Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz kukulec #12821 üzenetére

    Jól definiáltan jelentkező sztereó színpad mellett nem kell fejhallgató, amúgy ajánlott. A maxot úgy hozza ki nyilván.

    Jók ezek. Kár, hogy zenei produkciók (felvételek) során vajmi közük van a mikrofonozásnak ahhoz, ami ilyen élményt nyújt. Bár hallottam már 1-2 olyan felvételt, hogy azt hittem, ott ülök a padokban, annyira valós volt, de ez ritka.

    Általában a környezet bevonásával történik a valóságossága egy zenének.. és .. a "stúdió" az stúdió marad, azért szólnak úgy, ahogy, a live-ok meg live-ok (sajnos, mert én a lapos, hulladék live-okat nem szeretem).. szóval kicsit a vonalzó két végét tudja a zeneipar a múltból.

    Kevés olyan van, hogy letesznek egy omnichannel mikrofont, vagy több normál mikrofont, és megfelelően keverik az egyes hangszereket (mint részleteket, precízen) az "egybehangzással" (pl. szemből pár mikrofon, messzebbről), majd ehhez hozzáveszik még a környezet (szoba, terem) visszaverődéseit is, akár a hátunk mögülre is... magyarul, a szokásos bemikforonozáson túl kellene valami fejünktől fülünk iránykarakterisztikája mentén megvalósított félkör + félkör mikrofonozás, a kettőt szépen, kellő ízléssel és egyensúllt megtalálva elegyíteni és jónapot, kész a cucc.

    A binaural-t kötelezővé tenném rengeteg műre.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák