Aktív témák

  • ArthurMiller

    senior tag

    válasz Dare2Live #3958 üzenetére

    Nem gondolom, hogy egy napon lehetne a két gépet említeni. Olyan lenne, mintha egy középkategóriás, jó autót, pl. toyotát összehasonlítanál egy ferrarival. Értelmetlen.
    A D3-al "csupán" pár apró gond van...először az ára...ami piszok sok. Viszont ha a szegmens kínálatát nézed, ami gyakorlatilag a Canon-tól jön, és legjobb tudomásom szerint 8000 USD, akkor nem is olyan sok. Ezek profi gépek, elsősorban munkára valók, alkotásra, nem holmi amatőr huncutkodásra, amit én művelek. Ergo, nem nekem találták ki őket. Egyszerűen értelmetlen ennyi pénzt beletenni. Bőven megtenné a D300 is.
    Ugyanakkor, ha váltok, akkor szeretnék egy nagyon jó, időtálló profi gépet, még ha nem is aknáznám ki messzemenően minden tudását. Úgy döntöttem egyszer élek, egyéb költséges hobbim nem nagyon van, elég sok időt áldozok a munkámra, így a megmaradt szabadidőmben ezt a gépet szeretném nyúzni. Még ha nem is "alkotok" vele semmi értelmeset. De örömömet lelem benne, jólesik belenézni a keresőjébe (már próbáltam :) ), megnyomni az expo gombot. Ciki, de talán ez a fázis az, amikor úgy érzem, szeretem a fotózást. Több, mint egy jó kép feldolgozása, nézegetése. Nem is vagyok igazi fotós....
    Szóval, vívódóm erősen, és kezdem úgy gondolni, hajlandó vagyok fizetni, főképpen azokért a percekért, amikor egy ilyen gépet használok. Ha ezek után úgy gondoljátok ,hogy nem vagyok normális, akkor lehet benne valami... :)

Aktív témák