Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz jjeahh #56391 üzenetére

    Lapszűrő: ebayről vettem egy bő éve óccón: adapter-gyűrűket, tartót, kék-, narancs-, ND2-, ND4-, ND8-átmenetest, valamint ND2, ND8 és NDsok lapok, és mindehhez egy praktikus kistáskát. A kicsit gagyi feszülős tartót és a túl sok részletet vesztő NDsokon kívül filléres áruk ellenére meglepően okésok. Óccó volt, így legalább kevés pénzem áll benne. Mert azóta 3-4x, ha használtam.
    Egyrészt hiába kompakt a kistáskája, azt is cipelni kell, vagy magamra-erősíteni, vagy hátizsákba rakni aztán onnan előkotorni.
    De ez még a kisebb... felapplikálni... táska előszed, kinyit, megfelelő gyűrű kikotor, ráigazgat, felcsavar, tartó kirángat, gyűrűre felpasszíroz, táskából szűrők ki, elsőre sosem találod el, hogy melyik az, többi visszatuszkol, szűrőt beszuszakol, gép bekapcs, szűrő kb megfelelő helyzetbe noszogat, próbakép, tovább noszogat, kép. S ha egy spontán naplemente lett volna, már lement.
    Modern gépeknek már van akkora dinamika-tartománya, hogy ilyenkor raw és/vagy exposure bracketing, majd a többit otthon utómunkában.

    Táska: van nekem is fotóstáskám, vállon+övön hordható, egy régi Lowepro, amit olcsón használtan (de alig használtan) vettem. Mégse hordom, csak akkor, amikor kifejezetten sokat fotózni és turistálkodni megyek, és egyszerre sok obit akarok vinni, amiket viszonylag gyakran cserélgetnék, és kell, hogy a gépet rajta egy nagyobb obival egybe bele tudjam rakni (EM5 + 12-50 vagy 14-150 obival lefelé).
    A mindennapokra pedig vettem egy nagyobb övtáskát, amibe belefér az EM5 rajta a 12-32 vagy 20 (talppal lefelé), és mellette még elfér 2 fix (ált. a 17 és 45) vagy 1 zoom (akár 14-150 is befér). Van még egy övre fűzhető obitok is, ami szintén akkora méret, hogy a 14-150 is belefér, ha kell, azt is felfűzöm. Az egész cucc is sokkal kisebb (leginkább vékonyabb, bő harmadával), könnyebb, kevésbé van útban.

    S igen, dpr és Kai nem keverendő ;]

    Lassú Víz: pedig már dpr-en is kijött 1-2 hete az LX100 rivjú

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák