Új hozzászólás Aktív témák

  • #48967168

    törölt tag

    Egyaránt vagyok szerencsés és szerencsétlen helyzetben a témával kapcsolatban. Szerencsés, mert mindkét géppel rendelkezem (5DMk4 és A7R3) de szerencsétlen is mert az itteni hozzászólások alapján nekem van legkevesebb tapasztalatom a fénylépezés terén. Mondjuk egy haladó szintre tudom belőni a képességeimet maximum, nem ebből élek és nem ezért, egyszerűen érdekel a dolog, és remek hobbinak tartom...

    Ezzel együtt már egy ideje felváltva használom a két gépet, és azért gyűlt tapasztalat nálam is. Ezekről már korábban is írtam, a nagy részüket továbbra is tartom, de egyik készülék se "vallási kérdés" számomra így legalkalmasabbat fogom megtartani.

    Az utolsó link kivételével, szinte mindig régebbi Canon gépekkel hasonlítottátok össze a Sony sztárját, de ne legyen már meglepő hogy mondjuk a Mark3-hoz képes jobb, hiszen közel 6 év van köztük. Ezt nem ártana figyelembe venni, mert ha mondjuk a Mark4-hez hasonlítjuk, akkor már árnyaltabb a kép... Ha meg neadj' Isten a Nikon D850-el akkor pláne!

    Számos paraméterében ezektől is jobb (az Eye AF zseniális ) de mondjuk a "normál" fókusztempóban már alul marad. Vagy ha kevesebb a fény akkor is elszöszmötöl egy darabig, miközben a Canon simán talál fókuszt. A cseppállóság szintén az öreg harcos mellett szól, kár ezt elkendőzni, még ha fel is lehet készülni vacakabb időre.

    Számos olyan összehasonlító tesztet találni ahol azért visszafogottabban nyilatkoznak (pl Abbott) ahol szintén a Sony lesz a jobb de csak pár ponttal. A kérdés az, hogy az adott felhasználásra tényleg jobb-e a Sony (műterembe modellt fotózni nem kérdés, de sötétebb fényviszonyok közé, vagy sporthoz azért már nem egyértelmű) Erről egyrészt a nyilvánvalóan szegényesebb obiválaszték is tehet, de jelenleg ezzel is számolni kell.

    Azt sem szabad elhallgatni, hogy napjainkban alig vannak hozzá kiegészítők (minőségi rendszervaku, stb) vagy mondjuk nem tudod összehangolni vázat és az obit pl egy Focal-al, mert még nem támogatja. Míg az "Öregek" legújabb vázai külön dedikáltan tudják minden natív obira, sőt külön tele T és W állásra is (ha esetleg ez változott volna jelezzétek).

    Úgyhogy nem nagyon dobálják el sikoltva a legújabb Canon/Nikon tulajdonosok a komplett felszerelésüket, bár minden bizonnyal élénken figyelik a "sötété oldalt"... :) Hiszen keveseknek éri meg a nem hivatásosok közül 7 számjegyű bukóval rendszert váltani, ha éppen alig profitálnak a cseréből.

    Ha "nulláról" kell gépet választani, akkor persze megint a A7R3 felé billen a mérleg, ha a felhasználás általános. Azt gondolom a jövő mindenképpen ebbe az irányba vezet, de mondjuk az A7R5 környékén beszélhetünk majd kiütésről...

    Pár napra kölcsönadtam a Sonymat egy esküvői fotózással is foglalkozó barátomnak, direkt azzal a céllal hogy tesztelje. Megkérem írjon róla pár sort, nagyon kíváncsi vagyok a véleményére...

    Peace!

Új hozzászólás Aktív témák