Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    MLID leak a Zen5 (Zen 5) Cinebench IPC témában [link]

    Egy 2x64 magos Zen5 rendszer teszteredménye került ki. 123xxx multi score-ral, ami jelentékeny növekmény az eddigi Genoa eredményekhez képest, amiket a magasabb magszám ellenére korlátoz az, hogy a cB csak 256 szálig skálázódik.

    A számok MLID szerint igazolják a 20+%-os várható IPC növekedést.

    Érdekes, hogy a Windows által visszajelzett adatok.szerint az L2$ és L3$ mérete nem változott, míg az L1 (összesen) 64KB-ról 80KB-ra növekedett.

    Ami egészen meglepő számomra, merthogy én az architektúra szélesedése nyomán az Apple által mutatott irányba való eltolódásra számítottam. Ez arra utal, hogy olyan nagy mértékben nem változtat az AMD a design megközelítésein. Ez a növekmény meglehetősen szerény. Ami persze abból a szempontból jó, hogy a magok továbbra is kicsik maradnak és teljesítménynövekmény is elég tisztességes.

    A másik érdekesség, hogy MLID szerint a Zen5c, ami N3-on készül, 16 magos Lesz és a 16 mag egységesített L3$-hez fog kapcsolódni.
    Ez azt jelenti, hogy tényleg elkészült ez a fejlesztés. Csupán döntés kérdése, hogy lássunk-e egy 16 magos zen5 CCD-t. Bár valószínű ez a feature inkább Zen6 formájában fog megjelenni.
    A 16 magos Zen6X3D nagyon ütős lesz.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák