Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasthomas

    tag

    Sziasztok,

    Autóvásárlásban töröm a fejem. Régebben volt is ezzel kapcsolatban egy kérdésem - s a kivánt tipus azóta meg is született (8-9 éves autóról van szó, 2.5 millió környékén)..

    Szétnéztem a neten több lehetőséget illetően, viszont elég tré a magyar kereskedőkről a vélemény. Elsősorban a véleményeteket szeretném kikérni a lentiről, mivel nem igazán tudom hogy mit gondoljak.

    Vannak a hazai vásárlásu autók. Ezek közül amolyan best-buy jellegü vételt nem találtam, s látszólag minden autós, aki épp el akarja adni az autóját, az rendszeresen karban tartotta, s garázsban tárolta. Természetesen agg, nyugalmas tulajdonossal. :DD

    Viccet félretéve elkezdtem más jellegüeket nézni. Egyrészt vannak a külföldről behozott (vagy behozandó) autók, amelyeket a kereskedő eleve érdekesen kinál. Én ugy gondolom hogy ez elég nagy zsákbamacska, igy nem különösebben pazaroltam vele az időmet el.

    Másodrészt vannak autok, melyek kereskedőnél vannak, magyar okmányokkal, viszont a fényképen a szervizlapon is jól látszik hogy Ausztiában vagy éppen Németországban voltak szervizelve - még 2015/2016ban is. Ezeket jellemzően 6500-7500 ezer euróért meg lehet kapni a mobile.de-n is. Idehaza meg (euróba átváltva) 7500-8500 euróért adják ezeket. Kicsit furcsának találom, hogy magyar okiratok vannak, meg minden szép és jó, de valahogy mégsincs sok szó arról, hogy mi az előélete a kocsinak (Van Pesti és vidéki kereskedő is, akiknél megtaláltam ökugyanezt..). Most én aggódom ezt túl, vagy esetleg aggodalomra ad okot a külföldi előélet, és nem részletezett behozatal? Persze véletlenek lehetnek, valaki hazaköltözött, stb.. De hogy többször is belefussak ebbe, az már több mint véletlen. Ennyiért megéri már a kereskedőnek behozni hazánkba, s regisztráltatnia? Esetleg alkalmi vétel? :)

    Gondolkoztam azon is, hogy a mobile.de-n kellene autót venni Németországból. Ahogy számolgattam a kiutazást, s itthoni illetékeket - pénzben végülis 2-300ezerrel jobban megérné, de azért a pici bizonytalanság ott is meglesz. Ráadásul több kérdés is felvetődik egy privát embernél, h hogyan fogom neki én kifizetni. (Elvégre kártyával nem lehet). Viszont mindig osztrák vagy német szervizelésü autókról van szó. Mennyire lehet ezekben bizni? (110e km van a kocsiban, igy hirdetik. Ami azért annyira nem irreális, csak azért elég nagy a szórás az eladósorban lévő kocsik között idehaza. Van 90 ezres is ugyanennyiért meg 180 ezres is..)

    Mit gondoltok? Esetleg javaslat/jó tanács?

    Köszi

    Ui.: Digitális kijelzőn szereplő óraállásokat is tudják már manapság mókolni? :)

    [ Szerkesztve ]

    .

Új hozzászólás Aktív témák