Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    Én meg gondoltam beszámolok tegnapi tömeg előtti égésemről.
    Csoportképet kellett készíteni, műfénnyel, alulvilágított tornateremben. Állvány, vaku volt nálam, "készültem". Mondom nem a <OFF> vázat viszem, hogy ne legyenek AF problémák, és az olyval vakum is lesz. (előtte otthon kipróbáltam, elem fullos, és bár természetesen cseszett elsütni az első 10 képen, pár levétel+visszarakás után ment). Ehhez képest élesben felállt a 25 ember, és természetesen semmilyen vakumódban nem villantotta el a vakut. Készült vagy 8 kép ami 1/10 vagy lassabb záridők mellett bemozdult. A végén, mikor a váz végre úgy döntött, hogy kommunikál (?) a saját 36R-es rendszervakujával, és ennek megfelelően végre beállította az 1/50-es záridőt (25-ös volt fent) megörültem!!! Végre lesz vaku!! Lótúrót, nem villantotta el, helyette jó -3FÉ alexpós lett. :W Mindezt persze 12 sec időzítővel.
    Nem értem, hogy azt a kibabrált 4 db 2mm-es érintkezőt miért nem lehet tisztességes fémből elkészíteni, ami nem oxidálódik el. Azt sem értem, hogyha nem érintkezik, akkor miért látja egyáltalán a váz, vagy ha látja, miért nem süti el? Narancs vaku figyelmeztetés volt félig lenyomott expo gomb mellett. Amit viszont nem értek, hogy amikor esemény után természetesen elsütötte, akkor is narancs vaku figyelmeztetés volt. Ki érti ezt?!
    Aztán otthon kiválasztottam a legkevésbé gáz képet (1/10 sec; f1.4 iso400 ennek megfelelően jó sok zöld/lila CA, képszél már nem volt éles a szűk DOF miatt és azért már volt zaj), szénné utómunkáztam mivel tocsogott az oly féle atom barnássárgában (amiért az emberek annyira rajonganak :F ). Azaz majdnem bukás...
    Tanulság: #1 legközelebb a <OFF> vázat viszem el vaku nélkül, ami iso2000-on alázná az Oly-t, még a gyári jpeg is!
    #2: csiszolóvásznazni a tetű vaku érintkezőket 1 év nemhasználat után, majd otthon hagyni :DDD (tkp. a 36-os kulcsszám ha még elég lett is volna, a műfény + vaku kombó olyan okádék lett volna, hogy akkor meg éles képet kapok ugyan, de annak a színeivel nagyon nem békültem volna ki).

    [ Szerkesztve ]

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák