Új hozzászólás Aktív témák

  • fero02

    veterán

    válasz KrAt #14090 üzenetére

    Sztem várj még ezzel egy kicsit. Mármint az eladással. Legalább annyit várj, míg megbizonyosodsz arról, h tényleg jó a melód, szereted csinálni, jól érzed ott magad és ezt a vezetőség is így gondolja-e.

    Azt is vedd számításba, h eddig mennyit kínlódtál, szenvedtél, spóroltál, nélkülöztél már a szeretett autód miatt, amitől most végleg megválnál. Lenne erőd újracsinálni ezt úgy, h lesz egy házad vhol és családod? Ha jobban belegondolsz és csak óvatosan elkezdesz számolni: van pl egy kertes házad. Egy kertes háznál (legyen az bármekkora is) nincs az a pénz, amit az ember ne tudna rákölteni legyen az akár belső vagy külső csinosítás. Mindig találhatsz rajta vmi, amit meg akarnál csinálni. Őrült összegek. És akkor ott lenne egy párod/feleség még. Esetleg gyerek. Gondolom nem kell tovább mondanom. Ilyen feltételek mellett ismét lenne erőd, pénzed, kedved újrakezdeni?

    És mielőtt szó érné a ház elejét, értem miről beszélsz, nem csak papolok. 27 vagyok, szüleimnél lakok (bár már qrvára elvágyok itthonról). 2002-be lett T kategóriás jogsim szakma miatt (amiben azóta sem dolgoztam egy percet sem), 2008-ban lett meg csak a B-m, teljesen önerőből. 2008-ban volt egy 50e ft-os 1-es golfom, amit pár hónap után lecseréltem egy álom 80-as Audira, amit szintén pár hónap múlva cseréltem az Opelra. Akkor szülői segítséggel ugyan (anyám nevén van a hitel, mert akkor még én nem kaptam volna) megvettem 680e ft-ért. Pont akkor kezdődött ez a válság mizéria. Erre a kocsira azóta is költök, többek között csak most nyáron/ősszel vettem egy osztrák autóból egy komplett motort-váltót, egy komplett belsőt, egy abs-t és a hozzá tartozó lógereket. Körülöttem sokan néznek már hülyének (lehet innen is), h egy 300e ft-os autóra ennyit költök, de egy olyan figura, akinek a szülei 17 évesen fizették a jogosítványát és azóta is a családi autót használja, amire még csak egy szerviz árát sem adta be a kasszába, esetleg tankolt párszor (a szülőktől kapott zsebpénzéből) az ezt úgysem fogja megérteni, ilyennek magyarázni meg még fölösleges is. Minden hónapban (már "csak" jövő novemberig) fizetek 26e-t a bankba hitelre, egy tizes löttyen a tankba a többiből meg próbálok élni. Első munkahelyemen (2007) kerestem 80e körül, plusz a nyári fesztiválos munka lóvéból lett 2 tűrhető gépem, amit a második munkahelyemen (2008) kiárultam, mert 57e-et adtak. Ez az én hülyeségem volt, mert hittem a hitegetésnek és nem léptem. Itt gyakorlatilag kinulláztam magamat (ugye a kocsi is jött), 57e-ből minden hónapban maradt alig 20e megélhetésre, ami még így kevés volt, h itthon lakom. Most ezen a melóhelyen kapok 100e-t kézbe, így már kicsit könnyebb a dolog, de így is fika...közbe párommal nyomjuk a lakáskasszába a lóvét, mert menni meg kellene. Vagyis eddig csak ő nyomja. Én még mindig a kocsiba pumpálom a lóvét. Szerencsére sikerült vele megértetnem, h:

    Én úgy gondolom (miután én is estem már hasonló elgondolkodós szituba, mint most Te), h annak nincs értelme, h amit eddig felépítettél azt most eltold magadtól. Költök én is a talicskára, de mindig van vmi kiadás (ha más nem, akkor az én agyam szüleménye miatt). Ördögi kör. Most megvettem a motor (átpapírozni nem fogom), arra full szervizt csinálok. Berakom, így a motor téma jó ideig le lesz tudva. Megy be az abs-is, remélem az is jó lesz. Utána kellene javíttatni a pici rozsdásodásokat, festék leverődéseket. Az is megint jó pénz lesz. Lehet nem ártana egy alváz és üregvédelmet csinálni, míg nincs semmi baja semminek megelőzés gyanánt. Az is pénz. És még mindig csak egy szaros, 15 éves Fastráról van szó. Jön egy hülyegyerek a hóba mögöttem, nem tud megállni, kész vége mindennek. Próbálok én is húzni egy felső határt, de ez sajnos mindig feljebb tolódik kicsivel. De úgy érzem erről nem tehetek. Mindig is későn érő típus voltam, azt sem bánom, h csak 2x évesen lett jogsim és kocsim. Jobban megbecsülöm, ennyi. Viszont ezt a hülyegyerek költős korszakomat mivel régen nem tudtam kiélni, mint a sok mamlasz kamasz kölök, így rajtam ez most jön ki. Talán így nem veszek annyi értelmetlen dolgot. Bár ki tudja.

    Bocs, h ilyen hosszú lett a rinyám, de ez most belőlem is kifakadt. Egy ilyennek inkább logoutba lenne a helye, mint sem egy autós topikba. Na mindegy, remélem értetted amit mondani szerettem volna.

    Én a helyedben mindenféleképpen várnék az eladással, meg sztem nem is baj, sőt! Kell h legyen olyan vmi az embernek, amire költhet, buziskodhat vele. Kinek a gépe, kinek a telefonja, Neked a Kadett ez. Inkább most éld ki magad, amíg szabadabban tudsz költekezni és nincsenek kötelező terheid.

    Na befejeztem.

    MOD: most látom közben írtál Te is, így a fele mondanivalóm fölösleges, de elfér. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák