Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Kleroo #42634 üzenetére

    Figyi a szemed 12MP fölé már nem lát, ha így vesszük. Facebookra, kinyomtatni albumba (ha kéri valaki), flickr, ide-oda nem elég a 12MP ?

    Lehet, csak ábrát nézek, de akkorsem fogok egy 36-os szenzorhoz gagyit venni. Tudod milyen szar szembesülni azzal, amikor 100%-os nézetre kapcsolod az ACR-t, hogy minden "homályos" ? De nem, nem a fókusz ment mellé, LiveView-oztál, rekeszeltél de még akkoris.. visszazúmolsz (balfelül megjelenik a 16% felirat) :U és minden borotva. Belenézel (100%) és húzod a szád, valami nem oké.

    Ha meg croppolni kell, főleg vagy bajban gyenge üveggel, 36-ból pedig lehet, elhiheted :DDD

    Lehet jó üveget fogtál már és hasonlítgatod őket a vázadon, én meg mindenfélét tekertem már egy jó szenzorra és sajnos megkívánja, utána csak b***a a csőröd az összes gyengébb üveg, tökmindegy, most meglátod-e vagy sem, mert előbb utóbb lesz szitu, amikor belefutsz hogy pixel szinten kell nézned vagy ha mondjuk makróznék, tuti croppolgatnék észnélkül egy kis plussz extra közelségért (!).

    A szemednek elég (hasraütök) egy 12MP és az említett 28-300 (ami szerintem egy elég gáz obi, de lehet máshol van a "jó" ingerküszöbünk), taps, öröm és boldogság :K

    De nem, én olyan portrét szeretnék lőni, ahol a csajszi hajszálai egyenként látszanak, a mitesszereivel együtt és ezt még egy D800 is tudja AA szűrővel, nemhogy egy D800E. Csak üveg kell alá.

    A4 alatt vagy monitorra leméretezve nagyon butának kell lennie egy üvegnek, hogy szarnak nevezd, sztem. A kitobis EOS 450D-s képeim full vállalhatóak minimáls sharpness után.

    De én nem érem be középszerű képpel, ha már ilyen van a kezemben, 24MP-nél sem érném be középszerű motyókkal.

    Na erre van a photozone. Nem kell megvennem, hogy tudjam, mi hozná ki a maxot a vázból. Ilyen marha egyszerű ;) És ha turistázni megyek, tudom, hogy nem világmegváltok az épp felcsavart alapzoom obival, de ha stúdióba megyek, vigyorog a fejem, hogy na most jön a móka ;] - és kattan a 85-ös.

Aktív témák