Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz Dißnäëß #10490 üzenetére

    Azt figyeltem meg, hogy átlagban, a jobbnak mondott lemezjátszókon a hajtómotor és a hangkar+szubtányér páros el van egymástól szeparálva. Sokszor pl. rúgós felfüggesztéssel.
    A lényeg, hogy az olcsóbb konstrukcióknál amik általában egy darab alvázból állnak, minden ugyanarra az egy lapra van felszerelve; így a motor rezgéseitől nincs akkora elhatárolódás. Mondjuk ez nem tudom mennyit is nyom valójában a latba, vagy csupán szükség volt arra, hogy valami látható pluszt is hozzáadjanak a drágábban árúlt modellekhez ;].
    Persze pl. valami gumibakos motorfelfüggesztést, azért gondolom az egyszerűbbekben is lehet/szokás alkalmazni.

    Tetszetős az a Teac. Ami nekem különösen bejövős, az az, hogy a szubtányér külső oldalán hajt a szíj, szóval a motor kívül van.
    Így akár azt is meg lehetne játszani, hogy kiszereli az ember a motort és összedob annak valami különálló kis tömböt, és abba helezi bele. Így egy kicsivel hosszabb szíjjal, azt már akárhová ledobhatná a lemezjátszó mellé. De még akár egy másik teljesen elszeparátl felületre is; pl. lemezjátszó fali konzolon, melette a motor meg egy állványon :Y.

    Persze azon is szoktam agyalni hogy a hangkarok mennyit számíthatnak. Illetve vajon mennyire elterjedt hogy a magasságukat lehessen állítani...stb.

    Az is gondolkodóba szokott ejteni hogy ha valaki pl. összesen ~170 ezret szándékozik szánni a lemezjátszózásra, akkor annak az a célszerűbb hogy egy jobb lemezjátszó olcsóbb hangszedővel, vagy kevesebbet szánni a szerkezetre (akár nagyonrégi használtat beszerezni) és venni bele komolyabb új "drága" hangszedőt?

    U.I.:
    Sajna egyáltalán nem vagyok hozzáértő, így azt sem tudom többek közt, hogy manapság mennyire lenne nehéz olyan motorokat beszerezni amit fel lehetne használni az említett módon. Tehát hogy leteszem a lemezjátszón kívülre és arról hajtom közvetlen a szubtányért szíjjal. Illetve azt sem tudom, hogy ez a motor fordulatszám szabályzás "finomhangolás" hogyan is van megoldva (mit kellene hozzá venni még).

    Persze ha DD lemezjátszóban gondolkodnánk, akkor az mindjárt nagyrészt megoldja ezt a motor elszeparálódás/nemelszeparálódás gondot. Bár azok kivitelezését még nem figyelgettem :).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák