Új hozzászólás Aktív témák

  • spartan44

    tag

    Sziasztok!

    Sok-sok évnyi várakozás és lemondás után végül remélhetőleg jövőre én is be tudok szállni az aktuális PlayStation-populációba. :D

    Röviden: én még mindig a PS3-nál tartok (meg van mellette Vita és PS2, PSP is), egy 11 éves Full HD LCD TV-vel. Tehát nekem a PS4 teljesen kimaradt és PC-t sem fejlesztettem. Magyarul a PS5-től én minden bizonnyal elég nagy ugrásra számítok a PS3-hoz képest. :) (Nem láttam még élőben PS4-játékot, kb. a menüjét sem tudom, hogy hogyan működik, annyira kimaradt. :DD )
    Sokáig úgy voltam vele egyébként, hogy inkább hagyom a PS5-öt és először PS4-et veszek, anyagilag is úgy voltam rá felkészülve. Végül a sors úgy hozta, hogy (remélhetőleg) jövőre beleférjen egy 4K TV és egy PS5 kombó a next gen váltáshoz, akkor mondom, ha már lúd, legyen kövér. :D Így amíg beérnek majd a nagyobb címek PS5-re (pl. God of War Ragnarok), addig legalább szépen sorban letologatom a PS4 best of játékait is, ami tudom, hogy nem kevés, szóval kb. csak azokkal évekre be leszek táblázva. :)
    Ennek örülök, hogy remélhetőleg akkor menni fog a visszafelé kompatibilitás is, remélem majd jó pár játék kapni fog egy kis tuning patch-et és hogy nem kell emiatt még egy DS4-et is feleslegesen megvennem, mert azért egy lemezes PS5, 4K TV és még pár játék (mondjuk Demon's Souls és Spider Man Ultimate kiadás) ki is meríti az erre szánt tartalékaimat pár PS4-cím mellett. :))
    Bocs, hogy ezekről ennyit rizsázok, de mondom leírom, hogy kb. tudjátok, hogy hogyan kezeljetek. :DDD

    Ezzel kapcsolatban szeretnék egy pár kérdést feltenni:

    1. 4K TV: ezt megmondom őszintén, már idén meg akarom venni, amolyan karácsonyi ajándékként. :) Lehet, hogy mákom lesz és Fekete Pénteken sikerül majd jó áron valahol fognom egy példányt. Mindenesetre, mivel az én TV-m 10+ éves és az elmúlt években nem nagyon volt dolgom 4K TV-vel (úgy voltam vele, hogy majd elég lesz PS5-re és hát az meg most vált esedékessé :DD ), ezért kicsit tanácstalan vagyok: szerintetek milyen TV lenne úgy megfelelő hosszabb távon az új konzol mellé? Ahogy próbáltam olvasni (beleértve az összefoglalót is), láttam, hogy elvileg a konzol tudni fog 8K-felbontást is, meg a HDMI 2.1 támogatással a VRR is menni fog rajta. Ez mind jó, de ahogyan látom, az ilyenre alkalmas TV készülékek kb. 250-300 000 körül mozognak, ha nem több. (Legalábbis a Sony-nak az új Ready for PS5 TV-i 500 000-ről indulnak, szóval lehet, hogy keveset is írtam...)
    Én idáig nem akarok elmenni. Nekem elég, ha viszonylag nagy (125-150 cm körüli - a mostani 82 cm-es), tudjak rajta 4K 60 FPS-sel játszani, HDR támogatással, jó legyen a hangzása stb. Nem kell (egyelőre) 8K, meg 120 FPS és társai.
    Árban is ilyen 150, nagyon-nagyon max. 170 000-ig mennék majd el.
    Nézegettem már, jelenleg most ezen a TV-n agyalok. Szerintetek ez megfelelő?

    2. Nem annyira láttam még erről konkrét infót, de ti hátha tudtok többet: ez a 3D hangzás ha jól tudom, majd a későbbiek során a TV-k hangszóróival is kompatibilis lesz, igaz? Mert tudom, hogy ott van a hivatalos fejhallgató, lehet meg is veszem majd egyszer, de első körben én maradnék a TV hangszóróinál. :) Vagy ti mit gondoltok, ez hogyan fog a gyakorlatban működni? Tetszik, hogy ilyen irányba ment el a Sony a PS5-tel, mert a PS3-nál is anno imádtam (és mi tagadás, most is imádom), hogy mennyire tisztább hangzása volt a játékoknak a PS2-es korszakhoz képest, csak egyelőre még nem tudom, hogy ez mi, hogyan, merre fog működni a gyakorlatban. :DDD Oké, hogy ott van Cerny GDC-s videója, de ott ugye csak elmesélte, hogy milyen lesz. Azóta meg erről nincs sok infó, de lehet, csak én maradtam le róla. :)

    Köszönöm előre is és bocs, hogy ennyire megnyújtottam. :D

Új hozzászólás Aktív témák