Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz ozzy711 #10147 üzenetére

    Igen, szerintem tök jó megoldás. Én gyárit is ha moddolnék, már csak így. Az emögötti fél méter kábel már nem oszt, nem szoroz, kapacitás és impedancia tekintetében, mint az ezelőtti 2-3 méter, kinél mennyi ugye a szoba és a távok miatt.

    Apropó, szoba és távok. @lancerboy. Az előző szösszenethez: a hosszú kábelek sosem egészségesek. Aktív háromutas tri-amping esetén egy Hypex-el hajtva a mélyeket, teheted a Hypex-eket a hangfal alá-mellé, a mélysugárzó csatijának a hátuljához. Egy mondjuk félméteres kábellel kötve a mélyeket az erősítőbe. Ez azért hasznos tud lenni. Az erősítőket pedig XLR-en a DAC-ba, így az áthidalandó távolság ha még mindig x méter, na bumm. RCA-n is elmegy, de XLR-en röhögve és kifogástalan minőségben. Volt erről egy vita (inkább kérdés volt, mint vita), és PS Audio is erre esküszik. Oké, ez semmi, csak annyira nem szokványos dolog home audio-ban, ahogy látom. Pro Audio-ban meg rengetegszer van ez, tehát a jelkábelt fogják hosszúra, nem az erősített hangszórókábelt (szigorúan XLR, tehát a zajra klasszisokkal immunisabb, mint az RCA, pláne nagyobb távon).

    Csövinél azért nem tennék csövet a láda mögé. (Mikrofónia). D osztálynál vállvonós. Sőt. Legyen fasza, friss, közvetlen, megfogott, direkt.. bármit is jelentsenek ezek a szavak :D

    Ja és elkezdhetsz játszani majd azzal is, hogy magasra ezüstöt (juhúúúúú) :D , középre akármit, mélyre rezet. Ó istenem. Az aktív 3 út nagyon jóóóó !! :K :U Építsd a passzívat kívülre, hátha pár év múlva az agyrágó bogár beindul. Hallgass rám és ozzy-ra, ne kelljen baltával szétkapni a motyót a kiiktatandó váltód miatt. Na jó, ne hallgass, csak mérlegeljétek, mint lehetőséget, hogy ne szivassátok Magatokat a jövőben.

    Meg mondják itt-ott, hogy a passzív alkatrészeknek is van némi mikrofóniája szintén, én nem tudom, ez mennyire játszik és kelljen rá ügyelni, de ha Duelund liga és ultra kategóriára lősz, akkor ezen logika mentén +1 amellett, hogy kívülre tedd a doboz mögött (ne erősítőhöz).

    Uff 2.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák