Új hozzászólás Aktív témák

  • INTELligent

    senior tag

    Sziasztok!

    Már régóta követem a topikot, többször kérdeztem is, de most végre úgy tűnik, hogy adottak lesznek a feltételek, hogy kompaktról kategóriát válthassak, ebben szeretném a segítségetek kérni.(Ilyen téren nem probléma akár egy DSLR mérete.)

    Amikor jut időm a fotózásra, akkor elsősorban a természetet fotózom (főként tájképek - ide az épített környezet is belefér, de néha ráfanyalodok a makrózásra is), eddig ekv. 34-102 mm-n "éltem", aminek szinte kizárólag a nagylátó végét használtam ki + néha a 60 mm körüli tartományt. (videó nem lényeges)

    Nagyon szemezek a MILC-ekkel, elsősorban az Oly em10 II-vel, viszont objektívek terén nem látom át anyira a piacot, úgyhogy nem tudom, mennyire lenne jó döntés. Vázból csak az új játszik, obiknál viszont a használt is szóba jön, sőt a manuálok is.
    Csak ugye az mft 2-es szorzója miatt gondolkodóba estem, hogy nekem ilyesmihez nem lenne-e jobb egy DSLR, mert ott a nagylátót (persze fejlődni szeretne az ember, de ilyen téren már az mft kitobi is -6 mm az eddigi "nagylátóhoz" képest, szóval ezen a téren nincs olyan nagy probléma) jobban ki lehetne használni (megtapiztam pl a 750d-t, ami szintén szimpatikusnak tűnt), viszont DSLR-re nem igazán láttam olyan jó ár-érték arányú fixeket, mint a Sigma Art sorozata mft-re...

    Jelen álláspont szerint a kiszemelt az em10 II + 14-41 EZ (ettől minél gyorsabban megszabadulni és vagy egy 12-50-et vagy egy 14-42 II-t beszerezni) + 40-150.
    Esetleg emellé jönne még a későbbiekben néhány fix (én szerintem a végén úgyis elleszek csak fixekkel), egy Helios mindenképp, plusz min. egy AF-es obi nagyobb látószöggel (pl Art 19 mm).
    Igazából a konkrét kérdés az lenne, hogy ilyen igényekre ez-e "a legjobb szett" ilyen árkategóriában, hogyha kizárt, hogy akár hosszú távon annyit költsek egy pl egy UWA obira, mint amennyi a Tokina 11-16 2.8, vagy inkább más rendszer? Vagy nagyjából jól látom az árakat és ez így megfelelő?

    Köszi mindenkinek a segítséget!

    Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

Új hozzászólás Aktív témák