Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    Megnéztem a Sigma ART natív sorát. Vagyis azt a két tagot, 50/1.4 és 85/1.4, ami már elkészült.

    Pár infó a natív sorról a Sigma képviselőitől. Ezek az objektívek egy az egyben dslr lencsék. Egyedül a korábbi képeken is fényesen jól elkülönőrész a változás ill. a kommunikációs protokoll. Tehát minden lencsének átalakították a tubusát, hogy rá lehessen tenni fizikailag is a Sony E bajonettre, valamint, hogy a képalkotási sík a szenzorra essen. Annyira ugyan az optikailag a Sigma szerint, hogy mindegy hogy adapterrel teszed a vázra vagy natívan úgy azt a képet fogod kapni. Tudom ettől még jó képek készíthetőek... A többi ART tag gyartasánál valami történt így azok szállítása csúszik... Mert ugye a 105 és 135 kivételével egyszerre kellett volna jönnie az összesnek.

    Saját vélemény vagy tapasztalat. Optikailag biztos nem lesz gond. Ugye eddig én GM, Batis és Sony-Zeiss lencséket kaptam. Ehhez képest nagy az eltérés képileg. Nem mondom hogy rosszabb és azt sem hogy jobb egyszerűen más. Más a szín, a kontraszt, az élesség hatása. Az élesség kifejtetten jó. A szín nekem nem tetszett. De ugye ezt egyszer kell kitalálni a kontraszttal együtt, azután lehet azt profilként automatikusan használni.
    Viszont amin megdöbbentem az a kinézet. Persze ez szubjektív és igazából másodlagos. De ott voltak mellette a Sony lencsék is egy másik asztalon. Valahogy ez nagyon műanyagos, amolyan játékszer. Míg a többi lencse elegáns... Ez a fényes vég, ami a termék fotókon is látszik olyan furcsán hat. Nem olyan kiabáló mint a korai fotókon de látszik és elkülönül...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák