Új hozzászólás Aktív témák

  • FTomi94

    csendes tag

    Sziasztok!

    Újonnan beszerzett, bár nem vadiúj asztali gépemre próbálok Windows 11-et tenni, de egyelőre nem járok sikerrel...

    A gépet úgy vettem meg, hogy van benne egy kicsi (60 GB-os) SSD, rajta kb. frissen települt W10-zel. Na most azt rögtön éreztem, hogy ezt hamar ki fogja nőni, de bele is számoltam a vételárba azt, hogy rögtön beletettem még egy 500GB-s másik SSD-t az M2 foglalatba. A mostani os. szépen el is indul, felismeri az új üres háttértárat is, tudom írni-olvasni. Meg egyébként is működik az egész rendszer, ahogy várnám.

    Szóval először a MCT-vel, majd az onnan letöltött ISO-ból Rufus-szal is csináltam telepítő pendrive-ot. Mindkét megoldással az az eredmény, hogy tud boot-olni a pendrive-ról (ill. a kis SSD-t ekkor lehúztam róla, hogy ne is kavarjon bele sehogyan - tehát másról nem is tudna továbblépni), de! Megjelenik a kék négyzetes Windows logó, vár egy kb. fél-1 percnyi ideig - majd újraindul a gép. S ezt ismételgeti végtelen ciklusban.
    A pendrive készítésig jónak tűnik a dolog, mert a már jelenleg is W11-es laptopomba bedugva, először ugyanaz a logó jelenik meg, de ott hasonló idő elteltével továbblép a telepítő első párbeszéd-ablakára. (Tovább persze nem mentem vele, mert hát minek..)

    Kompatibilitási helyzet: a számszerű rendszerkövetelmények (órajel, magszám, memória, háttértár stb.) megvannak bőven, TPM2.0 szintén. A procira a W10-ből lekérdezve azt mondja ugyan, hogy nem kompatibilis (A10-9700, ezt később tervezem is újabbra cserélni majd) - de azt várnám, addig legalább el kéne jutni a telepítőben is, hogy ezt valami emberi formában közli. (És utána jöhet az, hogy ezt az ellenőrzést kikerülve reményeim szerint felmenne a rendszer.)

Új hozzászólás Aktív témák