Új hozzászólás Aktív témák

  • Rockybro

    tag

    Üdv!

    A gépem az utóbbi 1-2 hétben nagyon instabillá vált: naponta 2-3-szor kapok kékhalált, és a programok (pl. böngésző, játékok, asztali ablakkezelő) is véletlenszerűen leállnak néha. De korábban tényleg csak nagyon ritkán történt meg ilyesmi. Gondoltam, hogy a memóriával lesz valami gond, úgyhogy gyorsan letöltöttem egy memtestet (nem a rendeset, amit ilyenkor mindenki használ, hanem egy sima Windowsból futtatható .exe-t: (http://hcidesign.com/memtest/ )). A tesztelés már az elején problémába ütközött, a hibaüzenet pedig a következő volt: [screenshot]. Aztán ahogy folytattam, úgy jöttek fel ugyanilyen jellegű hibák.
    A memóriám: Corsair Dominator Series 4 (2x2) GB DDR2 Kit 1066 MHz CL5, majdnem biztos vagyok benne, hogy a gyári 5-5-5-15-ös időzítésre, és szintén a gyári 2.1V-ra van állítva, de azért majd megnézem.
    Az alaplapom: Gigabyte GA-EP45-DS3, nemtudom ez mennyire lényeges.
    A kórtörténethez hozzátartozik, hogy amikor először összeraktam a gépet kb. 2 évvel ezelőtt, akkor is rengeteg kékhalált kaptam, de amint átraktam a két RAMot a két másik slotba, onnantól nem volt gond.

    Mivel van probléma, biztos, hogy a RAMmal van gond? Nem lehet alaplapi eredetű?
    (Hamarosan csinálok egy rendes memtest-et, akkor majd többet tudok.)

Új hozzászólás Aktív témák