Új hozzászólás Aktív témák

  • favagoJoska

    tag

    válasz Ixion77 #10593 üzenetére

    "Feltételezem, hogy nekik is eszébe jutott."
    Persze, hogy eszükbe jutott, azért csinálják így. Ha másképp csinálnák akkor nem tudnának a NER-es építési vállakozók 40+ százalékos marzson építgetni lakóépületeket is.

    "ahogy az osztrákoknál van."
    Hát hova vezetne ez, még a végén a közelednénk a nyugati életszinvonalhoz. Ez veszélyes!

    A viccet félretéve, már jó ideje egyértelmű hogy mennyire tévút a keresleti oldalt stimulálni, de nem akarnak leszakadni jóla. Pedig csak a CSOK beszántásából már kijönne egy évi 4 ezer lakásos bérlakás program. A TAO-s sporttámogatások beszántásával további 2-3 ezer/év. Plusz egy kis aprót összeszednének innen onnan és már 10 ezer/évnél lennénk. Ez óriási löket lenne a jelenlegi új lakásépítési volumen mellett. A kapacitásokat egy kicsit átírányítani a presztizs látvány építkezések helyett ide, valamint megelőzendő hogy vérszemet kapjanak a magyar építési vállalkozók szépen behívni a külföldieket is hogy legyen egy kis verseny.
    Komplex szociális programokat lehetne megvalósítani belőle (fiatalok életkezdési támogatása önerő gyűjtésre pl), valamint ez egy lába lehetne annak hogy a haldokló közszolgáltatásokat talpra állíthassák az ország elmaradottabb részein. És akkor talán kevesebben vándorolnának ki "tapasztalatot" gyűjteni külföldön, mert mondjuk az átlagkeresethez képest olcsóbb lenne mind a lakásvásárlás mind a bérlés. Több helyre jutna orvos/pedagógus/nővér stb mert nekik sem csak a nevetséges fizetésük állna rendelkezésre rohadt drága lakhatási helyzet mellett, hanem mondjuk többen kaphatnak szolgálati lakást...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák