Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz m3ss #33328 üzenetére

    Szerintem tulsagosan agyonszurni nem jo a zajt, mert festmenyszeruve mosodnak a reszletek. Eleinte en is ugy csinaltam, de aztan rajottem, hogy pacak keletkeztek a kepeimen, azota csak finoman szurok. Ugyanez igaz az elesitesre is, konnyen at lehet vele esni a lo tuloldalara. Webre inkabb ugy szoktam, hogy kevesebb zajszures, de semmifelekeppen nem magas felbontas. Ha azt a linkelt kepet webre meretezve tettem volna fel, meg azt a kis zajt se latnad amiket a arcon vagy a piros reszen latsz most. (De akkor mar felteszem webre meretezve is: [link] nem hinnem hogy latsz utana barmi zajt is.) Azert csinaltam oket ilyen nagyban, mert legutobb mikor valami csaladi esemenyt fotoztam, utana kinyomtattak a webre meretezett kepeimet, amik ugye nem neztek ki jol mert 900px hosszu oldalrol 300dpi-ben nagyitotta fel a labor, igy most ha veletlenul nekiallnanak hozza nem ertok nyomtatni nem lesz gond a minoseggel (persze egy bizonyos meret felett, de A4-ig biztosan nem), annyi hogy nincsenek matt vagy fenyes papirhoz elesitve. Ez a masik dolog amit meg nyomtatasnal meg kell tenni, kepernyore elesitett kepekkel ellentetben nyomtatasra elesitett kepek kepernyon nezve tulelesitettek lesznek, de nyomtatasban jol neznek ki. Zajszurest en ugy gondolom, hogy altalanossagban sehol nem jo tulzasba vinni, inkabb maradjon egy kis minimalis szemcse, minthogy kivesszenek a reszletek egy elmosodott kepen.

    Az 50-es 2.2-re rekeszelve indirekt megvilagitasnal rajzol jobban mint 1.8-on ha nem is sokkal jobban de jobban. A CA az nem lesz kevesebb szoval napos idoben tenyleg vajmi keveset er a 2.2-re szukites ha sok az elesen megvilagitott terulet a fenykepen.

    Ha mar volt szo a dinamikatartomanyrol ahhoz is hozzafuznek valamit, vagyis inkabb kepet mutatnek. Az elmeleti mericskelesekhez ugyan nem sokat ertek, de ha a gyakorlat szobakerul akkor el kell mondanom, hogy en sem gondoltam volna, hogy a D50 utan ilyen sok tartalekot fogok talalni a D90-ben. Ezen a kepen jol latszik, hogy a tul es az alexpot milyen szepen ki lehetett egyenliteni komolyabb extra zaj megjelenese nelkul.
    Elotte:
    [link]
    Utana:
    [link]

Aktív témák