Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    Üdv!
    Kezdem a kályhánál. Pénteken érkezett egy új Samsung 980 Pro M.2-es SSD. Úgy döntöttem, hogy a meglévő, már 3 éves, Win 10-ről áthozott rendszeremet nem klónozgatom, hanem felrakok egy tisztát. A telepítőt az MCT-vel készítettem. A telepítés során, ahogy egyébként korábban is, a telepítés egy pontján kérte a Microsoft fiókba való bejelentkezést, és mivel már nagyon régóta ezzel telepítek, ez most így így történt, azaz outlookos email + jelszó, és így mindig az MS fiókkal voltam rendszergazda.
    A Win simán települt( sima Home verzió), majd az OneDrive is elkezdte a szinkronizálást, az előző rendszeren lévő cuccok áthozásával. Bár ne tette volna, mert számos problémát okozott, ezt most inkább nem részletezem, mert már fölösleges, a mai nap történése után.
    Szóval, megelégeltem ezt a szinkronizáció okozta gubancokat, és az MS honlapján lévő leírás szerint töröltem az OneDrive-ot úgy, hogy az ott tárolt cuccokból a fontosabbakat előtte kimentettem.
    És akkor a lényeg. Kb. 2 órája újratelepítettem, ismét tisztán a rendszert. Viszont a telepítés folyamán, most egyáltalán nem volt olyan opció, hogy jelentkezzek be az MS fiókomba, hanem csak úgy engedett tovább lépni, hogy létre kellett hoznom egy helyi fiókot, új névvel, jelszóval, és jelenleg is ezzel a helyi fiókkal vagyok. Természetesen a telepítés alatt folyamatos internet kapcsolat volt.
    Egyébként a telepítés befejezése után, az Edge böngészőben, be tudtam lépni az MS fiókomhoz tartozó outlook-os emaillel, és az MS fiókos jelszavammal a fiókomba.
    Viszont itt a gépen rendszergazdaként, továbbra is a helyi fiókkal vagyok.
    Mivel ez nekem teljesen új szitu, kérdezem, hogy ha nem MS fiókkal vagyok rendszergazda, ez okozhat bármi problémát hosszabb távon? Elsősorban olyan rendszergazdai jogosultságokra gondolok, mint pl. programok telepítése, törlése, bármilyen egyéb wines folyamatok, stb.
    Egyáltalán, hogy lehetne egy MS fiókos telepítést elővarázsolni, mert akkor, lehet még most nekivágnék újra, mert még csak a szűz Win van a gépen, programokat még nem telepítettem.
    Ja, és még annyit, hogy a Win induláskori jelszókérés kilövését se tudom megoldani(netplwiz parancs), mert itt nincs is olyan opció, mint ami az MS fióknál volt.

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák