Új hozzászólás Aktív témák

  • lo_jo

    senior tag

    válasz kerlac #166612 üzenetére

    Több dolog miatt sem évültek úgy a kártyák, mint régen. Az egyik az, hogy látszott már korábban is, hogy az az ütemű fejlesztés tarthatatlan, amikor óriásit ugrottak teljesítményben évről évre. A grafika is egyre kevésbé javul az elmúlt pár évben, a real time ray tracing (ami nem csak csillogás és tükröződés, mint sokan hiszik) pedig drága a tömegeknek. Most javulhatna, de nem csak nálunk szarabb a gazdasági helyzet, csak jobb helyeken nem ennyire szar. De a rekord USA infláció is úgy 8-9%, ahogy a miénk 11-12%, a fogyasztói kosár másképp van összeállítva, de a napi kiadások ott is többel nőttek.

    A másik oldala pedig az, hogy a fejlesztők is látják, hogy ha a minimum követelményeket emelnék, nagyon sokan esnének ki a potenciális vásárlók közül. Igaz ez PC-re és konzolokra is. Nem engedik el a korábbi generációt/kártyákat, mert nincs akkora penetrációja az újnak, hogy abból a piacot fenn lehessen tartani. Ugyan közel sem 100% pontosságú, de jó irányadó a Steam hw stat: [link]
    A top 10-ben még mindig 4 Pascal kártya van, abból is az alja-közepe, 3 GTX Turing, 1 RTX Turing és 2 Ampere, amiből az egyik a mobil verzió. Ha erre most ráengednék a 1080-2070-3060 minimum követelményű játékokat, nem vennék túl sokan.

Új hozzászólás Aktív témák