Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Csokissütis #8234 üzenetére

    a PCIE fejlesztésének primér oka egyértelműen szerver. Ott rendkívül fontos, hogy a bővítőkártyák - amelybe most már beletartoznak GPU gyorsítón kívül majd a memóriabővítőkártyák, valamint a storage minél gyorsabb (sávszélesség) legyen.
    A DPU-k biztosan sokat segítenek. Úgy képzelem, hogy az egyolyan kártya, amibe belefugják a hálókábelt és az szolgálja ki fizikailag a gépben levő háttértárról a tartalmat. Nyilván PCIE-n keresztül.
    Szerintem a CXL sem a játékhoz kell, hanem hogy a GPU vagy más gyorsító közvetlenül az SSD-ről tudjon adatot beolvasni a ML tanításhoz.

    Ezzel együtt azért érthető, hogy igyekeznek ezeknek az ipari megoldásoknak hasznát venni konzumer piacon is. Nyilván részben a költségek terítésének szándékával.

    Én továbbra sem hibáztatnám S_x96x_S-t. Minden jel arra mutatott, hogy az AMD igenis össze akarja rakni az első full PCIE5 konfigot. Az egész AM5 mizéria, hogy melyik chipset mit tud, dual chipset, és hogy miért olyan drága akörül forgott, hogy legyen olyan platform (értelemszerűen nem mind), ahol PCIE5 összeköttetés van a storage és a GPU között.

    A szekunder cél a költségcsökkentés a konzumer termékeknél. Minél magasabb a PCIE5 gen, annál kevesebb lane-t kell beépíteni.

    (Én egyébként nem zárnám ki, hogy a Navi31 hardveresen valójában tudja a PCIE5-öt, csak lekorlátozták PCIE4-re - a fogyasztás csökkentése érdekében.)

    Ne tegyünk már úgy, mintha egy találgatós szoba 100%-os megbízhatóságú és objektív információforrás lenne!

    Azt javaslom, hogy ha képzelgésektől, lelkes wishful thinkingtől és elfogultságtól mentes, kizárólag szakavatott hozzáértők által verifikált objektív tényekről szeretnél - a hivatalos bejelentés előtt - megbízhatóan tájékozódni, akkor fáradj át a hivatalos "AMD mélyvíz" topikba, ahol pont az általad igényelt szabályok érvényesek.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák