Új hozzászólás Aktív témák

  • stifi

    senior tag

    kérdés: a rendőrautó ha nem megkülönböztetett jelzéssel halad, akkor ugyanúgy _nem_ használhatja a buszsávot ahogy a civilek, ugye?

    a szituáció: dugó a hungárián, buszsáv üres, mögöttem rendőrautó, benne 1 darab rendőr (tehát nem járőröztek, akkor párban vannak). rendőrautó kimegy a buszsávba és elkezdi előzni a sort. én úgy tudom neki sem szabad csak ha megkülönböztetett jelzéssel halad, ezért úgy döntöttem hogy ha neki lehet akkor nekem is -> utána megyek és én is kielőzöm a sort.
    mivel csak párszáz méterig tart a buszsáv és a végén nem kell besorolni senki elé, nem is olyan pofátlan dolog ezen a szakaszon, meg úgyis el akartam kanyarodni jobbra később
    tehát megyek a rendőrautó mögött, erre megáll előttem és kiteszi az indexet balra. mondom mi a fasz ez, szabad az út és be akar menni amikor mindjárt előre érünk? dehogy akart bemenni, engem tartott fel és be akart terelni a dugóba.. inkább visszatolattam 30 métert és kimentem jobbra a párhuzamos útra (Francia út talán a neve?), végülis ugyanaz a hatás mintha végigmentem volna a buszsávban, találkoztunk is a rendőrrel a Thököly úti kereszteződésben.

    jól felbasztam magam, mit képzel hogy ő szabálytalankodhat egy kék autóban, én meg nem? tehát a kérdés: rendőrautó használhatja a buszsávot szabályosan? emlékeim szerint nem. ha rosszul emlékszem, akkor megnyugszom, ha igazam van akkor pedig ismét szemtanúja lehettem a rendőri parasztság korlátlanságának! képes lett volna csak azért feltartani hogy velem kibasszon, aztán ő ugyanúgy ment volna szabálytalanul mert megteheti. :(((
    tudja valaki ezt?

    Nincs időm kedvesnek lenni!

Új hozzászólás Aktív témák