Új hozzászólás Aktív témák

  • ΞΔGLΞ

    nagyúr

    válasz rob210 #64995 üzenetére

    Azt mondod, hogy olyan hangtartományban hallani bent a wv dízelt, ami miatt én csendesebbnek hallom és el is nyomja a zörgő alkatrészeket? Ez lehetséges, de bakker (mint hangmérnök...is) mondom/írom, hogy nagyon sok összetevőnek együtt kell lennie ehhez.

    A volvo-ban a múltkor a hátsó ülésen felejtett számla úgy kapta a szellőzőnél azt kis minimális levegőt, hogy cicergett. Ezt hallottam, rajtam kívül senki, már el akartam vinni szervizbe, nyilván nem tudom, hogy lett volna ott még egy olyan "süket", aki ezt meghallotta volna (kétlem), de engem két napig megőrjített, mert nagyon szeretem hallani, illetve nem hallani az autó csendes suhanását, szóval örültem, mint majmom a farkának, hogy rátaláltam, hogy ez okozta.

    Sajnos, vagy nem sajnos, van egy olyan kivételes adottságom, hogy meghallom a 20khz (és néha feletti) hangokat. Hogy érthető legyen, a legtöbb ember 16 felett már szinte semmit, lófüttyöt annyit nem hall. Nekem utcán, ha jön a mentő szirénával be kell fognom jó erősen a fülem, mert szinte kínzás a füleimnek.
    Szóval ilyen kivételes "állat" vagyok fülre és hangilag, de amit írtál az lehetséges, viszont ezt majd újra meg kell hallgatnom, hogy valóban így van-e, mert ahogy írtam itt sok mindennek együtt kell "ütköznie" és ezáltal az emberi fület átcseszni, nevezzük így, hogy így halljam.

    Kb, mint amikor valaki búgó hangot hall, ezt okos szerkentyűvel bizonyos hertzen lehet halkítani, sőt teljesen meg is szüntetni, hátránya, hogy mindig fülben kell legyen. Egyébként az egyik legőrjítőbb betegség lehet az ilyen...

    Na majd megfülelem... :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák