Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Aszpirin #118162 üzenetére

    Mivel a múltbéli képkockákat nem tárolja, nem tölti meg, de a böngésző RAM kezelésétől függ mennyit harap ki. Én olyat tettem, hogy egy kifejezetten botrányosan rosszul megírt weboldalon (Facebook) néztem egy élő adást, ilyet az átlag felhasználó nem csinál, ezt már akkor is elmagyarázta egy fajvédő fanboy fórumtárs.

    A böngésző felemésztett valamivel több, mint 6GB-ot egészen addig amíg azt a fület be nem zártam. Mivel ezt nem tudta kiírni swapba, ezért a rendszer többi részének maradt 2 GB.

    Valószínűleg a Safari jobban lekezelte volna egy kicsivel, de nem tehetek róla, hogy az meg nincs Androidra/PC-re, nekem meg négy platform (MacOS, iOS a másik kettő) között kell megoldanom a böngésző szinkront és erre jóformán csak a Chromium alapúak vannak.

    Egyébként szerintem ez nem volt akkora gond, mert a gépemre az van írva MacBook Air, nem pedig MacBook Pro, tudom mivel jár ez, csak felhívtam egy potenciális dologra figyelmet, hogy a swap is csak addig működik jól, amíg swapolható folyamatokkal bombázod.

    Bezártam az adást és folytattam a telefonomon, hogy a laptopot tudjam használni közben annak a 12 db fotónak a megszerkesztésére, amit akkor is röhögve megcsinál, mikor a háttérben nem Facebookot, hanem mondjuk a világ egyik legprofibb videovágó szoftverét futtatom.

    Lehet aki 8GB RAM-os gépet vesz, többet Facebookozik, mint videót vág DaVinci Resolve-ban... :) De lehet nem, ki tudja. Az "átlag felhasználó" mindig úgy definiálódik, ahogy a vita éppen megkívánja.

Új hozzászólás Aktív témák