Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz woodworm #19430 üzenetére

    Álljon itt akkor az én kérdésem. Nem linuxos probléma, de itt teszem fel, nagyobb esélyem van egy ilyen topikban a válaszra. Szóval a laposom egy dual celeroncs, integrált Intel 965-ös grafikus chippel, szóval elég gyenge. Már XP alatt is azt játszotta, hogy az 1080p-s BD-RIP-ek és sorozatok is akadtak a leglightosabb lejátszóval is (mplayer, SMPlayer), eleinte betudtam annak, hogy fos a gép. Igen ám, de a prociterhelés csak ilyen 35%-72% között van ilyenkor, jellemzően csak 50-60%-on (két szálon kódol az mplayer). Egy idő után elkezdenek az 1080p-s videók akadni, és a videókártyára gyanakszok. Azért, mert csak egy idő után kezd el akadni (vagyis mintha belassulna ilyenkor), de ha akkor újraindítom a lejátszót, akkor néha azonnal akad. Ha kicsit várok, majd elindítom újra, akkor megint nem akad egy ideig. Nem jelenetfüggő, néha ugyanaz a jelenet akad, máskor nem, teljesen véletlenszerű, hogy mennyi idő múlva kezd akadni.

    Egy ideig hagytam is a fenébe, de ma Kubuntu alatt is találkoztam megint a jelenséggel. Akkor is előfordul, ha lelövöm a KDE 3D-s effektjeit (Alt+Shift+F12). A top szerint is messze a prociterhelés a 100%-tól, max. 60-70%, és mégis akad, de most újrateszteltem ugyanazzal a videóval, és most nem akadt meg egyszer sem. Van olyan linuxos program, amivel lehet nézni a videókártya terhelését és hőfokát? Gondoltam még a memória-sávszélesség elégtelenségére, de akkor jelenetfüggő lenne, hogy hol akad. Az is gyanús, hogy véletlenszerűen akad, ha valami túlcsordulás lenne, akkor mindig X idő után jönne elő a jelenség. Megfejthetetlen, teljesen X-akta. Mivel két OS alatt is csinálja, így a driverprobléma is kizárható. Hw-hiba sem valószínű, mert 3D-s játékoknál órák múltán sincs akadás, belassulás.

    @woodworm: részemről passz. Nem írtam még fájlrendszerbővítéssel és szabványtól eltérve lemezt, meg szerintem ilyeneket az ImgBurn sem tud.

Új hozzászólás Aktív témák