Új hozzászólás Aktív témák

  • janitor01

    tag

    Sziasztok!

    Nagy lépésre szántam el magam. (Igazából két éve már csak ugye anyagi vonzata is van a dolognak). Szeretnék laptopra és azon belül is macbookra váltani. Eddig Iphonom volt/van jelenleg egy 5 (de már 3Gs óta) és Ipadem is (3-mas). Egyszóval magáról a macről nem sokat tudok.

    Szeretnék egy könnyen hordozható laptopot. Elsősorban privát célra (így az árát sosem fogom visszakeresni vele.:(, pedig szentül megfogadtam, hogy ilyen drága dolgot csak akkor veszek ha pénzt kereshetek vele:) ). Alapvetően: Böngészés, youtube, Office, . Egyetlen játékkal játszom PC-n ez a league of legends (ezt viszont szeretem!) ennek van nativ mac kliense.

    Amit tudok, hogy retina felbontást szeretnék, ha játékban nem is ragaszkodom hozzá de egyébb felhasználásoknál nagyon! Ezt az ipad óta a tudom. A Következő kérdéseim vannak:

    - A rMBP 13" ról (elsősorban a 13" érdekelne) nem olvastam jókat (pl az Appleblog kifejezetten lehúzta, igaz ők még nem a jelenlegi verziót tesztelték) Tényleg nem jó a 13"?

    Inkább mondjak le a retináról és menjek rá az Airre?

    Vagy spóroljak még a 15" ra? Az baj, hogy az Nvidia VGA játékra ugyanúgy alkalmatlan, az alap 15 ben pedig ugyanez a videó kártya van ha jól értem és azért drágább! (pláne az nvidiás verzió.) Mi a véleményetek?

    - Tudom, hogy a mac alapvetően nem való játékra de vajon egy LoL elfut még egy ilyen Haswelles 13" os rMBP-n? Természetesen nem natív felbontásba gondolkozom:)

    - Érdemes várnom a vásárlással (szeptemberre tervezem) vagy a termék frissítés még sokkal odébb van?

    - Elég drága a garancia kiterjesztés (majd 20% a vételárnak) van erre szükség szerintetek?

    - Elég a 8gb ram vagy a 16 gb kell? Nem ismerem a maces szoftvereket de mivel a gépen nem játszom és vágok 4K-s videót nem tudom, hogy kell-e még 8 Gb ram 60.000 Ft ért... Viszont ha jól tudom később nem bővíthető

    - Van olyan program amit a vétel után mindenképpen meg kell vásároljak? Az office for MAC en kívül? (média lejátszó stb.. amik ha nem is nagy összegek de ezekből is össze tud jönni még pár 10.000 FT)

    - Van egy synology NAS-om otthon. Ennek segítéségével tudom használni a Time machinet. Körülbelül mekkora hely kell neki? én kb 500 GB os storage space ről tudnék lemondani archiválásra. Nem ismerem a programot de ugye 256 GB hely van a gépen.

    - A telefonnál tartottam, hogy körülbelül 2 évente cserélem. így átlagosan kisebb ráfordítással szinten tartom magam. Mennyire nehéz eladni egy ilyen gépet két évesen? 13" ból nincs nagy kínálat. Lehet kereslet sincs?

    - Van olyan mód ahogy belerakhatok sim kártyát mobil internethez? lehetőleg úgy hogy ne lógjon ki egy buta nagy stick a gépből?

    - A tokon, tb-lan átalakítón, mini display-VGA átalakítón kívül kell még valamit venni a géphez?

    - A mini display porton csak kép jön? vagy a HDMI-hoz hasonlóan hang is?

    - A Jack dugóból csak egyet láttam, ez egyszerre mikrofon és füles (mint az iphone?)

    - Megőrültem amiért vágyom egy ilyen gépre?:)

    Minden választ/ötletet köszönök!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák