Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
válasz
Destructor #16 üzenetére
Erre keress rá google-n a magyar oldalak között:
''STLab/Sedna USB to soros port kábel''
Bővebben: link -
Moric
aktív tag
válasz
Destructor #16 üzenetére
Tényleg nem tudok többet. Én nem azt kerestem, csak néhány listán láttam. Hogy melyiken arra már nem emlékszem.
-
Destructor
csendes tag
Kösz akkor nekiállok google-ni. Esetleg egy típust nem tudnál mondani, hogy könnyebb legyen a dolgom
?
-
Moric
aktív tag
válasz
Destructor #13 üzenetére
Tudsz nekem ilyen ipari automatizálási boltot mondani?
Lehet tudnak olyan kártyát, amire nekem szükségem lenne. -
Moric
aktív tag
válasz
Destructor #13 üzenetére
Én számtech boltban láttam. Sajnos nem tudom megmondani melyikben. A neten találtaam, kereső segítségével.
Win alól com portnak látszik. Azt nem tudom neked megmondani, hogy mennyire fog jól működni. Ki kell próbálni. -
Destructor
csendes tag
Thx! De hol lehet ilyet ennyiért venni? Mert pl ahol láttam (csak áruházban, ipari automatizálási üzletben) több mint 5 ruppó volt. És amúgy rendesen válaszolnak a rákötött egységek pl mobilteló?
-
Moric
aktív tag
válasz
Destructor #10 üzenetére
USB - RS232 átalakító kb. 2500-3000Ft.
-
Destructor
csendes tag
Hi!
Nekem is hasonló problémám van. Nincs a fránya laptopomban rs232 és kéne PLC programozáshoz. Nekem minden megoldás jó (PCMCIA, parallel, USB), csak a legolcsóbb kellene. Mit tudnátok ajánlani? -
Moric
aktív tag
1. Ez nagyon jó hír.
4. Tudom ez számomra is világos volt. Pontos típust kerestem, így nem volt mellébeszélés.
5. Sunix típusú 2x com-mal. A Toshiba nem ette meg, viszont egy újabb laptopba tökéletesen működött. Aztán kiprobáltuk egy hálókártyaval is az se tetszet neki.
Utána a Toshiba M.o. felvilágosított, hogy 32bites kártyával ne is próbálkozzak, nem fog működni.
Röviden a lényeg. A szoftver ami a hardverem vezérli csak is kizárolag Dos alatt hajlandó működni. USB-RS-232 driver még nincs Dos alá.
Semmivel nem lehet átverni. Probáltam Dosemu-t, VirualPc-t. Valahogy rájön, hogy nem valódi Dos. Ne kérdezd hogy, nem tudom.
Még a Dosemu-val jutottam a legmesszebbre. Sajnos azt is kiakasztja. Felvettem a kapcsolatot azzal a sráccal, aki a Dosemu alá írja a com port emulálását. Ő se tudott semmit mondani.
Már azon is gondolkodtam, hogy olyan laptopot veszek amin 2 com port van. Ez lett aztán a halott ügy. Úgy néz ki, ilyet soha nem is terveztek volna halandó embereknek.
A másik verzió az lett volna, hogy kiveszek egy 'újabb' laptoból PCMCIA foglalatot és beépítem a notimba. Evvel csak az a baj, hogy nem létezik 32 bites kártyához Dos driver. Számomra így is használhatatlan lenne. -
Rover623
félisten
1. pl. én...
De bizony ipari, higgy nekem...és bizony régen volt soros meg párhuzamos port a notikon, ma meg nincs...van helyette USB!
Tényleg, miért nem USB-s átalakítót használsz/próbálsz?
2. nem valószínű...
3. ez van.
4. Kint is ritka...ráadásul csak ritkán vannak tisztában a marketingesek/ügyfélszolgálatosok a PCMCIA vs. CARDBUS problémával...
5. nekem sincs...
6. Mivel próbáltátok?
Hétfő du.-ra lesz infóm egy kariról...van esélye (minimális) hogy PCMCIA...11+Á áron tudom adni, term. számlával. -
Moric
aktív tag
1. Tudsz valakit aki akár ipar felhasználás területéről tudna segíteni? Nem értem miért lenne ez ipari felhasználás? Régen még ennyi port se volt a notikon, mint manapság.
2. Kis és nagykereskedőket már végigpróbáltam. Semmi. Ezért fordultam a felhasználókhoz. Lehet otthon valakinek porosodik egy -számomra- ilyen kincs a polcán.
3. Sajnálatos.
4. Még lehet kapni PCMCIA-t csak sajnos nem M.o.-on. Írtam a gyártóknak, de mivel nincs magyarországi viszonteladójuk, 1db-ról nem tárgyalnak.
5. Gondoltam.Egyébként ez sem feltétlen igaz. Kaptam egy olyan infot, hogy ilyen kártyát nagy tételben adtak el telefonos cégeknek. Sajnos nekem nincs kapcsolatom feléjük.
6. Biztos, ki lett próbálva. A típusa 430tdcx. A betűkben nem vagyok 100%-osan biztos. -
Rover623
félisten
1. a téma inkább az ipari felhasználás témakörbe esik...
2. kiskerek/nagykerek képviselői nincsenek jelen tömegesen a PH!-n...sajnos...
3. ebből következően ipari területekre koncentráló cégek pláne nem olvasgatnak itten...
4. a 16 bites picimaci kihalt...
5. igen! ritkaság amit keresel...
6. biztos nem kezeli a 32 bites karikat? Milyen modell a notid? -
Moric
aktív tag
Senki?
Ennyire ritkaság lenne, amit keresek? -
Moric
aktív tag
Van egy öreg Toshiba laptopom ami rendelkezik egy soros portal. Nekem egy bizonyos hardverhez két soros portra lenne szükségem.
A notebook leírása szerint kezeli a 32 bites kártyát is, ami nem a valóságban nem működik.
Ezért keresek 16 bites Pcmcia soros átalakítót.
Ami még nagyon fontos, hogy DOS alól is működjön.
A Silicomnak vannak ilyen kártyái, de nem tudom itthon beszerezni.
A másik lehetőség az Argosy http://www.argosy.com.tw/product/sp320.htm
Ennek volt itthoni forgalmazója, de most nem találom.
Minden ötletre és megoldásra nyitott vagyok.
Valamelyik polcon kell lennie egy ilyen 16 bites Pcmcia -> Com kártyának, amit már nem tudnak hová tenni. Nekem meg nagyon jól jönne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Asztali PC , i7 7700K , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 378GB SSD , 500GB HDD
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest