Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz fogtunder #51559 üzenetére

    Az N12 D1 nem tud gyári firmware-rel kliens/media bridge módot így nem használható erre a célra, CFW alatt viszont már megoldható ez.
    Ha nem lesz más eszköz rá kötve és/vagy jelentős adatforgalom több eszköz között akkor jó lesz az N12 D1 + CFW is de az USB-N14 adapter is megfelelő lehet.
    Az, hogy csak 100-as LAN portjai vannak nem jelent hátrányt mivel a wifi-s összeköttetés miatt amúgy sem lenne ennél nagyobb sebesség elérhető.

    Más gyártótól a TP-Link 841ND + CFW a kliens módú eszköznek és TP-Link 822N/8200ND az USB-s adapternek lenne még ajánlott.

    Gigabites portokkal rendelkező kliens eszköznek még egy N18U, gyári firmware-rel is kliens/media bridge képes.

    #51561 koskoci
    TP-Link Archer C5v1-et már nem valószínű, hogy kapsz újonnan, használtan esetleg.
    Az Asus AC1200G+-szal vannak gondok így inkább az AC55U legyen, esetleg az AC56U ami van még 30k alatt 1-2 helyen.
    Szóba jöhet még a TP-Link Archer C7 is, 30k környékén van az ára.

    Alapvetően kétféleképen tudod bekötni majd az új eszköz:
    1; AP módban - A Cisco végez minden irányítási feladatot, a saját eszköz csak wifi-t oszt és LAN elérést biztosít.
    2; Router mód - Ekkor dupla NAT lesz, a saját eszköz WAN IP címét DMZ-be kellene tenni. Az irányítási feladatokat a saját eszköz végzi és a Cisco is irányít egy kicsit.
    +1; Ha nincsen IPTV előfizetésed akkor kérheted, hogy tegyék a HGW-t bridged módba és akkor a saját eszköz publikus IP címet fog kapni, ekkor teljes értékűen fog működni mint router.

    #51562 Jim74
    Asus AC55U/AC56U, TP-Link Archer C5/C7.

    #51563 kstcsk
    Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák