Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Formaster #101226 üzenetére

    Szerintem túlspilázod a dolgot.
    Én 2300-ért vettem motort és 2844-et költöttem eddig szervizre és alkatrészekre az elmúlt másfél év során. Nem svájci frankban, hanem angol fontban. ;)
    Jó, ez valószínűleg nagyon extrém példa, mert igen nagy valószínűséggel mindenki szótárában a buktató címszó alatt fogok szerepelni mintapéldának. Ez valóban jóval több pénz, mint amit bárki ráköltene - ha az elején tudja mibe fog bele. Ha elölről kezdeném és tudnám mibe vágom a fejszém, akkor inkább vettem volna másik motort. Viszont így, hogy már benne vagyok így azért már csak nem akarok kiszállni belőle bukóval, így saját magam részére szinte teljesen rendbe rakattam a gépet, a későbbi eladási szándék mellőzésével (úgyse fizetné ki senki ezt az árat, hiába új rajta sok minden). Ergo ez a vas alattam fog elrohadni. Ha addig váratlanul le nem rohad, mert akkor felgyújtom. :C

    Mit is akartam ezzel? Jah igen, nekem ez érzelmi döntés volt már a vásárláskor is. Ez ilyen játék.
    Hiába gondoltam azt, hogy majd okos leszek, meg felkészült. Megláttam, megtetszett, elhoztam. Pedig még Persu motorvásárlási tanácsai is a kezemben voltak kinyomtatva. Voltak is rajta látható jelek (na nem minden, sok dolog használatbavétel után jött ki rajta), nem tűntek vészesnek.

    Ha az új drága, akkor nagyon egyszerű a képlet: olyat kell venni, amiben minél kevesebb használat van. Kevesebb idejük volt tönkretenni. Attól meg nem kell tartani, hogy buktató lesz. Ugyanis elárulom neked - ha más eddig nem tette volna -, hogy így is úgy is pénzt fogsz költeni rá. ;)
    Aki meg sír ha évente rá kell locsolni némi pénzt, az meg inkább gyűjtsön bélyeget! Azt elég megvenni. :DDD

    Viszont van előnye is, ha olcsón veszel gépet: nem sajnálod. Egy vadi zsír 10000 fontos motorral lehet nem mernék döntögetni úgy és emiatt nem is tudnám élvezni úgy, mint ezt. Épp ezért ha makulátlan lenne talán motorozni se tudnék úgy, mint most. Így meg ha eldőlök stopie-zás közben, na bumm. Még egy karc a sok között. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák