Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    válasz beholder00 #131598 üzenetére

    ha nem tervezel a vacogós hidegekben is járkálni, csak az őszi és tavaszi időszakban, amikor reggel munkába menet még nagyon hideg van, délután már oké, akkor legegyszerűbb valami téli (vízálló) kesztyű és cipő/bakancs, meg a szokásos ruhádra felhúzni akár egy esőruhát (akár külön alsó-felső részest, nem is feltétlenül overált). az reggel megvéd a széltől, ha alatta normálisan fel vagy öltözve + egy nyakmelegítő, hogy a ruha és a sisak között ne találjon meg a torokgyulladás. egy ilyen szett megvéd a menetszéltől, ami miatt reggelente konkrétan fagypont közelinek tűnik az idő és kb 3 perc alatt kibújsz belőle a munkahelyeden/ügyfélnél.

    ha huzamosabb időre gondolod a hidegben motorozást, akkor valami túra nadrág + dzseki, amiket össze is tudsz cipzárazni gyakorlatilag bármelyik nevesebb márkától. én spec szerintem 7. éve egy bering goretex szettet nyúzok a nyarat leszámítva. márkát és típust azért nem írnék, mert úgyis az ízléseden múlik. ha van elég tárolóhelyed ahhoz, hogy legyen téli, átmeneti és dögmelegre nyári ruhád is, akkor érdemes olyan szettet nézni, amiben a vízálló-lélegző membrán laminált és emellett kivehető a téli bélése. ezek így elég kényelmesek és könnyűek, aztán ha nem akarsz a hóesésben is offroadozni a prérin, akkor téibélés nélkül valami síaláöltözővel mindenre elegek és max picivel nehezebb/merevebb, mint egy utcai farmer.

    szerk: bering alias a szettem. tényleg elnyűhetetlen. fogalmam sincs mi az utódja. így ősszel ki lehet fogni az ilyesmiket szettben bőven 200e alatt. főleg, ha mázlista vagy a méreteiddel.

    [ Szerkesztve ]

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák