Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Na már ilyen topik is van, szintén egy Ajkai lakos aki a MAL-nál dogozik.
-
Akkor gondolom a a civilek részéről érkező anyagi támogatások "célba érkezésével" Te is tisztában vagy
(#4) hoffman_
Másnap meg jönne a TEK.
Jó helyen van ez itt, pár ember elgondolkodik egy kicsit, már megérte...(#3) Mr.Csizmás
Így van. Nem maga az iszap ömlött ki, hanem a tetejére kinyomódott víz, ami az iszappal érintkezve olyan lett amilyen. Lúgos, maró folyadék, ami vízszerűen folyt. -
Mr X
veterán
Ajkai vagyok, bár Budapesten élek, de akkor pont otthon voltam, mikor ez történt. Kriminális, amit összeszarakodtak.
Plusz, ugye egyből gyűjtés indult, ruhától elkezdve mosógépen át mindent hoztak az egész országból. Ezeket összegyűjtötte az önkormányzat, viszont ahogy hallottam, nem nagyon akaródzott szétosztani nekik. Ellenben az ajkai lakosok egy része az érintett településeken élő rokonok-ismerősök lakcímkártyáival kvázi turkálóként kezelte a gyűjtésből összejött ruhamennyiséget.
Az meg már a nevetséges kategória, hogy idelátogatott Mága Zoltán, aki a tragédiát látva, mély együttérzése jeleként plazmatévéket osztogatott...
-
hoffman_
nagyúr
Mehetne index/origo címlapra. Igaz, hogy szvsz. sokszor, nagyon sokszor kritikán aluliak, de elég sokan nézik, már csak ezért is elférne.
-
Mr.Csizmás
titán
mmm, ami kiomlott, a vorosiszap tetejen levo zagyos lug volt nem? legalabbis az egesi serulesekbol erre gondolnek, nem beszelve a viszkozitasarol.
szerk.: neked respect.
szerk2 ujfent a 20 eve haldoklo ex-szocreal burokratikus szemlelet bizonyosodott be, miszerint az
parttitkar/teesz elnok jobban tudja mikor sz@rik a tyukirodaban a fejes mindent jobban tud -
Nem módosítottam a beírást, csak a végére biggyesztettem amit.
A vörös iszap szilárd mivoltában valóban nem veszélyes, bár némileg radioaktív."A termőtalajok átlagánál több nehézfémet tartalmazó, erősen lúgos kémhatása miatt maró hatású ipari hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva az Ajkai kistérségben."
lásd a link amit adtál
kollégám vérmintájában pedig ólmot mutattak ki. -
bambano
titán
"mellette tartalmaz néhány nehézfémet, legfőképp ólmot. Ez pedig a sérült bőrön keresztül nagyon szépen fel tud szívódni.": a vörös iszap sok mindent tartalmaz, konkrétan ólmot keveset. ráadásul a nehézfémek számára jó kötőanyag, tehát abból nemigen szívódik fel. lásd wikipedia. [link]
és igen, a vörös iszap maga nem veszélyes, ugyanolyan anyagok vannak benne, mint a földben. a vörös iszap lúgos oldata a veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- iMac 27" ( 2017 ) Core i7 1TB SSD 16Gb
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC - Garancia - Wellness done
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest