Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalkerke

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ma frissült nálam a Fox a 67-es verzióra és böngésző indulásakor (annak ellenére, hogy üres lap about:blank van megadva kezdőlapnak) rengeteg új telemetria adatot küldhet minden egyes indulásnál a Mozillának, a frissítés előtt semmi ilyen nem volt, most rákerestem azon IP címekre amikhez a 67-es Fox csatlakozik minden indulásnál és kivétel nélkül mind a Mozilla-hoz tartozik.
    about:config-ba rákerestem a telemetry kulcsszóra és minden még bekapcsolva lévőt (mert már eddig is elég sok ki volt kapcsolva) kikapcsoltam, de még így is van több kapcsolódás a Mozillához, úgyhogy sajnos úgy néz ki, hogy a Mozilla is elkezdte átvenni a Microsoft-tól a Windows 10-nél bevezetett rengeteg telemetria gyűjtést.
    Akinek esetleg van információja róla, hogyan lehet teljes mértékben mindenféle telemetria küldést kikapcsolni a Firefox-ban megköszönném ha megírná.
    Pár IP cím ahova indulásnál automatikusan csatlakozik a Firefox (virustotal-on rákeresve mindegyik a Mozilláé):

    54.68.19.42

    34.209.0.68

    Vírus vagy hasonló kizárva, mert frissítés előtt egyáltalán nem volt semmi hasonló és IP címek alapján (mindegyik Mozilláé) is látszik, hogy ezek biztosan telemetria gyűjtések miatt vannak.

Új hozzászólás Aktív témák