Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    válasz hibavissza #68682 üzenetére

    Ha odaállok az asszony elé, hogy kell még 2 vaku is az obik mellé, akkor ... Inkább ne részletezzük. :P

    Olyat kell összeraknom, hogy az asszonykám is nyugodtan fotózzon vele, akkor is, ha a gyerekek mellett van. Azért a 45-höz is kell vagy 2 méter. Ő meg inkább játszana velük és ha olyan van, akkor csak felkapja és fotózna.

    @MrChris: ez az, amitől én is tartok, hogy még a 45 1.8-ca is kevés lehet adott esetben ahhoz, hogy vaku nélkül fotózzam őket beltérben. Akkor meg talán elég használtan és olcsón egy 30 is, meg egy vaku, hogy derítsek.

    @gorgo: a 60-as nem beltérre lenne, hanem kintre. Bentre főleg a 17-t gondoltam, nem portéra, csak életképekhez. És a 30 még mint közbenső lépcső. Ha meg kell, akkor majd a Pancolar 80/1.8 jöhet kintre.

    @Mercutio_:Túlagyalni, én? Ugyan, dehogy... ;] Köszi a felajánlást, a látószöget viszonylag könnyen tudom ellenőrizni a kitobival. Inkább az a gondom, hogy hogyan rakjam össze úgy, hogy árban a legjobban jöjjek ki azzal, hogy minimális obiparkkal legyek és a távlati céllal, mint 12-40/2.8. Nem akarok túl sok obit, anno azért váltottam DSLR-ről is, mert untam, hogy leszakad a hátam és mindig egy teli hátizsákkal megyek. OK, itt kisebbek az obik, tehát egy váltáskában is több fér el, mint régen, de akkor is. 3-4 obitól többel nem terveznék. Annyira nem fotózok sokat és se pénzért, hogy megérje, ha minden célra van külön objektív.

    [ Szerkesztve ]

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák