Új hozzászólás Aktív témák

  • Something_

    őstag

    Ahh, kár volt beleírni megjegyzésként..
    Egyesével válaszolok mindenkinek, ahogy nézem sok ismétlés lesz benne.

    szasanyi: nem vicc. Mo-n 9 hét alatt le lehet rakni egy jogsit, várom már, hogy a kezemben legyen és hivatalosan is tudjak vezetni.
    Robogót vezetek, 250-est, 780, max 80-al megyek veres péteren, kerepesin és a dózsán. Ennyi. Húzom a gázt, majd két féket behúzok. A többi az mind rutin, amit nem tanítanak meg szerintem 26 óra alatt. Jah és megint mondom, ez robogó, szerintem nem kell hozzá diploma, csak tapasztalat.
    B-s jogsim van, eddig napi szinten vezettem autót (1-2 hónapja van meg a 250-es, előtte párszor volt már 50es robogó, amit legálisan vezethettem, minden képesítés nélkül). 200 lóerős autóm van, sosem kaptam gyorshajtást, sosem volt balesetem. Miért? Mert normálisan közlekedek.
    Szóval legálisan vezethetek robogót oktatás nélkül, 50 ccm ugye. 50 km/h-val megy, de szerintem elég kevés 50es robesz van az utakon, ami le van korlátozva erre a sebességre. Szóval a 250-es előtt vezettem legálisan, de mégis illegálisan segédmotort, mivel 70el hasított üveghangon. Ezért is meg lehet kövezni.

    kcsa: igen, próbáltatok. Írtam, hogy olcsó megoldást szeretnék munkábajárás céljából, nem is a pénz, hanem inkább az idő miatt. Ezért vettem 50-est, amit mondtatok, hogy fos lesz, veszélyes és nem fog az alkatommal megfelelni, vegyek nagyobbat. Hát vettem. Mikor megvettem a 250-est, egyből beiratkoztam suliba, igaz, nem vártam semmit, gyakoroltam kertek alatt, aztán amikor úgy éreztem, hogy érzem az új motort, saját felelősségre kimentem a forgalomba. Nem sok különbség van 50-es és 250-es között. Mindenki mondja: agyban dől el. Hát ja.
    Megszerettem a motorozást, már az első hét után tudtam, hogy amint meg lesz a jogsi veszek egy 600ast. Ezért elkezdtem venni a ruhákat, felszerelést.

    Feree13: vasárnap kezdem a rutint váltóssal, eddig még sosem vezettem váltós motort. Forgalomban hogy lesz a gyakorlat? Megyek az oktató előtt, normálisan a kocsisorban? Hát az nagyon életszerű egy motornál, itt max a forgalmat szokja az ember. De ha már autóval ismeri a forgalmat vagy éppen 50 ccm-es robogóval, akkor sok dolog nem fog ragadni szerintem. De majd kiderül.

    szasanyi: mi történik akkor, hogyha van jogsim, elütök valakit, kárt teszek és elmegyek? Ez nem jogsin múlik, hanem emberen. Ha elütök valakit, akkor az nem a jogsi miatt lesz. Kárt okozok? Kifizetem, max később veszek nagyobb motort. Rendszámos a 250-es, át van írva, biztosítás is van rajta (ami ugye nem sokat ér ha én vezetem).

    Outlander: túl vagyok a kresz vizsgán. Elsőre megbuktam. 5 kérdés van, ami a motorra vonatkozik, a többi ugyan az, mint autóra. Megbuktam. Elvették a B-s jogsimat? Bevonták, mert nem tudtam a kreszt? Nem. Akkor autót miért vezethetek, hogyha hülye vagyok és megbukok a kresz vizsgán? Vagy magamtól nem kellett volna autóba szállni, mert a szabályok ismerete miatt közveszélyes vagyok a közlekedőkre és akár a családtagomat is elüthetem és kárt tehetek más autóban?

    szasanyi: sosem tanultam a szakmámat, sosem végeztem el ezzel kapcsolatban iskolát. Mégis jó vagyok benne, szerencsére jól keresek. Nincs róla papírom.

    bogyo112: van jogsira is pénzem, elkezdtem azonnal. Jó esetben 10 hét mire meg van az embernek a jogsija. Ezt az időt úgy mondom, hogy mellette normálisan dolgozok, nem tudok 6 hétre besűríteni komplett tanfolyamot.
    Tegyül fek elvégzem azt a komoly 26 óra gyakorlatot, kreszt nem nézem bele, mert ugye aktív autóvezető vagyok. Szóval elvégzem egy nyár alatt a 26 órás gyakorlatot, majd következő szezonban ráülök egy motorra, úgy, hogy a 26 óra vezetés vicc, el is felejti az ember, elszokik tőle. Kb 0ról kezdi az első időkben, majd visszaszokik. Ugyan úgy veszélyes, mint aki jogsi nélkül vezet tapasztalat nélkül. De ugye van jogsija, szabályosan balfaszkodhat.
    Általában 50-esekkel és kamu 50-esekkel szoktak elslisszolni. Tegyünk fel, hogy 50-essel veri le a tükrödet, húzza meg az autódat és elmegy. Ő jófej, mert van jogsija? Nem, cserbenhagy, mert egy paraszt.

    Steven: van fogalmam a kreszről mivel aktívan vezetek, plusz ugye már most motorral is ;)

Új hozzászólás Aktív témák