Új hozzászólás Aktív témák

  • #24845312

    törölt tag

    válasz GAbre #61492 üzenetére

    A RAM-okat mindig szigorúan a kézikönyv által megadott slotokba kell rakni, ami a te alaplapod esetében az A2-B2 slotokat jelenti, azaz a processzor felől nézve a 2. és 4. memóriafoglalatot. Ezt a kézikönyv 21. oldalán találod.

    Vannak alaplapok, amiknél ha rossz helyre rakod a RAM-okat, egyből indulás után figyelmeztetnek is erre (szöveges üzenet a képernyőn), meg vannak, amelyikek nem. Ettől függetlenül ha nem a megfelelő helyen vannak a RAM-ok, van, hogy el sem indul a gép, de ha el is indul, lehetnek problémák utána is. Érdemes (sőt, kötelező) a kézikönyv által megadottakat betartani.
    Vannak olyan alaplapjaim nekem is, amikbe ha 1 db RAM-ot rakok, csak olyankor indul el a gép, ha a 4 foglalat közül pont abba az 1-be rakom, ami elő van írva (A2, CPU felől nézve a 2.). Ha a másik 3-ba rakom a RAM-ot, nem indul a gép. (A többi memóriafoglalat is működik ettől függetlenül, mert 2 db esetén már rakhatom a B2-be is, CPU felől nézve a 4. foglalat. 4 db modul esetén meg látható, hogy működik a maradék 2 foglalat is, de amíg az A2-B2 nincs feltöltve, addig oda hiába rakok RAM-ot, mert úgy nem indul a gép.)

Új hozzászólás Aktív témák