Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #03969024 #10146 üzenetére

    Figy, ez nagyon bonyi, nem írsz hülyeségeket, meg több út van véleményem szerint és akár 2-3 is hozhat eltérőségük ellenére kiváló eredményt, de szerintem nagyon máshogy állnánk ehhez az egészhez, én ezért sem kezdek bele. Ha ragaszkodsz hozzá, többen nekiállhatunk itt, elmondja mindenki a magáét, aztán majd elgondolkozol, melyik utat járod, vagy esetleg beugrik egy negyedik saját ötleted a vázoltakból, én imádok agyalgatni, de tényleg csak agyalgatás lenne, semmi konkrét, be ne vásárolj abból, amit itt bárki leír, míg egyöntetűen nem mondják többen is, hogy "aha, végülis nem az én receptem, de működhet, zöld lámpa". - mondjuk. :) Én így állnék a helyedben hozzá. Ja és nem győzöm hangsúlyozni, hogy Conrad és átlag-jó alkatrészek először, deszkán, próbaképp, mert lehet, "áh mégsem erre gondoltunk" lesz a vége, és akkor max párezret dobsz ki az ablakon, nem 100 körüli-feletti összeget meg viaszos réztekercseket.

    Nem megmondani akarom, bocs... értesz Te szerintem, csak abba a hibába sem szeretnék esni, hogy leírok valamit, aztán "áh úgysem lehet normális váltót tervezni" meg "hülyeség" - mondják majd egyesek (persze ők receptet nem fognak hozni, könnyen kezet mosva azzal, hogy "mert nem lehet").. :U Valszeg mások is így vannak ezzel, különben már záporoznának az ötletek, hogy hogy csinálnák ők.

    Inkább csak kérdezősködök így vaktában: az elsőfokú váltóhoz miért ragaszkodsz ? 90°-ban forgatja a fázist és lassan, mert széles az átfogása a gyenge meredeksége miatt és ez mindezzel egyszerre bőven engedi zenélni a hangszórókat a saját rezonanciafrekijük környékén is, ami mindig "fázunk tőle" kategória, ajánlott elkerülni, tehát még impedanciával is küszködnöd kellhet, nem csak szimplán fázis, amplitúdó, csoportfutási idő, csillapítás és társai mentén mikor melyiket elcseszni a másik javára. Ezek a paraméterek ilyen egymással összekötött tekerentyűk kábé, hogy ha egyikre-másikra optimalizálsz, a többi elmászik nemjó irányba, tehát a szűrők jó megválasztása és felépítése, milyensége, lényegében zsonglőrködés azzal, hogy megtaláld azt a marha ideális pontot, ahol a Te kütyüd úgy összességében a legkisebb kompromisszummal hozza a legjobb eredményt (mert kompromisszum mindig van).

    Háromutasnál bevett szokás másodfokúval menni, nem feltétlen persze, de rengetegen így csinálják, mert annyira még nem bonyi, 180°-ban forgat fázist, ami pont egy ellentétes polaritással ismét nullára hozható, vagy úgy hagyható (középsugárzó fordított polaritású bekötése, vagy egyenesben hagyni), attól függően, milyen szűrő, mennyit emel ki a keresztezési frekin, amplitúdó-tartó szűrőre gyúrsz inkább (fázisanomáliákkal), vagy fázistartóra (amplitúdó-anomáliákkal), satöbbi. A szűrők "tudománya" elég mélyvíz, fateromék ezt vagy másfél évig gyúrták a BME-n anno, és ahogy írtam, több út van, ráadásul lehetnek jók (meg kevésbé jók, rosszak is, de hogy nem 1 verzió van a végén, hogy na AZ A LEGJOBB, az biztos).

    Aktív-analóg szűrővel annyiban bentebb vagy, hogy nem maszkolja el Neked a váltószűrő áramköre a hangszórót az erősítőtől, hanem azok direktben "látják" egymást, ami a létező legideálisabb megoldás (ezt mindenki sejti szerintem) damping factor, feedback, stb. több szempontból, pláne egy csövinél (mondhat bárki bármit, nem akkora a kontrollja a hangszóró felett, mint egy D osztálynak, se nem akkora az impedancia-érzéketlensége, de nem is ezért szeretjük a csöviket, mondom ezt úgy, hogy itt sincs mitől félni, pláne Nálad a pushpull-al). Elektronikus-analóg hátránya, hogy utanként 1 végfok kő, tehát sztereó 3 útnál 6 monoblokk.

    Aktív-digitális még egy lépés innen fentebb, digitális domain-ben történik a váltás, itt már lehet FIR szűrőket is alkalmazni és mindenféle egyéb trükköket különösebb anomáliák nélkül, de a kimenet utanként is digitális, tehát még tovább szaporodik az alkatrészigényed: sztereó 3-utashoz 6db DAC, és csak azok után a 6db végfok, rendre.

    Amúgy amilyen ijesztő az aktív háromutas sztereó alkatrészigénye, azért itt is lehet az ember kreatív, meg nem kell megijedni és lehet kicsit máshogy hozzáállni: aki egy ilyen megoldással szívesen játszana-kísérletezne, annak szerintem érdemes lőnie valami többcsatornás D osztályú, jó táppal kifejezetten értékelhetően szóló modult és játszani ezzel, ismerkedni a lehetőségekkel és akkor egyetlen dobozzal letudva az erősítő oldal, DAC-ból pedig vagy 6db olcsóbb, mégis nagyon jó visszhangú modell (Topping D10s), vagy ha egyből ágyúval veréb, akkor egy Okto Research DAC8 Pro 8-csatornás kütyü, mondjuk ez drága, ASR-en fasza, Stereophile szerette fülre is.

    Hát, ezek fényében, amit Te elkezdtél, amilyen büdzsével, és amilyen fasza két monoblokkod árválkodik most a polcon, doboz sem lesz egy egyszerű izé, minden esélyed megvan nem csak arra, hogy nagyon elrontsd, hanem arra is, hogy egy kib* penge motyót mákolj be és rakj össze :K De a passzív váltód drága lesz, én megelégednék próbaalkatrészekkel az elején, tényleg ilyen tök kommersz kondikkal stb, elektronikai szempontból nagyon hasonlót fognak produkálni az egzotikus motyókhoz képest, csak a színezésük lesz más, meg az áruk, de a lényeget látni-hallani fogod, hogy kábé jól döntöttél-e, hogy muzsikál a cucc, stb.

    Megérzésem szerint iteratív lesz e teljes rendszer elkészülése, még 1 év múlva is lesznek itt kérdéseid, mi majd okoskodunk valamit így messziről (tv-s gerincműtét Gyurcsók, tudod).. :D .. sokszor átgondolod, áttervezed esetleg, vagy változtatsz ezen-azon, ami nem fix.. (főleg váltó, elhelyezés, stb). mire beáll.

    Hát uff, én szóltam egyet. (Szerk.: Uff1).

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10148 üzenetére

    Fasza ;) :K

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #03969024 #10146 üzenetére

    Vajon a három útba ugyanazon alkatrészkészletű lenne az optimális, vagy kísérletezgethetünk a csövekkel, az ellenállókkal, kondérokkal?

    Erre soha senkinek nem lesz válasza szerintem. Ez már az a liga, ahol Neked tök egyedül kell a dzsungelben vágnod az utat, eleve a DIY is mint olyan, egyedüli menet kitaposatlan ösvényen - többnyire.

    Vajon hányfajta variáció létezne?

    A cserélhető és változtatható alkatrészek .. ööö ... ismétléses ... öö .. variációja, permutációja... ? De rég volt matekóra... Szóval sok. Nem tökölnék vele, ez már level9 lenne és még 1 körül vagyunk. Na jó, aktív triamping-al már level3 mondjuk.

    Mennyibe kerülne az időszakos csőcsere?

    Oroszokkal ócó, kátékkal drága. KT150-ekkel horror. Amúgy oroszokkal sem ócó, mert jobban szórnak és korrektül párba vagy quad-ba válogatott darabokat eléggé fel tudnak árazni - nyugati cső árszínvonalra. De van nem egy olyan kapcsolás, ami direkt számol az orosz csövek nagyobb szórásával és vagy eleve sokat megengednek, vagy okos trükkel ki van egyensúlyozva az ilyen jellegű eltérés, magyarul a designer ügyelt erre a tényre a kapcsolás megalkotásakor.

    Mélyeket nem hajtanék csőről, ne félj azoktól a D-ktől, csak diszkusszal nézzétek meg, fázis ügyileg mi jelenik meg a kimeneten a bemenethez képest, hogy legyen infótok róla, hogy viselkedik. bkercso-nak is vannak jól megtápolt D-kkel kifejezetten jó tapasztalata, az ICEPower/Hypex/Purifi vonal meg abszolút top tökvakon bevásárolva is, PS Audio-ról tudom, hogy ICE-okkal nyomja, de Hypex/Purifi vonalon a Nord és az Apollon Audio azok, akik építenek, Nord icipicit kedvezőbb árú és ugyanúgy vagy cserélhető opamp input stage-ek, vagy maga az egész input stage választható modul, attól függ, melyikkel rendeled és később is cserélheted ezt a modult - vagy sajáttal küldöd.

    ASR-en is, meg mindenhol a szaksajtóban jól szerepelnek. Annyi, hogy totál transzparensek állítólag, szóval semmi színük, szárazak. Aki ezt nem szereti, egy cső preamp/input stage-en átkergetheti a jelet előttük, ha nagyon akarja, de szerintem pont mélynél ez annyira nem feltétlen kellhet. Egy Purifi EVAL-2 dual mono szettet betesztek fasza táppal egy-egy dobozba, az úgy elég unikum és ütős szett lehet.

    Magasakat hajtani meg tetszés szerint... mivel érzékenységük hasonló, mint a mélyeké és közepeké, a gain-re ügyelni kell, hogy egyezzen (vagy itt, vagy preamp oldalon, lásd gain lánc), de teljesítményben lehet szolídabb, hiszen ide nem jut akkora energia. Bár kimenőtrafót is lehet jól tekerni magasfrekikre, pláne így, hogy TUDJUK, hogy csak magasszekciót játszana (tehát SE esetén a légréssel lehet ennek megfelelően erre optimalizálni kicsit), ha OTL-re vállalkoztok, akkor meg ez nem kérdés. Nagyon híres és agyon dicsért mind hangra, mind design-trükköket illetően Tim Mellow OTL erősítője, itt nincs csatolókondi hangszóró és a kimeneti csövek közé, állítólag egy k* jó design az egész, hangszóróvédelem is van külön áramkör nélkül, szóval okos trükk. Érdemes elolvasni a cikket (mindjárt linkelem). Az orosz 6C33C pedig az egyik, ha nem A félvezetőkhöz legközelebb álló cső, alacsony fesz, nagy áram, szóval totál más állat mint a legtöbb cső és mint ilyen, kiválóan alkalmas az OTL használatra. Megmutatható Dyscus-nak, bár ismeri is szerintem, de ha ebből összeüt egy nyákot, abból én is kérek :)) PDF és szerintem kellő tudással duplázni is tudja a teljesítményét (ha szükséges).

    No, én elméláztam. Kellett ez Neked ? :D

    :N

    Befogom, szóljanak mások is. Nem akartalak összekavarni. Passzívozz, csak először mainstream alkatrészekkel, ne a csúccsal, mert bele kellhet nyúlni később, HA akkor derül ki valami turpisság.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz #03969024 #10149 üzenetére

    Finnya egy úrfi lehetsz te. :C

    Amit feltétlen így csinálnék azokból mik felvetődtek. Hangváltót kívülre, de mindenképp nagyon könnyen hozzáférhető helyre. Gondolom maci úgy is a süketszobai felállást javasolja, joggal, a váltónak a második, harmadik verzióját sem építeném drága dolgokkal. És mint látszik én nem vetném el a passzívat, sőt.

    Dißnäëß:

    Tehát indián vagy :)

    Szerintem amit írsz, túl egyszerű, ettől bonyolultabb egy jó hang :P
    Egy ilyesmi felállást csak erős idegzetűeknek javallnék, vagy mindekképp olyannak aki örömét leli az építősdi dologban, nem türelmetlen a hanggal és igencsak vastag a buksza. Lancernek kész az erősítő ez már eleve elveti nálam az aktív vonalat. Második a te "egyszerű" gondolkodásod, (ilyen mondat nincs, de ha még is akkor az értelmetlen :) ) gondolok itt a "bitperfektség" problémára, okéé az, aláírom az elvet, mégis ahány kábel, eszköz akármi, mind másképp szól. Lásd cat5 vs cat 7 . Meghát ennyi mindenen átkergetni azt a szerencsétlen "hangjelet" :DD Megannyi véget nem érő játék, sosem lesz nyugis zene hallgatás. Csővel? Nyáron hűtőházba kell költözni velük. Óriás macera ez, egy hangra vágyónak nem ajánlanám, egy építő szellemnek, igen.

  • Mathiask

    senior tag

    válasz Dißnäëß #10150 üzenetére

    "Aktív háromutas tri-amping esetén egy Hypex-el hajtva a mélyeket"

    Már többször írtad ezt, illetve, hogy a mélyet, közepet, meg a magasat lehet így különböző erősítővel hajtani. De én kizárt dolognak tartom, hogy a gyakorlatban így jó hangot lehet elérni. Lehet én vagyok szűklátókörű. De nem látom pl, hogy lesz jó, egységes egy A osztály a magashoz, cső a középhez, D meg a mélyhez.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10154 üzenetére

    Azt csak vázoltam neki, mint alternatívát, ő javasolta-kérdezte, hogy kicsit szaglásszuk körbe az aktívat.

    Ha most valaki vesz két kis monitor kategóriás pittyputtyot, legyen gyönyörű audiofil hang, és mégis megtámogatja az alját 1-2 finoman és jól odatett sub-al, az is már aktív (vagy félaktív) :D

    Amúgy csővel 6 végfokkal nyáron tényleg megpusztul az ember. :K Télen jó, termosztát kikapcsolható :)) De ahogy írtam, én max három útnál is 4 végfokig mennék (mélyre D) és fogyiban ez a négy is még csak ott van (zene nélkül), mint egy pár 200W-os Krell A osztály. Annyira nem para.

    Amúgy totál egyetértek, passzívoznia kellene, de szerintem modellezni - és lehet építeni is - fog több váltót, mire eggyel megtanul élni pár hetet. És majd csak ezután konvertálnám drága alkatrészes verzióra ugyanazt, addig ahogy írod, lehet kikukázik egy-kettőt, ki tudja. :K

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • ozzy711

    őstag

    válasz Mathiask #10155 üzenetére

    Teljesen egyet értek, szerintem is az aktív váltásnak csak azonos típusú erősítőkkel van értelme.

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #01758976 #10154 üzenetére

    "mégis ahány kábel, eszköz akármi, mind másképp szól. Lásd cat5 vs cat 7 ."
    Csak érdeklődöm, ne vedd kötekedésnek, vagy ilyesmi.
    Hogy jutottál erre a következtetésre? Konkrétabban a technikája érdekel. Mármint fizikailag mi történik a szobában mondjuk egy cat5 vs cat7 összevetés során?

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz Mathiask #10155 üzenetére

    Kb 10 éve Kalminak (Gergő) volt aktív 3 utas, D-osztály mélynek, csövi középnek, a tetejére nem emlékszem. Ahogy arra sem, hogy mennyire volt jó, de nem volt rossz, az biztos.

  • #07400704

    törölt tag

    válasz Mathiask #10159 üzenetére

    Én pl. mint néhányan tudják, sokáig cat kábelt használtam a hangdobozokhoz, egészen pontosan cat6A, aztán csináltam egy hármas fonatot cat8-ból, gondoltam lesz 1 kis előrelépés, hááát nem kicsi lett, még nyers állapotában sem, alig akartam elhinni, meghallgatta más is, azonnal lejött neki is a változás, úgyhogy ha csak a hangfal kábelt nézzük cat-ból, akkor nem kicsi létjogosultsága van a 5-6-7-8-as cat-ok közti különbségnek.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Mathiask #10155 üzenetére

    Többen csinálják ezt szobahifin, én ennek eléggé utánamentem 1-2 éve, konkrétan függtem a témát. De megtudni sosem fogom, ha nem próbálom ki. (PA-val láttam, próbáltam, működött, nagyban meg pláne, ott csak ez megy, audiofil szobain még nem hallottam full aktívat szerk: hülyevagyok, de, egy Avantgarde Trio-t :D , profin kezelt szobában, de az nem az a liga, amit én holnap összedobok).

    Neked is csak azt tudom mondani, hogy: abból indulj ki, amikor körberakod a szobát szatellitekkel, vagy kb. ilyen F3 40Hz-képes kisebb hangszórókkal, de legyen akár sztereó, és utána szubbal megtámogatod. Van több nagyon jó, ajánlott sub is, amiket kis hozzáértéssel és ügyeskedéssel tök jó lehet illeszteni alsó frekik kiegészítésére, nem Vérpistike, hanem tényleg audiofil hangot elérve-megtartva, erről annyi youtube vidi van nagy nevektől is, hogy ... egyszerűen működik.

    Van rajtuk egy gain control poti, és minimum egy 180°-os fázisforgató kapcsoló, vagy akár egy 2. potméter is erre. És működik.

    Ezzel az első két utat már le is tudtad, miért ne tehetnél egy magassugárzóhoz, a legfelső útra, valami harmadik monoblokk párt, vagy pöpec sztereót ? :U

    Nyilván többmindenre kell figyelni, emiatt a buktató is több, de attól még, hogy biztonsági játékosok vagyunk és félünk tőle, hogy elb*hatjuk, én inkább azt mondom magamban mindig, miért arra gyúrunk, hogy elrontjuk ? Miért nem arra kondicionáljuk magunkat, hogy jó lesz, mert körbejárjuk a témát, elmélyedünk benne ? (Tanulunk róla). Egy háromutas aktívat ha elrontasz elsőre, tudod, mi a jó benne ? Csak idő kell, hogy helyrehozd, más nem nagyon, mert akkora flexibilitással rendelkezik, hogy az nem olyan, mint egy passzív, hogy nekiállsz forrasztgatni, fülelni, nemjó, kicsavarozod hangszórót, kibillented, benyúlsz, nyákról leszerelsz, vagy leforrasztod, agyalsz, millihenri, kondi, impedancia, rezgőkör, rendelsz, megjön, beforrasztod, imádkozol, közben meg még arra is tippelgetsz, vajon a váltó felépítése csap be, vagy tényleg a kondid színez és ha igen, milyen irányba.. ? satöbbi... Elképesztő nagy Golgota, én így látom.

    Elképzelhetetelenül flexibilisebb egy aktív megoldás, emiatt nyilván lekanyarodni is több lehetőséged van a jó irányról, mondanák sokan, de hozzáállni nem érdemes már a legelején így, akkor tényleg hozzá sem kell fogni. A passzív meg helyből, csípőből kényszerít olyan megkötésekre és elektronikailag is olyan kompromisszumokra, amit aktívban hírből sem ismersz, egyszerűen "leszarod". (bocs). Mert nincs.

    Ezért írtam, hogy kezdőknek bevett és tuti jó szerintem egy aliexpress-es TPA3116D2-re vagy ekvivalensre, jó minőségű lapra épült viszonylag kis pénzből megúszható többcsatornás erősítő és azzal bohóckodni, és ha észleli a hangban a másságot, a frissességet, a nemistudommit, akkor lehet belevágni komolyabba is. Amíg ki nem próbálja az ember, nem garancia semmi semmire, ez a passzívra és aktívra ugyanúgy él.

    Ha komolykodni akarsz, ott sem kell Aladdin összes kincsét beleönteni, ha például használt piacon veszel 3db tökegyforma normálisabb sztereót, NAD, Arcam, Denon, ki mire esküszik, .. a hangerő potijukat használod "gain"-nek (lényegében elektronikailag nem az, mert csillapítanak, de szintillesztésre jó), tök jó eredményed lehet vele. Akár analóg-elektronikusan, akár digitálisan, több csatornás DAC-al váltasz előttük.

    Gondolj bele: meghajtod kicsit jobban a rendszert, elég közepes hangerő. A magassugárzó semmit nem észlel abból, hogy lent a mély dübörög mondjuk és szipkázza a tápot, meg szaladnak ki a nagy áramok. A közép szintén nem lát ebből semmit, gyönyörűen etetve van a maga jelével és a pufferkondijai köszönik, kiváló egészségnek örvendenek.

    Egy minden útra közös erősítőnél, passzív elemekkel még plusszban a hangszórók között, ez nagyon máshogy néz ki és fülre is más.

    Alma és körte.

    Nem szabad szerintem abba a hibába esni, hogy hasonlítjuk ugyanazon ládán és hangszórókészleten annak passzív megoldását az aktívval szemben. Hiába van csúcskategóriás Duelund-od a passzívban, ezüstözött réz viaszos szalagtekercsekkel, az attól még elektronikailag továbbra is induktivitás, ellenállás és kondenzátor a végfok és a hangszóró között, ergo "szükséges rossz", amit aktívval úgy ahogy van kipicsázhatsz a fenébe. Ezt itt megnyered. És ha ügyesen váltasz meredekebb szűrővel, impedanciacsúcsot is elkerszült, korrekciós Zobel se kell. Amit buksz, az az aktívnak a plussz váltóigénye, egy elektronikus váltót be kell tenned a jelútba, még kis jelszinten, ami szétdobja Neked a sávokat különállókra. Ez az elektronikus váltó színezhet. Namost itt jön képbe a digitális váltás, ott nincs ilyen probléma, a szín nem változik, ha pedig mindegyik kimenetre ugyanazt a DAC-ot kötöd, akár több különállóval, akár egyetlen többcsatornással, megint jó vagy. Az aktív 3 út analóg fronton értelmezve jelent óriási előnyt a passzívval szemben (még digitális váltás esetén is), mert a passzívhoz képest ezen az analóg játszótéren hozza a rengeteg előnyét, (ahogy a passzív is a hátrányokat), lásd flexibilitás és a közvetlenség miatt hangban is. A bitperfektség itt ezért kérdőjeles, kell-e vele foglalkozni, biteket és azok perfektségét nem tudom analóg szinten értelmezni, az egy digi fogalom és az átvitelre vonatkozik inkább, DAC bufferig. Amit hangra bukhatsz aktívval itt-ott, annál sokkal több deficittel bír egy klasszik passzív felállás, hangilag. Mondják, hogy elrontani kisebb esélyű, hát szerintem nem, egy passzív váltónak ki mer nekiesni úgy igazán, és vállalni teljes mellszélességgel, hogy "na ez jó lett" ? Itt vannak az ábrák, hol a recept ? (Én sem mertem belelépni, lenne ötletem rá, 2 variáció helyből, de vakarózós így is, úgy is).

    És miután megannyi passzív rendszerre is azt vagyunk fülre képesek mondani, hogy "húbazz, ez de jó", egy tisztességesen megcsinált és összehozott aktív még innen is egy plussz lépcső felfele. Gain-ekre ügyelni kell, hangszóró érzékenységgel összhangban figyelni erre, lancerboy esetében totál más hangszórókészlete is lehetne, tök más érzékenységekkel és akár tökmás névleges impedanciával is, de nála ráadásul minden elég közel van egymáshoz, egy viszonylag egyszerű recept, digi-aktívval ezzel hülyére lehetne játszani addig, míg be nem állna egy igen komolyan szóló, nagyondurvánjó hang. Szerintem.

    És az aktív flexibilitásához margóra: játsszunk el a gondolattal, hogy ha mondjuk azt csinálta volna, hogy a mostaniak helyett valami egyéb szupertweetert néz, 100dB érzékenységgel, akkor ~ negyedakkora teljesítményigényű magas erősítővel megúszhatná a középhez és mélyhez képest a dolgot, ami vagy méretben előny (kisebb kimenők), vagy osztályban enged mást (AB helyett tiszta A osztály SE), vagy mittomén, és csak kisebb gain igazítás. De hogy ebből is látszik, mekkora óriási szabadságot ad az embernek az aktív szűrés, de nagyobb ismeret is kell hozzá, hogy az jó legyen, ezzel egyetértek.

    Keveseknek van ez meg, de tudod én úgy vagyok vele, hogy a passzív váltósok a kábeleket reszelik, meg a kondikat cserélgetik, meg itt-ott-amott forrasztgatnak, addig az "aktívosok" ugyanezt játszhatják erősítőkkel, tökmás váltószűrő recepttel és formulával, stb. És igenis elérhető szobában az nekik is, hogy az álluk leesik végül attól, amit összehoztak. Kevesebb olyat hallottam, akiknek beletört a bicskájuk ebbe, mint olyat, akinek sikerült és elégedett.

    No, mindezt annak fényében írtam, hogy aktívat feszegettük. Ne vegye senki annak, hogy egyik vagy másik mellett kardoskodnék, mert nem ez a cél, természetesen gyönyörűen zenélő rendszert lehet mindkét megoldással alkotni. :K

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz Mathiask #10159 üzenetére

    Jaj, sziú testvérem ne olvasd, se Amdfun se a harmadik furcsa nick. CPT....

    Pár éve lett cserélve a cat 5, sima tűzálló cat 7 re, az akkori streamerem (eltörték) pont abban az időszakban lett cserélve egy gyengébbre, meg még valami kábel az összeredmény még is jobb lett. De visszapróba nem volt csak cat 7-el a törött streameren. A jelenlegivel viszont minimum 3-4 próba is volt. Kétféleképpen, egyszer egy router közbeiktatásával, tehát a cat 7 végére router majd abból cat 5 a streamernek. Lesújtó csomós hang. A másik, mivel egy időben gyakran voltak itt thome szerelők csináltattam velük 10x méteres cat 5-öt, így már közbelső router nélkül egyből az ontból jött a cat 5. Eredmény még rosszabb, minden vesztett, főleg a levegősség, kontúr, szeparáció, a csomó még kisebb lett. Ezeket vissza ellenőrizve mondom. A wifi bluetooth és társai adatátvitel szerintem hifire alkalmatlan, nálam még a cat 5 is, de csak a hetes ellenében, biztos van attől is jobb, más kábel, de nálam elég kerek most a reprodukció, így nem izgat különösebben semmi.

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #01758976 #10163 üzenetére

    Inkább a próba menetére gondoltam, tehát hogy időben is mi történik, bekötöd, leülsz, egy számot hallgatsz, vagy részletet, stb.

  • #03969024

    törölt tag

    Igyekszem válaszolni a felvetett dolgokra, csak így ömlesztve, remélhetőleg mindenki megtalálja a választ a gondolataira. Előre is elnézést a szűkszavúságért, így 54 évesen már eléggé pusztulnak az agysejtek, nem megy már a litánia... :)
    Először is, eszembe sem jutott aktívan váltani. Persze, vannak megoldások a mélyet D osztályúval hajtani, Gravesen is előszeretettel alkalmaz Hypex modulokat erre. Ha már mélyben is elég jó az erősítőm, inkább legyen érzékenyebb a doboz, amit bőségesen kihajt a 35-40 Watt. Az aktív váltóknak is vannak nyűgjei, s bár esélyes lenne jobb hangot elérni vele, de nem biztos. Az már igencsak költséges kísérletezés lenne. Ezzel a gondolattal el is értünk a DSP-hez. Fenntartom a lehetőségét, hogy nincs teljesen igazam, de még mindig az ördögtől valónak tartom ezt a technikát. Főleg csöves mellé! Azt is belátom, hogy ma már legtöbbször digitális a forrás, egyszerűsége és kényelme okán, s ezeknél a felvételeknél lövésünk sincs, milyen utómunkálatokat végzett a hangmérnök. Az igazi finomság egy rendes analóg front lenne, tisztességes lemezjátszóval, minőségi lemezekkel, vagy akár egy nagyobb sebességű orsós deck-el, de ebbe már késő belevágni.
    A 6 db. DAC is komoly érvágás anyagilag, mert tisztességes darabokkal új áron 3 milkánál kezdődik. El lehet indulni olcsó kínai csodákkal, de nem lesz ugyanolyan az eredmény. Ha pedig valamelyik javíthatatlanul, pótolhatatlanul kiesik... Ez a gazdagok játszótere.
    Felvetődött a hosszan vezetett IC témája... Egy hosszú interconnectnek, még ha XLR is, bizony már lehet olyan kapacitása, amely beleszól a hangba. Nem vinném be a PA, vagy a stúdiótechnikát az otthonomba, ott mások az elvárások.
    Csövek, OTL. Itt Dißnäëß (szerintem) elég nagy tévedésben van, az orosz (szovjet) csövek nem rosszak, legfeljebb nem audio célra lettek fejlesztve. Az amerikai csőgyártás hamarabb lehanyatlott, mint az orosz, nem véletlenül tértek át pl. ARC-ék a 6550-ről KT88-ra. Az enyémben is szovjet 6N23P-EV NOS meghajtók vannak, ennél jobb lehetne a Telefunken cső, de iszonyat drágák, s ezért hamisítják is rendesen!
    Az OTL kapcsán az a véleményem, hogy ha olyan jó lenne, akkor bizonyosan szélesebb körben elterjedt volna, hiszen olcsóbb. Nem véletlenül van az a kimenő, feltéve, hogy sikerült jó minőségben megtekerni. Ezzel egy kicsit megint visszakanyarodnék DysCus erősítőihez, amelyek nagy erőssége, hogy piszok jó trafókat tud hozzájuk készíteni.
    Vissza a dobozhoz: Miért szeretnék elsőfokú váltót? Az egyszerűsége miatt. A kisebb fázistolása miatt. A dolog a másodfokúnál nem olyan egyszerű, hogy megfordítom a közép polaritását, mert akkor ugyan a keresztezési freki környékén jó lesz a fázis, de akkor máshol tolom el... Tankönyvileg ugye minél meredekebb váltás lenne a jó, a hangszórók nem pofáznak bele egymás dolgába. Viszont, rengeteg darabból állnak, költségesek. Nem jobbak, talán kényelmesebb velük dolgozni. Aztán a tények, tapasztalatok mást mutatnak. Ott van hárásó doboza: A mély előtt nincs semmi, a magas is csak egyetlen kondit kapott, 12 kHz-től ugye nem is váltva, hanem besegítésként. Elméletileg semmi jó nem származik ilyen magas
    frekiket bízni egy 10"-os mélysugárzóra, de mégis működik.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #03969024 #10165 üzenetére

    Félre ne értsd (lehet már megtörtént), nem akarlak aktívra rábeszélni. Meg senkit sem. Kérdeztetek (Te is és Mathiask), válaszoltam. ;) :R

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #10162 üzenetére

    Ezek jó érvek, kalapot le, de a puding próbája...

    #10164Mathiask

    Nincs bevett mód, se ilyen célra tartott zeném. Beteszek egy számot mit ismerek, majd kábel csere és jön ugyan az a zene élőről. Viszont itt akkora különbségek vannak, hogy igazából a cat 7 újra hallgatására nem is lenne szükség. Ha gondolod tudok mutatni ma valamikor egy videót, persze nem nyilvánosba :DD Fogalmam nincs ott mekkora lenne a különbség

    [ Szerkesztve ]

  • Mathiask

    senior tag

    válasz Dißnäëß #10162 üzenetére

    ÖÖÖ, kicsit elmentél passzív vs aktív irányba. De én csak arra gondolttam, hogy aktív váltásnál is az egyes utakhoz a különböző típusú erősítők gondolatával én nem tudok megbarátkozni. Mert amúgy elméletileg én az aktív analóg keresztváltót utanként így (nyilván) egy egy végfokot tartom ideális megoldásnak. (csak épp a végfokok ugyanolyanok)

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10167 üzenetére

    Az a "baj" velem, hogy nekem mindegy, milyen a nő haja: szőke, barna, fekete, nekem mind bejön, ha egyéb "paramétereiben" olyan. A hifivel is így vagyok, nem tudok egyetlen mellett legyökerezni, hogy NA EZ.

    Ha hallanám a Tied, valszeg olvadnék. Aztán hazajönnék az én világomba és ugyanúgy élvezném azt is. (Ha nem, nem lenne az otthonomban).

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Mathiask #10168 üzenetére

    Gyakran csinálják pedig. Tervezés kérdése, még mielőtt kiválasztaná az ember a hangszórókészletet. Ha közel esnek egymáshoz sensitivity-ben (ládájában!), ugyanarra a képzeletbeli névleges impedanciára korrigálva, hogy almát láss alma mellett, akkor egyformákkal lehet.

    Ha távolabb esik az érzékenységük, akkor nem érdemes, mert egy marha érzékeny magas alá ugyanazt téve, mint ami a többit hajtja, kénytelen leszel a magas erősítőjét agyoncsillapítani a gain/hangerő potival, az pedig rontja a jel-zaj arányt, az meg nem túl audiofil barát megközelítés.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10170 üzenetére

    Remélem "hallak" egyszer valamikor. :B

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #10172 üzenetére

    "Tárt kapu vettet ágy" :)

    Összelehetne hozni valami találka félét, idén remélhetőleg lecseng a covid és hajrá. Többen is jönnének, összehozni egy kalap alá.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10173 üzenetére

    Tökéletes. Meglátjuk, a vírussal mi lesz addigra. Még kitart sztem egy darabig :(((

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz #03969024 #10165 üzenetére

    "Ott van hárásó doboza: A mély előtt nincs semmi, a magas is csak egyetlen kondit kapott, 12 kHz-től ugye nem is váltva, hanem besegítésként. Elméletileg semmi jó nem származik ilyen magas
    frekiket bízni egy 10"-os mélysugárzóra, de mégis működik."

    Annyit tennék ide, cserébe nem is igazi "hifis" vagy "audiophile" hang, szerintem ezt első blikkre 10-ből többen is elutasítanák, vagy nem értik. Talán így:
    "With jazz, classical, and live recordings it was very special indeed. Certainly there's a loss of detail but it made me realise how that just doesn't matter. It's the feel and the presence and the tone that matters. The details from the other speakers were impressive but they were speakers playing recordings and very digital sounding. The Zus played music."

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #01758976 #10167 üzenetére

    Köszi a leírást.
    Dobd fel nyugodtan youtube-ra is, lehet te leszel az év "audio youtube-ere". :)

    Csak azért kérdeztem a metódust, mert ez azért elég jól "vaktesztesíthető".
    Igazából csak kell valaki aki átdugja véletlenszerűen(feldob egy pénzt pl), neked meg nem kell rálátni melyik van bedugva(jó esetben azt a személyt se kéne látnod aki átdugta). És ennyi. Igazából kevesebbet kellene csinálnod(az átdugást megúszod), mint akkor amikor amúgy is ítéletet hozol van-e különbség. Gyakorlatilag semmivel nem lenne másabb a feladatod, mint eddig, csak épp kevesebb infod van, de eddig se ezt értékelted, hanem a hangot, szóval tök ugyanaz lenne.

    És nem is feltétlen miattad érdekes ez, mert ha akkora a különbség, akkor nyilván leteszed a voksod valamelyik mellett. Inkább csak megerősítésként, hogy mi történik ha kizársz minden mást.

  • btraven

    őstag

    válasz Mathiask #10176 üzenetére

    És ennyi?

    Én most csináltam egy sikertelen abx tesztet foobar-ban.
    40 másodperc volt egy tízes széria. És közben mérgelődtem hogy még mindig van egy próba? De én türelmetlen vagyok.
    Valóban egy sikertelen teszthez csak ennyi kell. Véletlenszerűen nyomkodtam a gombokat.

    Tele vannak a fórumok olyan hozzászólásokkal hogy "nem hiszem el, nem tudtam sikeres tesztet csinálni 128k és 320k mp3 között".
    Erre a válasz: "ne viccelj, az nem lehet, gyakorolj egy kicsit"

  • Mathiask

    senior tag

    válasz btraven #10177 üzenetére

    "Véletlenszerűen nyomkodtam a gombokat."
    Akkor ne tesztelj.

    Hárásónál és aki még így tesztel(néha én is) az a helyzet, hogy szeretne eldönteni valamit, szeretne valamilyen konklúzióra jutni és jut is. Tehát ez a folyamat így is úgy is végbe megy, akkor is, ha nem létezne vakteszt. Ebbe a folyamatba igazából nem szólunk bele azzal, hogy más cserélgeti ki a dolgokat és hogy cat5 és 7 helyett A-ról és B-ről mond véleményt, attól még ő és az agya ugyanazt csinálja.
    Ha te a véleményedet, konklúziódat nem úgy hozod meg általában, ahogy vakteszteltél, akkor ne használd azt a vaktesztet. Vagy ahogy amúgy is eldöntenéd a kérdést abba építsd bele azt az egyetlen körülményt, hogy nem tudod éppen mi szól, ha lehetséges, ha nem, akkor meg ne.
    Ha nem vakon csináltad volna azt a tesztet, akkor is türelmetlen lettél volna és akkor is mérgelődtél volna. Az nem azért van mert vakon csináltad, hanem a teszt maga volt olyan ami felidegesít.

  • btraven

    őstag

    válasz Mathiask #10178 üzenetére

    Nem ugyanazt csinálja az agya. Pont ez a lényeg. Az ember agya dolgozza fel a zenét. A fül csak közvetít.
    Ha vaktesztelsz zenehallgatás helyett, az nem lehet ugyanaz.
    Nem értem miért akarod hárásót félrevezetni. Egy rakás időt és energiát el fog vesztegetni.

    Ugye tudjátok hogy minimum 10 próba kell? Persze erről vita van, mert tudományosan azt se tudják eldönteni hogy mennyi kell.
    Attól is függ hogy ha mondjuk hárásó csinál egy 10/10-et akkor életbe lép az a szabály hogy nem elég a 10 hanem 11 kell.

    Ráadásul cat5-7 kábelre amire elsőre nagy valószínűséggel azt fogja kapni hogy nincs különbség egy vakteszttől.

    Elmegy az egész kedve a hobbitól azért mert kap egy téves eredményt egy buta vakteszttől.

    De persze ha tengernyi ideje van akkor gyakorolhat is. Egy idő után sikerülni fog a vakteszt. De lehet addigra a zenehallgatást is megutálja.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz btraven #10179 üzenetére

    Azt mondd meg nekem, mitől tekinthető egy vakteszt "sikerültnek". :U

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Mathiask

    senior tag

    válasz btraven #10179 üzenetére

    "Nem ugyanazt csinálja az agya."

    De. Te vaktesztelés vs zenehallgatásról írsz, amiről szó se volt. Én meg tesztelés vs vaktesztelésről. Nem zenehallgatásról van szó, hanem rövid tesztelésről, hogy a cat5 vagy 7 a jobb, vagy hogy van-e különbség. Eleve az volt a kideríteni való, hogy van-e különbség és ha van mi. Mint ahogy szinte mindenki ezt csinálja ha pl elmegy egy hifiboltba és dönteni akar, hogy ezt vegye meg, vagy azt. Kérjük, hogy hallgassuk meg azt a készüléket, utána meg amazt és elemezzük mi történt. Én erről beszélek. Pont ez a lényeg, hogy az egyik vakteszt elleni érv, hogy "de hát mást csinál az agya a zenehallgatáshoz képest". Ok, legyen. De akkor akkor is mást csinál az agy mikor meghallgatsz egy számot, kicseréled a készüléket, megint meghallgatod és közben próbálsz konklúziót levonni, hogy van-e különbség. És ezt mindenki csinálja gond nélkül.(akkor is, ha amúgy baja van a vakteszttel) Én azt mondom, hogy ha eleve így csinálja valaki, akkor ehhez képest az, hogy nem a készülék nevéhez társítjuk a hallottak alapján meghozott konklúziót hanem az "A" címkéhez már nem különbség az agy működését tekintve.

    "Nem értem miért akarod hárásót félrevezetni. "
    Ki ne találj már ilyeneket. Amúgy meg ne féltsed, rutinosabb annál szerintem, hogy rám, vagy bárkire hallgatna ha amúgy nem akar.

  • #01758976

    törölt tag

    Napok óta ezt ízlelgetem.

    "A high-end nem feltupíroz, nem hozzáad, hanem lebont. Az ISIS semmit nem tesz hozzá a hanghoz, éppen ez benne a meglepetés, hogy arányaiban a hangképen szinte semmi nem változtat, mégis minden sokkal artikuláltabb. Elég gyakran meghívnak, hogy hallgassak meg különböző rendszereket, ilyenkor mindig bajban vagyok, mit mondjak. A többség nem nagyon érti, hogy mi is az a high-end, ezért nem is nagyon tudok mit mondani. A bemutatáshoz viszont jó eszköz, a legjobb segítség az ISIS. A rendszerbe kötött IC-vel leginkább a felvételek eredeti hangzása fog feltűnni, és az, hogy mennyire zenei hangzásra képes még az olyan előadás is, amely eddig középszerűségével elsikkadt. Felesleges a részletekről és egyébről beszélni, azok természetes részei az előadásnak, hihetetlen levegős énekhanggal, fejleszedő, de megfogott, stabil basszussal együtt. Minden ott van, ami kell, mégsem feltűnő, mégis természetes. Ebben van az ISIS igazi ereje, úgy nyújt sokat, hogy közben nem kell odafigyelnünk. "

    És ez mennyire, de mennyire igaz.

    by Audiolife

    [ Szerkesztve ]

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #01758976 #10182 üzenetére

    Ezt a sápadtarcú nyelvet egy magamfajta indián már nem érti.
    Sebaj. Még van a múltkori tüzes vízből..

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #01758976

    törölt tag

    válasz #10726912 #10184 üzenetére

    Az nem számít, most itt helyettesíthető bármivel. A definíció qrva jó szerintem. A hájend lebont.

    Egyébként egy AN kábel.

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz #01758976 #10185 üzenetére

    De mégis milyen kábelről szól az idézet poszt? Mert az Audio Note ISIS néven van RCA, hangfal és tápkábel is. Egyik réz, másik ezüst meg varázslat...

    Amúgy lebont... Jah. :DDD

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • #01758976

    törölt tag

    válasz CPT.Pirk #10187 üzenetére

    https://audiolife.blog.hu/2012/06/26/az_istenno_hangjai_audio_note_isis?token=67d0047118c51129578cb32df9ba0245

    Jut eszembe, valamelyik nap voltam megint analógozni, a lemezek közt elkapott a pusztaesztétika, mikor mint egy kisgyerek tapicskolod az árut, rohadt élvezetes. A hang is. :K

    Visszatérve a cikkre. Valóban lebont, de elég nehéz érzékeltetni. Azt hallod, hogy megszűnik egy csomó torzítás, és nem tett hozzá az eszköz semmi "karaktert" inkább elvett, de kontúrosabb, tisztább, dinamikusabb, stb., lett minden, de nem adott a hanghoz semmit, illetve de :)

    [ Szerkesztve ]

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz #01758976 #10188 üzenetére

    Ehh ez a kábel téma... ez a vettél valami jó drágát, -tehát- az jól fog szólni dolog. :) Az én személyes kedvencem a 275e forintos tápkábel, amit aztán bedugsz a 20 éve szerelt, már a patinásodás útjára lépett kábelezésű fali aljzatba, és akkor még csak ki sem jutottunk a szobából. :N

    Lemezeket egyébként én is gyűjtöm, mióta tavaly beüzemeltem a lemezjátszómat. Az a sok munka amit egyik-másik lemez borítójába fektettek, az már önmagában örömöt ad, mikor előveszed a lemezt. És itt jön az ezotéria, hogy mivel javul a hangulatod a kedvenc lemezedet elővéve, jobbnak is fogod hallani a zenét. :)

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • #01758976

    törölt tag

    válasz CPT.Pirk #10189 üzenetére

    Elkurtam az idézést, csak nem akartam szerkeszteni a jobb érthetőség kedvéért. Az isis-nek nincs helye az én mondanivalómban. Sem semminek, mert lehet az kábel, doboz, előfok...,bármi. Azért nem linkeltem eddig a cikket.

    Az az, a boritók! Öröm a köbön. Nézni, olvasni, visszahelyzni, édesgetni őket, van filing :) És van olyan alkalom, mikor ez kell. Ez is a rendszer része.

  • #10726912

    törölt tag

    válasz CPT.Pirk #10189 üzenetére

    Ezért (is) kell a dugókat és a dugaljakat kilőni a holdra...ja, csak szólok, hogy 1 méter kábel is remek szűrőhatással bír..🤗

    [ Szerkesztve ]

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz #10726912 #10191 üzenetére

    Mit szűr, térerőt? :)

    Megnézve pár találatot a témában, egyet találtam ahol valamilyen méréseket is odaraktak a varázslat szöveg helyett. [link] Ott azzal érvelnek, hogy amikor a tápkondi töltődik zenélés alatt és megjelenik az áramtüske, akkor az átlagos falban lévő vezetékezés korlátozó tényezőként jelentkezik és ellapítja a tüskét, ami állításuk szerint kihat az egész hallható tartományra.
    Már csak azt nem tudom, hogy ezen mit segít az utolsó egy méter cseréje... :N

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz CPT.Pirk #10189 üzenetére

    Cimbim full digis, de van vagy 50 kedvenc lemeze. Lassan gyûjti ôket.

    Úgy fogalmazott az LP hallgatásra: "szeánsz". "fíling".
    :K

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Dißnäëß #10194 üzenetére

    Ezt én úgy oldottam meg, hogy terveztem bemenet váltót a csövesemre, így egyik esetben a lemezjátszó szól a csöves előfokon keresztül, egyéb esetben meg vagy rca bement, vagy SMSL M100 DAC a TV-ről. Ez utóbbi a kényelmet szolgálja, mert TV-n könnyű gyorsan behozni valami tartalmat, meg magát a TV-t is az erősítőn keresztül hallgatom, így nem kell külön soundbar a TV-hez.
    Mikor az LP szól, akkor nincs az, hogy gyorsan beletekerünk a számba. :)

    Tiger.huhhhh: nehéz eldönteni, hogy humorizálsz vagy komolyan beszélsz. :K

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • btraven

    őstag

    válasz Mathiask #10181 üzenetére

    Én csak azt javaslom hárásónak hogy vigyázzon.
    Nehogy úgy járjon mint én az alább linkelt kártyatrükk videóban. Annyira koncentrál az ember egy részletre hogy nem veszi észre hogy a háttérben minden megváltozott.

  • #01758976

    törölt tag

    válasz btraven #10196 üzenetére

    Köszi szépen kedveséged és az intő szavakat.

    Nem vagyok nagy teszter, inkább csak semmilyen. Az említett cat kábel csere bő egy éve történt, akkor jobbnak találtam, aztán tegnap volt egy videó kedvéért a következő.

    A részletekbe való elveszés sem fenyeget, úgy gondolom. Nem is tudok egy részletre figyelni tartósan, mert úgy is az egészre vagyok alapból ráállva, összhangra. :K

    #10194Dißnäëß

    Nem akartam a kéjes jelzőt használni, mert az elég perverz lenne, de tuti van olyan szitu, mikor az lenne a helyes szó. Többmindennek kell hozzá összeállni, de ritkán még az is összejöhet. :B

  • Mathiask

    senior tag

    válasz fehér_ember #10085 üzenetére

    "egyszer kipróbáltam alá rendkívül puha de amúgy vastag szilikont, és nálam rontott a hangzáson."

    Ki kell próbálni ronggyal is. Úgy látszik Herb Reichert-nek a Stereophile tesztelőjének bejött. Valószínűleg ezért nem a hátrébb található audiophile állványára rakta az FirstWatt F8-at.
    (a linken a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom lehet)

    [ Szerkesztve ]

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz CPT.Pirk #10195 üzenetére

    Sápadtarcú barátom, hunyd le szemeid egy kicsit. :P

    Nálam ilyen nem várható, viszont egy jó USB-s ADC-t szeretnék majd, amivel a digi láncba illeszthető az LP. Ha digitálisan-aktívan váltok, muszáj lesz.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák