Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyixXx
senior tag
fak jú...van még egy szobátok?
persze panaszra semmit okom... itt budaörsön is szép a világ. legalábbis itt a hegyoldali részen
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Lenry
félisten
ma jöttünk rá, hogy a szomszéd kertjében van egy fügefa, de senki nem szedi le... öcsém le akarja bizniszelni az öreggel, hogy leszedi, és cserébe a fele a miénk...
majd mondd el, milyen lett a lekvár, ha jó, főzünk mi isGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
csimav
senior tag
Mi pár napja főztünk áfonya lekvárt, az finom nagyon
Fügével még nem próbálkoztunkHa van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
<NewL>
addikt
itt meg folyamatosan a szilvalekvár fő. minden szomszéd főz pár üsttel. van egy pali akinek a hobbija a hegedülés,mindenütt ő húzza,és nem is rosszul. mondjuk már a pálinkát kezdem unni
én inkább pálinkát főzök a szilvánkból,tavaly is főzettem 140 litert,szerencsére most nem lesz annyi...fügelekvárt még nem is ettem mondjuk a fügét annyira nem szeretem. szerintem cukrot sem kellett volna hozzá adnod Parci,mert a füge alapból nagyon édes.
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
<NewL>
addikt
van 10 lepotica (nagy szemű kerek) ebből van a legtöbb
meg van 20 öregebb stanley meg a kerítés túloldalán pár berbencei ami ide potyog
tavaly 1500 liter cefrét szedtem össze,ebből akartam motort venni vagy valami nagyobb dolgot. de nem megy elfele mindenki 2000ért akarná megvenni,1400ért főzték literjét,szedegettem,ide vittem összemocskoltam magam,nagyon sz@r munka és még a befektetésem sem jött vissza.
az idén inkább eladtam a nagy részét,500 litert fogok csak kifőzni.
ennyi pénzem lenne egész évben a meggy az meg a családé,de hát ebből a pálinkából semmi sincs.
jobb lett volna lekvárt főzök azt legalább megveszik kilóját 1K-ért,de az még talán ettől is rosszabb munka,nagy tételben ...amúgy itt lakok Panyolától légtávolba 1km-re a panyolai elixir literje 11K az enyémért meg 3K-t is sajnálnak
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
HÁZIGAZDA
bírom ezeket az "igazi lekvár" dumákat... úgy 20 éve főzök lekvárt (nem, nem túlzok!), és persze, van olyan gyümölcs, ahol megúszhatod, de alapvetően kell. nem rajtad múlik, hanem a gyümölcsön (mármint a konkréton, amit épp főzöl. idén például vacak volt az eper sajnos, nálunk).
gondolom azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a füge nem az az echte magyar gyümölcs. konkrétan 4 órát kellett főzni, hogy ne zöldség illata és íze legyen. és sok cukor kellett bele. úgyhogy igen, édes lett, de még mindig így hasonlít legjobban a montenegrói fügelekvárra.
evvan. a szilvalekvárba alig kellett...
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
lefejelhetlek-e, nappofájú barátom?
(epret magam szedtem, fügét is stb. ez a gyümölcsízű cukor meg olyan sznob duma, mint a "fehérbor nem bor" , meg "óvszerrel dugni olyan, mint zokniban lábat mosni". lekvárfőző macsók szar szövege... )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)