Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz nana95 #34596 üzenetére

    Szia,

    Meg lehet tanulni, de sok dolgot nem fogsz tudni lefotózni, amit egy jobb géppel le tudnál. A legfontosabb, hogy mikor, honnan, milyen látószögű objektívvel mit fotózol le. Ha ezek nincsenek rendben, akkor hiába a zajmentesség, hatalmas felbontás és dinamika, a kép csak egy átlagos tucat fotó lesz.

    A Heliost felejtsd el, gombhoz vásárolt kabát esete lenne. A Nikon sokkal jobb szenzorú gép, de arra pont nem adapterezhető fel. Esetleg keress egy korai m4/3 vázat kb. 20 ezerért, meg egy pár ezer FT-os m4/3-M42 adaptert, és lehet játszani vele, olykor még egy-egy jó portré is összejöhet. Ha nem vagy rákattanva a sportfotós követő AF-re nagy teleobjektívekkel, akkor a DSLR-nek ma már leginkább csak hátránya van a MILC kategóriával szemben.

    (#34602) Tin_Shield Az egyik ismerősnek elég vacak bőr textúrát hozott össze az XT10 a képein, de lehet user error volt, azóta nem beszéltem vele. A két szenzor közti különbséget érdemes mérlegelni a választás előtt. (Nem olvastam végig, mert lejárt volna a szerkesztési időm, mire végzek)

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák