Új hozzászólás Aktív témák

  • anorche1

    őstag

    Osszegyujtottem par kerdest, mert kivancsi lennek, hogy mas wm hasznalok hogyan oldottak meg.

    1. Tobb monitoros felhasznalas. En gyorsgombra tettem egy-egy /bin/ -be rakott bash scriptet, amiben csak egy beallitott xrandr parancs fut le.

    2. Tobb hangbemenet (laptop hangszoro, jack, hdmi, usb hangkartya). Mind pactl set-default-sink... paranccsal gyorsbillre raktam. Hasznalhato megoldas, de ennel jobban orulnek valami i3 -barra kiteheto, kattintos, valasztos verzionak. Mindezt ugy, hogy a hangerogombokkal is a kivalasztott kimenet erejet allitsam. Hangerot pamixer -i/-d paranccsal allitom.

    3. Laptop kijelzojenek lehajtasat, fenyero kezeleset xfce-power-manager vegzi. Ezt ti hogy valltjatok ki? A kijelzo lehajtast, power gomb megnyomast ha jol tudom systemd is tudja kezelni, de mas megoldast szeretnek, ha esetleg vissza mennek artix -ra.
    Fenyero allitasra meg olyan megoldast talaltam, ami nem a hattervilagit erejet veszi le, csak mintha egy sotet szurot rarakni. De ettol meg a laptop ugyanannyira merul.

    4. Fajlkezelonek dolphint hasznalom, nem tudom elengedni, nagyon megszerettem.
    2 gondom van vele. Nem mukodik a keresese baloo file indexer nelkul. Es nem tudom beallitani, az 1 kattintasos mukodest.

    5. Naptar. Minden DE tudja, de szerintem barmelyik windows is, hogy a talcan a mai datumra kattintva elojojjon a naptar. Ezt el tudom itt is erni valahogy? Vagy ti hogy oldjatok meg?

    Egyelore ennyi. Tervezek egy kis nyilvanos logout bejegyzest osszedobni a teljes telepitesemrol, beallitasomrol. Elsosorban magamnak, mert rengetegszer ha egy problemara megoldast talalok, akkor nem jegyzem fel, hogy mi volt az, mit es hol irtam at (pl. tudom, hogy a laptop aksirol hasznalva nem ismerte fel a pendrive -okat, a tlp.conf -ban kellett valamit atirnom, de hogy mit, arra mar nem emlekszem).

    "It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

Új hozzászólás Aktív témák