.
De EQ-val a rendszer nagyobb hibáiból csinálhatsz kisebbeket például (vagy csinálhatsz újabb hibákat is ha rosszul használod). -
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
De mi alatt akarsz DTS-t előhozni könyörgöm?
Olvass már utána mi a fene az a DTS...

Bedugod a kábelt a megfelelő SPDIF kimenetbe az alaplapon és a megfelelő bemenetbe a z5500-n, beállítod a z5500-n a bemenetet és a Win vezérlőpultban a megfelelő SPDIF kimenetet. Átnyargalsz a lejátszóra és beállítod a megfelelő kimenetet ott is.
Ha ezzel elkészültél és egyébként midnen tökéletes akkor lesz hang.
De ha a csatornákat nem úgy szeretnéd hallani, ahogy azt elképzelték (a zene alapvetően sztereo, ha nem keverteted fel valamivel, akkor az is marad és csak 2 hangszóró fog szólni) akkor egyéb beállításokra is szükséged lesz. Ez igaz a nem 5.1-es hangsávval rendelkező filmekre is. -
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát meg kell csinálni.

-
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Pedig nem lesz semmivel sem jobb...
Olvass kicsit utána, hogy mit is akarsz elérni.Normális 5.1-es forrás esetén szólnia kell az összes hangfalnak analóg összekötés esetén is.
A z5500 DAC-ja igen gyenge, egy normális hangkártyánál csak buksz a digitális összekötéssel.
-
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ott csak a csatlakozóval lesz probléma valószínűleg (esetleg a kábellel vagy a kábel csatlakozójával).
-
dudika10
veterán
válasz
Regirck
üzenetére
Amennyiben a hangkártya kimenetének a minősége meghaladja a z5500 DAC-jának a minőségét (ezt nem nehéz egyébként, a 10k-s Asus Xonar DS is meghaladja jóval), akkor evidens, hogy az lesz a jobb minőségű.
Optikánál ráadásul ott van még pluszban egy oda-vissza alakítás ami javítani nem tud a jelen, de rontani igen.A DTS/DD hanggal rendelkező filmeknél is ki kell bontani a DTS-t és a DD-t. Ráadásul ezek már alapvetően eléggé tömörített formátumok.
Csak sokan azt hiszik, hogy a DTS felirat minőséget is jelent (mint múltkor az a bizonyos THX...), pedig ugyan úgy el lehet rontani a hangot, mint akármi más formátumnál. -
dudika10
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Pont ezért vannak a fórumok.
Ha összehasonlítási alap nélkül mindenki ajnározza a Logitech-et, akkor a következő laikus vásárló is úgy jár mint Te, nem biztos, hogy a legjobbat fogja kapni a pénzéért.
Én személy szerint általában pont a kritikákat szoktam keresni az interneten. Ajnározni mindent lehet, na de ahhoz, hogy kritizálj, kell valami referencia.

-
dudika10
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hangtechnika nem olyan mint a PC-s piac.

Nem ritka, hogy a 10-20-30 éves cuccokkal nagyon jól jár az ember, mert a mai napig megállják a helyüket.
Ez nem igaz a D és T osztályú erősítőkre, mert azok az elmúlt időben fejlődtek nagyon sokat, a régebbiek nem is igazán voltak használhatók hangtechnikai célokra.Ezek mellett, ha nem változtattak semmit rajta, az azt jelenti, hogy az emberek vitték (megjegyzem, hogy a logitech nyitott az új z sorozattal a kulturáltabb mélynyomók világa felé, aminek negatív visszhangja lett a nem-hozzáértők körében), ami nem azt jelenti, hogy jó, hanem azt, hogy jó a marketing.
Kellő referencia nélkül pedig mindenki dicsérni fogja...
Nem mondhatod, hogy ilyen jó a rendszer az áráért, ha nem tudod, hogy mit kapsz még annyi pénzért.
Ha a használt berendezések is játszanak, akkor kategóriákkal jobb hangot lehet elérni a z5500 árából. De még új berendezések közt is vannak komolyabbak. Hogy csak egyet említsek: Edifier s750-es például (bár ennek nem tudom, hogy most éppen hogy alakul az ára, de egy árkategóriában volt nagyjából a z5500-val és pár kategóriával felette ha a hangot nézte az ember).
-
dudika10
veterán
Nem mondtam, hogy akárki ne lehetne elégedett a z5500-val.
De az, hogy egyértelműen ajánlott rendszer, az hülyeség, mivel hatalmas hiányosságai vannak.A 1,5Misis rendszer a referencia (túlzással, ne menjünk bele, a mondanivaló szempontjából felesleges (igazi referencia természetesen az élőzene ideális körülmények közt)). Ahhoz kell viszonyítani a többit. A z5500 nagyon messze van tőle akárhogy is nézzük.

" dübörgő mélyt"
Csak az a baj, hogy ez és a hangnyomás egyeseknél a minőséggel van összefüggésben és ezt hangoztatják. -
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Minden bizonnyal jól megfizet akkor a genius, ha fél életem itt töltöm csak azért, hogy lehúzzam a logitech termékeket.

Xonar: a z5500 DAC-ját és a hozzá tartozó támogatást kifizeted. Ha utána veszel mögé egy Xonart vagy akármi hangkártyát és nem használod a DAC-ot, akkor kidobtad a pénzt az ablakon.
Mi az igazság: nem mondtam én semmi igazságot, pont arra hívtam fel a figyelmet, hogy mindenki jól járjon utána. Nem tartom magam szakértőnek, de az tény, hogy napi jó sok órát foglalkozom a témával már jó ideje.
THX: sokféle minősítés van. Van egy legenda miszerint Georg Lucasnak nem tetszett az első Star Wars rész hangja amikor megnézte a moziban, és ezért hozatta létre ezt a szabványt.
Eredetileg mozik kapták, feltétel, hogy THX minősítést megszerzett berendezéseket kell használni (nem a pc-s szirszarokra aggatott matrica jelenti a THX-et, van olyan kategória ahol tényleg tartalom is van a plecsni mögött) és a terem akusztikai szempontból kifogástalan kell, hogy legyen. Ez a mai napig komoly szabványnak számít ha minden igaz.Valaki meglátta a pénzt ebben az üzletben és azóta ott van az Ultra2 a Select2 az IS plus és fene tudja még mi, amik megkövetelik, hogy egy 20-40-80 (random számok, nem ennyi a szabvány szerint, nem tudom fejből, de egyébként sem lényeges) köbméteres termet be kell hangosítani a szettnek.
A z2300-ra is rányomták a plecsnit. Kérdezz meg egy random hozzáértőbb embert, aki már hallott z2300-at. Azt hiszem tudom mit fog mondani, és az nem lesz jó...
Ha komolyabban érdekel a THX, akkor google segítségével 5 perc alatt szerintem mindent megtudhatsz róla, én most nem keresnék minden apróságnak utána ha megengeded.
De hétköznapi emberek számára ez nem igazán lényeges szerintem.
-
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM
üzenetére
Én mindvégig minőségről beszéltem és nem teljesítményről.
A logi azért kerül 3x annyiba mert:
-Rárakták (megvásárolták rá) a THX plecsnit, ami pénz és ezt Te fogod kifizetni. EA genius is megvehetné, csak elég pénz kell hozzá, de a témában otthonosabban mozgók tudják, hogy semmit nem jelent ez a plecsni sajnos. (Keress utána, hogy hozzáértő hányszor hivatkozott rá.
)
-Garancia és terméktámogatás.
-Márkanév.
-Felhasznált anyagok minősége.
-Van benne egy DAC, aminek a minősége egy random Asus Xonar hangkártyával átléphető.Sajnos ezek közül egyikből sem következik a hangminőség.
A mélynyomó kontrollálatlan. Ha meghallgatsz egy 1,5 millás genelec monitort, akkor Te magad is rájössz, hogy kontrollálatlan. Továbbra is fontos különbséget tenni a szubjektív minőség (mennyire tetszik neked az adott rendszer) és az objektív minőség közt. utóbbi nem igazán képezi vita tárgyát. Előbbi sem, de csak azért, mert ízlés kérdésében nem vitatkozunk.
A szatelitek el vannak nyomva a mélynyomó által. Újabb feladat: keress utána hányan cseréltek / akartak cserélni szateliteket például a z2300-nál.A z5500-ak bassreflex ládát míg a geniusok bandpass ládát használnak...
Az, hogy neked kevés a hangnyomás a Geniusszal 30nm-en, az egyéni szociális probléma.Röviden tömören: hangminőséget tekintve egyáltalán nem indokolt a z5500 háromszoros árcédulája. Ez az, ami miatt Turboladának is csalódást jelentett.
Ursache: nem definiálom a mozis hangzást, mert ilyen nem létezik.
A mozik THX plecsnije rengeteg méréshez van kötve, szigorú feltételek vannak szabva. Igen komoly hangminőséget kell elérni az ilyen moziknak. És a hangminőség és a hangnyomás nagyon nem ugyan az.
Ismétlem magam: az ilyen PC-s rendszerekre ragasztott plecsnik pénzért vásárolhatók, ha eleget fizetsz, a joghurtos dobozodra is ráragasztják. -
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM
üzenetére
Részemről komolytalanná vált a vita, mert minden sorban ott van, hogy laikus vagy.

Csak annyit írnék ide, hogy mindenki, aki olvassa a hozzászólásaid olvasson inkább még 2x utána mielőtt készpénznek veszi.

És még egyszer mondom, ez nem bántás, nem baj az, hogy laikus vagy (az mondjuk már zavar, ha kézzel lábbal harcolsz laikusként olyanokkal, akik napi jópár órát töltenek a témával évek óta), csak a hozzászólásaid félrevezetőek lehetnek egy másik laikus számára.
-
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM
üzenetére
Először is tisztázzuk, hogy mi a különbség az objektív minőség és a számodra tetsző, szubjektív minőség közt.
Az, hogy Te melyiket hallod jobbnak, a témában nyilvánvalóan laikusként, az szerencsére a Te eseteden kívül senki másnak nem mérvadó.Aztán feltennék egy apró kérdést: mely hangszórókat tudtad közvetlenül összehasonlítani azonos körülmények között?
Értem ezalatt a lejátszóprogramtól, a hallgatott zenén (nem elég, hogy ugyan az a szám) és hangkártyán keresztül a szobával bezárólag az össze körülményt.
Meg is válaszolom a kérdést, egészen biztosan nem tudtál még ilyen összehasonlítást csinálni.
Akkor miről beszélünk?A z5500-nak a mélyládája brummog, kontrollálatlan, akárcsak az összes Logitech rendszerben. A Logitech a hangminőségtől messze van mint ide Jeruzsálem.
A geniusnak ezzel szemben igen sok olyan rendszere van, ami a kategóriájában a legjobbak közt (volt) jegyezhető.
Szóval nettó baromság amit írsz.
És ezt most nem azért írom, hogy Téged támadjalak, hanem azért, hogy megvédjem a tudatlanokat az alaptalan, alapvetően téves hozzászólásoktól.(#10677) Ursache: a THX-nek ezen plecsnije egy pénzért megvásárolható valami. A Danon tejfölösdobozra is ráragasztják neked, ha eleget fizetsz. (Nem úgy mint a mozis, aminek még mindig van neve, és aminek még mindig elég nehéz megfelelni. A legközelebbi ilyen mozi(, ha az Arena pláza nem kapott végül plecsni, ezt nem tudom) Bécsben van.)
-
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Egy rendszer így néz ki:
Adattároló (merevlemez, SD kártya, akármi) -> digitális analóg átalakító -> erősítő -> hangfal (fejhallgató...)Mindenképpen van benne digitális és analóg átvitel is. A digitális-analóg átalakító előtt digitális a jel, utána analóg (kivéve, ha analóg az adathordozó = bakelit lemez).
Az nem mindegy, hogy hol és mi végzi el az átalakítást és hogy előtte és utána mennyit romlik a jel.
Nálad a laptop rosszul végzik az átalakítást, a z5500 jobban végzi, így jobb a végeredmény optikán.
A kérdezőnek van egy rendes hangkártyája ami jobban végzi az átalakítást, így jobb a végeredmény, ha analóg.
A láncban van sok elem ami egyik vagy másik esetben ki van kerülve. -
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Hát mért nem ezzel kezdted. Igen, a laptopod ilyen téren (mint a legtöbb, ez nem ócsárolás vagy hasonló) szar. Annál jobb az optikai összekötés.

De jack dugó és jack dugó közt is van különbség, attól függ mi van a túloldalán. Nálad szar van a túloldalán, de ha normális alkatrészeket pakolnak a túloldalára, akkor az optikai elbújhat az analóg mellett.

(#10592) Ursache: csak a kérdés, ahol viaskodtál az optikai mellett nem a Te eseted, és a kérdezőnek nem az a megoldás, ami neked megoldás.

-
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Olvass már utána, hogy mi mire jó mielőtt hülyeséget írogatsz.
Mindenképpen lesz egy DA konvertálás.
Ezt elvégezheti egy belső hangkártya, egy külső hangkártya majd analóg módon (értsd szinusz és nem négyszögjel) ezt a jelet a rendszer erősítőjére küldheted.
Használhatsz optikai vagy koax összekötést, ezek digitális összekötések. Koaxnál sima digitális jel megy át a kábelen míg optikai kábel esetén a hangkártya végez egy elektromos jel - fény átalakítást, majd a kábelben pattog a fény, és a másik végén történik egy fény -elektromos jel visszaalakítás. Ezek a digitális jelek utána eljutnnak a z5500 DAC-jához, ami elvégzi a hangkártya szerepét.A digitális analóg konvertálás minősége nagyon fontos a végeredményben.
Ha egyformán ideális körülményeket feltételezünk, akkor a z5500 DAC-ja a közelében sincs már egy random Xonar DAC-jának sem minőségben.
-
dudika10
veterán
Na várj csak, nem úgy volt, hogy tudtad, hogy rossz a termék? Miért is jelentenél fel akárkit? Te vettél egy rossz terméket, amiről tudtad, hogy rossz, nem?

szerk.: Ha elhitted vakon, hogy csak a vezérlő rossz, akkor magadra vess. Ha valami rossz, akkor bármit tönkretehet maga mellett, hogy csak 1 példát említsek.

Aki rossz terméket vesz, annak tudnia kéne, hogy mik a kockázatok.
A kábel az jogos, bár 6.000 forinttal nem fog foglalkozni senki a rendőrségen.
-
dudika10
veterán
válasz
poli27
üzenetére
Milyen az a HTPC? Pontosabban milyen hangkártya van benne?
Az STB-t a HTPC optikai bemenetére kötöd, majd bekapcsolod a bemenet monitorozását.
Az STB-ből megy a kép simán a TV-re.
A HTPC optikán a z5500-ba küldi a hangot (mivel monitrozza a bemenetet, ezért az STB-ből jövő hang is megy optikán a z5500-ba).
HDMI-n mehet gond nélkül a kép a tv-re.Én így kötném.
A kérdésedre a válasz egyébként valószínűleg igen, de ezzel még sose próbálkoztam.
A DTS egy sima eszköz számára nem tér el a sztereo jeltől (pontosabban de, mert nem ismeri, de ugyan úgy 1 és 0 sorozat), csak akkor válik érdekessé, ha valami tudja dekódolni is. -
dudika10
veterán
Melyik hangfalszettet vagy melyik hangkártyát?
A DS tökéletes hozzá, de analógon is használhatod a DG-t, ha le tudod cserélni akkor cseréld le.Igazából egyik logitech-et sem, inkább az Edifier nagyágyúját vagy más hasonló rendszert, igaz, ezek drágábbak valamivel.
Konkrétan nagyon nem szeretem a z5500-t mert a z2300-hoz hasonlóan semmire nem jó, csak "dübörögni" A z906 már jobb ilyen téren, de azt is elverik a picit drágább konkurensek.
Nyugodt szívvel egyiket se ajánlanám. -
dudika10
veterán
válasz
dlaccc
üzenetére
Van egy beépítet DAC-ja aminek van egy hangminősége. Ennél rosszabb minőséggel rendelkező hangkártyáknál digitálisan szól jobban (mivel így a hangkártyák így nem nyúlnak hozzá a hanghoz), de ha a belső DAC-jánál jobb minőségű hangkártyával analógon kötöd össze akkor úgy jobban szól.
-
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Engem azért érdekelne miben annyival rosszabb a Z906-os.
Majd fele annyit fogyaszt? Standby-ban 1W-ot eszik az előd 40W-jával szemben (napi 18 óra nem használat mellett 1000 forint havonta a különbség a villanyszámlán)? Nincs olyan brutálisan eltúlzott mélykiemelése? Nem vakít feleslegesen az LCD?

Végre a Logitech a normálisabb hangzás felé fordul az összes hangszórójával erre le van hurrogva.

Nem tudom milyen hangkártyával akarod megcsinálni, de próbáld ki a Jetaudio-t lejátszónak első körben. (Feltételezve, hogy nem a hangkártya driverében van elállítva valami, bár elég nagy a valószínűsége, hogy ott van elállítva.)
-
dudika10
veterán
Gyors keresés után nem találtam túl sokat az alaplapodról így nem tudom, de:
Az alaplapi nem biztos, hogy tudja majd tömöríteni a játék hangját így hiába kötöd össze coaxon vagy akár optikain nem biztos, hogy lesz rendes 5.1-ed játék alatt. (Az, hogy szól az összes hangszóró az még nem azt jelenti, hogy valódi 5.1-ben teszi azt.)Szóval azért próbáld ki mielőtt megválsz a Xonartól.
-
dudika10
veterán
3-4k/év
Ha ehhez még hozzáveszed a bekapcsolva hagyott TV-t, a bedugva felejtett telefontöltőt, nem áramtalanított számítógépet ... akkor igen csak komoly összeg jön ki évente amit egy egyszerű mozdulattal meg lehetne spórolni. Valószínűleg senki nem dolgozik oylan jó órabérrel mint ez a "munka".
-
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Folyamatos használatnál a kicsi is számít. Főleg mivel úgy működik, hogy telefontöltő 1W, az 1W, ez is 1W és a végén ott tartunk, hogy 50W.
Persze, tudom, sarkított példa, nem is azért írtam, csak a D osztály egyik igen erős fegyverére próbáltam rávilágítani az A-val, de még az AB-vel szemben is. Ne tessék félreérteni.(#9910) ricshard444: na hát ha úgy se megy akkor passzolom. Valami beállítás nem stimmel.
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Majd amikor 1000W-okról és hangosításról beszélünk akkor meggondolod, hogy 30% vs. 90%-os hatásfok.

Nagyon jó kis D osztályú erősítők vannak már és még folyamatosan fejlődnek is.
Hidd el, a D osztályé a jövő. Meg lassan már a jelen is.
Ugyan úgy lehet építeni nagyon szar A osztályút ahogy nagyon jó D osztályút.ricshard444: na és ha a lejátszást a Jetaudio nevű programra bízod?
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Már régen nem csak mélynyomókhoz használják a D osztályt, ahogy fejlődnek a félvezetők egyre jobban használhatják.
A T osztály egészen kedvelt, az is egyfajta D osztály.
Csak a C osztály ami használhatatlan hang erősítésére. -
dudika10
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem tud.

De nem rendszer és pláne nem műfajfüggő, pohárfüggő.
Ha a sajátfrekvenciáján elég energiát közölsz vele akkor rezonanciakatasztrófa következtében az széttörik.
De ez nem bizonyítja, hogy milyen jó basszusa van a rendszernek, nem a rendszer tesztje hanem a poháré, ráadásul az sem biztos, hogy a sajátfrekvencia a mélyládából szólal meg. -
dudika10
veterán
Ugyan akkora ugyan olyan alu hangszóró még nem biztos, hogy ugyan az.
A doboz formája, mérete, merevsége, hangolása is nagyon sokat számít.
Szóval azért mert "ránézésre nem szólhat jobban" azért még szólhat jobban.Divat-nemdivat a logitech nem érezte úgy, hogy fejleszteni kell. Lehet, hogy nem ezt vártad, de ez a kapitalizmus. Ha nincs kiélezett verseny akkor nincs nagy fejlődés.
Mondok más hasonlatot: háború van és neked van 1 hordónyi puskaporod. Ha ezt ellövöd az első emberre akit meglátsz akkor nem marad amikor megrohannak. De ha tartalékolsz akkor nem fog elfogyni. Azt ne mond, hogy nem érted. Ennél tovább nem tudom ragozni. -
dudika10
veterán
Hangfal kábel vagy az áramellátás miatt lóg ott akkor már nem mindegy?
Nehogy már elemmel menjen a hangfal.USB meg mint médialejátszásra alkalmas bemenet egy kis médiaplayert takar a hangfalban, amit neked kell kifizetni.
Praktikus? Praktikus. Elvárható? Nem igazán szerintem.Miért védem?
1. mert senki nem hallotta még de már lehúzza mindenki:
"Már megszólalás nélkül is borítékolható,hogy jobban aligha szólhat,"
2. és egy teljesen szubjektív dolgot állapítotok meg:
"emellett csúnya."
Szerintem szebb mint az előző, komolyan. Nem E.T. feeling.
3. nem látjátok reálisan a helyzetet. A logitechnek nincs szüksége hatalmas fejlesztésre.
Vicc is van: "Ha véghezviszed a lehetetlent a főnököd felírja a mindennapi teendőid listájára."
Tegye fel a kezét aki folyamatosan egyre jobban dolgozik amikor tudja, hogy nem fogják kirúgni és nincs semmi szüksége a jobb munkára.
Majd ha valaki megszorongatja a logitechet lesz komolyabb fejlődés. Ez tök egyszerű marketing. Nem én vagyok fejlődésellenes.
(#9841) Kleroo: ezt írtam az előző postban, hogy kell valami kábel és zárójelben megjegyeztem, hogy már van "wireless 230".

-
dudika10
veterán
Vezetéknélküliség kb használhatatlanná tenné. Egyébként elemről menne szerinted? 230 kell hozzá ha nincs kábel.

Vagy Uri Geller küldi hozzá az energiát mentálisan? (Egyébként létezik ilyen, már telefont sikerült is feltölteni hasonló technológiával, csak mondjuk nem éppen kis szerkentyű.)USB alatt meg azt hittem, hogy mint DAC-ot USB-vel használnád az optika vagy koax helyett, ami tök ésszerű és egyszerű lenne megoldani. De hogy médialejátszót is integráljanak bele...
Elég elrugaszkodott ötleted vannak. Természetesen mindezt 10k alatt szeretnéd emgkapni, ugye?

-
dudika10
veterán
Hype? Eddig mindenki szapulja látatlanban is.

Én nem vagyok egyébként logitech fan, nem azért védem, hanem azért, mert látatlanban (hallatlanban) kár akármit szapulni és a logitech nem arról híres, hogy nem ért a dolgához.Turbolada II: írtam is, highend az más. Ott más szabályok uralkodnak.

Optimista? Miért?
A mostani vérfrissítős kör az összes modellnek előnyére vált eddig. mindegyiknél kevesebb lett a basszus, de összességében kellemesebb lett. Miért pont ez lenne a kivétel?
Hibákat meg nem a felhasználók miatt javították, hanem maguk miatt. Kisebb garanciális költségek... -
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
A mélye nem az igazi, mert még mindig marhára eltúlzott. De sokkal közelebb áll az igazihoz mint a z2300.

Nem a mennyiség a lényeg.
Majd kinövöd a túlzott basszus utáni vágyat, legalábbis tapasztalatom szerint a legtöbben kinövik.
(#9818) Balika911: ki tudja, jobb félni mint megijedni.

-
dudika10
veterán
válasz
üzenetére
Nem merem leszarozni a mikrofonját, mert megköveznek az apple fanok, de biztos, hogy ilyen célra semmit nem ér.
ricshard444: azt se állapíthatod meg...
Videó alapján semmi nem derül ki egy hangrendszer hangjából.Kleroo:
Design elég szubjektív... Nekem pl az előző nem tetszik, ez meg egész mutatós szerintem.
Inkább ezt nézegetném az asztalon.
Miért fejlesztenének ha így is keresnek? Ha Te céget vezetnél és kiadnád a tökéletes rendszert mert meg tudná csinálni a csapatod akkor kérdés nélkül azt mondanám rád, hogy idióta. (Ne vedd sértésnek, csak példa, nem személyeskedés
). Piaci szempontok játszanak itt szerepet. A high-end-ben nem, de ez nem az. Ez még a lowbegin házimozi szinten. Ennél egy alap erősítő is többe kerül.
A mélyláda mérete megintcsak nem mérvadó, ez a tendencia a többi loginál is felfedezhető az utóbbi időben viszont a hangjuk mégiscsak jobb lett.
Szabályzó megint nem tudom minek. Miért kellene nyomkodni egy hangfalat? Bemenetet lehessen választani és hangerőket irányítani. A máriót nem azon kell játszani szerintem.
Szerintem jobban fog szólni mint a z5500, a hibákat javították valószínűleg és mindenben hozza az előd szintjét. Ha ezek teljesültek akkor már megérte lecserélni a logitechnek az elődöt. -
dudika10
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Videó alapján megítélni a hangját...

Az elrendezés alapból szar, az egész egy kamera mikrofonjával van felvéve és a saját rendszered játssza le a hangot... Ha azt hiszed, hogy ebből akármit meg lehet ítélni akkor hatalmasat tévedsz.
Kleroo: meghallgatás előtt ne temessük már könyörgöm. Mindenhol olvasni, hogy így szar, úgy szar, ilyen rossz meg olyan rossz, de senki nem hallotta még.
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
5532-es, 2604-es drága lenne oda gyárilag.

-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Csak egy kérdés, próbáltál már Asus kártyát?
Mindig ez a kifogás az asussal szemben, pedig ez nem ugyan az a cmedia amit az alaplapokra tettek régen és egyébként se csinál túl sok mindent.
A creative drágább cserébe nem jobb... -
dudika10
veterán
válasz
prime_adam
üzenetére
Válaszoltam a másik topikban is, de itt is.
Naszóval ha az analógot elfelejted akkor hatványozottan igaz, hogy felesleges ennyit kiadnod hangkártyára ugyanis ilyenkor a hangkártya szinte semmit nem csinál, szóval nincs különbség a DS és az essence között optikain. -
dudika10
veterán
válasz
Donvit078
üzenetére
Bocs, de ezt sértésnek veszem, elég komoly személyeskedés.
Baromságot írsz, halvány lila gőzöd nincs a témáról. Ne tedd. Elhiszem, hogy hallottad már a z5500-t és az 1000 forintos tejfölös dobozokat, azoknál jobb. De ez még belépő kategóriának is rossz a zenehallgatás világába.
Láthatóan halvány lila gőzöd nincs a témáról, kár is veled vitatkozni.
Ha értelmesen állnál a dologhoz, és nem úgy, hogy Te vagy "a zIsten" akkor szívesen leállnék megmagyarázni a dolgokat. De így...
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Jajjaj, hogy jön a hangfalakhoz az AKG és a Sennheiser?

Egyébként igen, valószínűleg még nem hallgatott komoly sztereo rendszert vagy élőzenével nincs túl sok tapasztalata.
Stúdió felszerelések arra vannak, hogy megmutassák a hibákat, de ettől még van aki szeret rajtuk zenét hallgatni.
Az a baj, hogy egy bizonyos szint után az ember rájön, hogy a felvételei fele kukába való, ezt a stúdióba szánt cuccok az ember képébe tolják a zenehallgatós hangfalak meg megpróbálják leplezni.
-
dudika10
veterán
válasz
Donvit078
üzenetére
Nehogy már jobban tudd, hogy mit hallottam és mit nem...
Maradjunk annyiban, hogy elképzelésed nincs, hogy mit kell hallani amikor megszólal egy rendszer. A z5500 sok embert lenyűgöz aki nem hallott még komoly rendszereket és nincs túl sok tapasztalata, nincs is ezzel semmi baj, csak ne beszéljetek butaságot és ne próbáljátok rábeszélni másra, használjátok egészséggel ha tetszik.
-
dudika10
veterán
Filmekre jó, zenében a kanyarban nincs egy normális sztereohoz képest akármelyik logitech.
Vásárolhatsz külön erősítőt + hangfalakat vagy aktív monitorokat. Előbbi zeneibb lesz, utóbbi nem szórakoztatás céljából készül hanem munkára, de ettől függetlenül sokan szeretnek monitorokon zenét hallgatni.
Elég sok kérdés felmerül, mekkora szobába lesz, mennyit szánsz összesen a projektre, milyen zongora (midi?) stb.?
Játékok és filmek terén lehet kérdés, hogy melyiket vedd, de ha zene prioritást élvez akkor eléggé egyértelmű szvsz.
És ez nem csak az én véleményem.

-
dudika10
veterán
válasz
Xmodule
üzenetére
Ne a sarkokba rakd őket.
Ideális ha kb 2/3 távolságra ülsz az elsőktől amik ilyen távolságra vannak egymástól is (szabályos háromszög) a hátsók pedig 1/3 távolsággal mögötted a falon fülmagasságban az összes hangszóró. Pontosabban olyan magasságban, hogy pont a füleidre irányuljanak.
Persze a lehetőségek általában nem engedik meg a tökéletes elrendezést. -
dudika10
veterán
Digitális összekötésnél csak kódolva megy át a sok.1-es jel. Erre van a DD és a DTS, ha a hangkártyád támogatja az ezekbe való kódolást akkor játékok alatt van 5.1.
Analógon persze, hgoy nem mindegy, hogy milyen hangkártyát raksz mellé. Akkor lesz jobb analógon ha a beépített DAC-nál jobb minőségű hangkártyával eteted a rendszert.
Előzőben benne van a válasz a 3. kérdésedre is.
-
dudika10
veterán
válasz
odymandrell5
üzenetére
Nem lesz abból semmi baj. A számla is tökéletes.

-
dudika10
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Nincs szervizük Mo-n. Nem foglalkoznak a visszaküldéssel, hasonlókkal. Biztos átgondolták és addig osztottak-szoroztak amíg ki nem jött, hogy nem éri meg szervízhálózatot fenntartani. Számla/garlevél azért kell, mert Te a vásárlás napjától számítva kapsz 2 év garanciát. Lehet, hogy ők azt a szettet 2005-ben gártották és Te akkor vetted meg. Akkor nincs rá gar már régen. De ha 2010-ben vetted meg akkor cserélni kell, mert akkor neked még jár az a 2 év garancia.
Ilyen egyszerű. Semmilyen típusszám alapján nem tudják, hogy mikor vetted a garanciához pedig az kell.
Én személy szerint minden garancialevelet megőrzök, azért adják őket a boltban. És teljesen természetesnek tartom, hogy elkéri a boltos/ügyfélszolgálatos amikor gariztatni akarok. Ez alapján lehet azonosítani. Ha pl eladod a terméket és adod vele a garancialevelet akkor senki nem fog panaszkodni, hogy miért nem a vevő neve van rajta.
Most van rá garancia vagy nincs? Mert ha nincs akkor egyáltalán nem értem, hogy miért vagy felháborodva ha nem cserélik.
-
dudika10
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Z5500-t szerintem sose gariztattak garlevél nélkül.
Ki lenne az az idióta gyártó aki betelefonálsz, hogy rossz a gépezet és küldi önköltségen az újat? Minden második betelefonálás visszaélés lenne.
Régebben olcsóbb termékeket legariztatták csak pid szám alapján, de szerintem ma már az sem megy olyan könnyen. Túl könnyen vissza lehetett élni vele. És teljesen jogos, hogy nem fogják csak úgy legariztatni. Sehol nem is működik így, csak náluk működött kb. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Tapasztalt szakemberek vagy a marketingesek és designerek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet igényes dobozt építeni amivel messze felül lehet múlni a gyári műanyag tejfölös dobozokat, csak hozzáértés, pénz, idő kérdése. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Na már miért ne szólhatna olyan jól vagy akár sokkal jobban mint egy gyári szett?
Minden csak attól függ hogyan csinálják meg.
Az, hogy drága az valószínű. -
dudika10
veterán
válasz
Varesz_86
üzenetére
Valahol bekapcsolva maradt egy SVN (smart volume vagy loudness kiegyenlítés, mindegy hogy hívják).
Kiegyenlíti a hangos és halk hangok közt a különbséget, így az erős basszust lehalkítja de ha van egy halk basszus akkor azt felhangosítja.
Hangdriverben kutakodnék először. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
20-22kHz-es hallásküszöb nem olyan extrém, általában idősebb korra jóval lejjebb megy.
Egy-két éve én is gond nélkül hallottam a 22kHz-et, most megnéztem egy 20kHz-es hangot és most is gond nélkül megvan, bár a hangfal frekimenete nem éppen lineáris ebben a tartományban már, de szerintem a magasabbak is meglennének még.
Az, hogy a denevérek hangját halljátok az érdekes, nem értek a biológiához, lehet, hogy más hangot is adnak ki, de a tájékozódásra használt hangjuk olyan 40-100kHz közé esik általában ha jól tudom amit nem igazán hall az ember.
-
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
DS halkabb elvileg, de én nem tapasztaltam ezt.
Z5500-m sajnos nincs, de fejhallgatókkal érzékenység és impedancia függvényében kb 20-50% közt minddel tökéletes, 100%-on nem viselem el, a kis Creative T20 ami nem a hangosságáról híres maxra van tekerve, és csak a windows hangerő van 20%-on, így már hangosabb mint a normális. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pedig igen jók a Xonarok, kár előítéletesnek lenni ezekkel a chipekkel.

Magam is használtam már többet közülük és most is használom a legolcsóbbat. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem jobb hangminőségben, nem is rosszabb, más.
De ott van a driveres baromkodás, meg az, hogy átverik a népet az Xtreme Audio-val és úgy az egész cég piachoz való hozzáállása bicskanyitogató. (Persze ez általában nem szempont vásárlásnál, hogy melyik cég a szimpatikusabb.
)
Egyikkel se jár rosszul az ember, csak az évek során kialakult "ha hangkártya akkor csak a Creative a jó" nézetet nem szeretem, ezért írtam, hogy alternatíva az Asus, sőt meg is tudja verni a Creative-ot. -
dudika10
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Vagy Asus Xonar.

-
dudika10
veterán
válasz
Blero3311
üzenetére
A játékok hangját kódolni kell DD-be vagy DTS-be amit az alaplapi integrált hangkártya nem tud megtenni. Csak a DD vagy DTS hangsávval rendelkező filmeknél lesz 5.1 hacsak nincs olyan hangkártyád ami tud DD-be vagy DTS-be kódolni. (Kalkulálj bele egy Asus Xonar DS-t is szerintem.)
Egyébként kábelből nem érdemes drágát venni, főleg ha csak 3m-t akarsz venni. -
dudika10
veterán
válasz
üzenetére
Pedig nagyon jó kis kártya. Nem sokkal rosszabb mint a D1, viszont harmadával olcsóbb, cserélhető rajta egy műveleti erősítő, és DD helyett DTS-be kódol, aminek kb 3x akkora a sávszélessége, driverek ugyan olyan stabilak, egyszerűek.

Digitális összekötésre tökéletes.
-
dudika10
veterán
válasz
IlilIiIlilI
üzenetére
Meghálálja, ha raksz alá egy jó kártyát, de az alaplapodon az egyik legjobb integrált chip van. Csalódni így se fogsz a rendszerben.

(Próbáld majd ki úgy, hogy rákötöd optikán és kipróbálod, hogy mennyivel jobb. Így csak 2.1-ben fog szólni valószínű, de összehasonlítani így is lehet. Ha sokkal jobb így akkor vegyél egy Xonar DS-t pl 10k-ért és az képes lesz optikán átküldeni mindent DTS-ben.)Picit drágább, de én ezzel a boltal eddig nagyon meg vagyok elégedve. Sok cuccom van tőlük: [link]
De biztos, hogy más boltok is korrektek, és lehet, hogy olcsóbban is megkapod. -
dudika10
veterán
válasz
hossszú
üzenetére
Szerintem a garancia akkor indul, amikor a boltban átveszed a terméket. A gyártó nem tudja, hogy melyik termék mikor lett átvéve. Ekkora értéknél egyébként ha jól tudom számlát kell scannelni a logitechnek, szóval ha nincs meg a számla, akkor nem valószínű, hogy tudod érvényesíteni a garanciát.

De ez csak az én véleményem, hátha valaki tudja pontosan is. -
dudika10
veterán
válasz
FireShadow
üzenetére
Ha a logitech garanciajegyen 3 év szerepel akkor az 3 év.
A logitech volt eddig a legkorrektebb cég velem, ha garanciális ügyintézésről volt szó.
Egy telefon, számlaszkennelés, előző megsemmísítése és fényképpel igazolása és már küldték is az újat postán (persze ez nem z5500 volt).
Ezt olvasd el és szerintem Te sem fogsz kételkedni a logitech korrektségében.

-
dudika10
veterán
válasz
üzenetére
Abban a 17-18kHz-ben biztos vagy? Ahogy öregszik az ember egyre kevésbé hallja meg a magas hangokat. Egy felnőtt embernél a 18kHz max magasság abszolút normális, szóval érdemes lenne meghallgatni valamit ami biztos, hogy tudja a 20-22kHz-et és megnézni, hogy azt hallod-e még egyáltalán.
Nem biztos, hogy a rendszer nem tud feljebb menni, lehet, csak Te nem hallod már.
-
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Na mert nem vagyok otthon a konzolok terén. Megint tudatlan voltam.

Akkor a PS3-on van csak optikai?

-
dudika10
veterán
Sztereokép az egyáltalán nem lenne. Egy hangszóró szólna a fejednél, szóval azok a zenék amiknél fontos a két hangszóró azok szörnyűek lennének. De a zenék többsége nem lenne jó. Ha csak háttérzajnak kell akkor jó, de egyébként felejtsd el.
Több értelme van venni egy olcsóbb 5.1-et a box-hoz meg egy sztereo rendszert a géphez. Bár a boxon csak optikai kimenet van ha jól tudom, ez meg leszűkíti a kört...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- Path of Exile (ARPG)
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Gumi és felni topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13" M5 10CPU / 8GPU / 16 GB / 512 GB - 1 Év Apple Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AM4 Félkonfig/Teljes konfig
- Nespresso Delonghi tejhabosítós kávéfőző - Bontatlan, 2 év garancia - Eredeti ára 125e!
- Asus TUF GAMING A620M-PLUS alaplap eladó
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G1.Sniper Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)