Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz BenJoe80 #12161 üzenetére

    Hello!
    A Nikon Coolpix L810-hez egy kis személyes tapasztalat.
    Feleségem jelezte, ha már magamnak vettem új gépet, akkor neki is lehetne egy új. Eddig egy Panasonic kompaktot használt nagy megelégedéssel, de már eljárt felette az idő.
    Körbenéztem és a leírások alapján az L810 nézett ki a legjobban.
    Elmentem a Saturnba és megfogdostam. Fogásra is jó volt, magyarul is tudott és mégiscsak Nikon.... Megvettem, hazavittem és kipróbáltam. Tényleg szép és jó, óriási zoomja van, mindenféle programmódot tud és még a a fogása is nagyon jó volt. Sőt, full HD videózásra is hazsnálható, még a gyerek is nagyon élvezte a nagy kijelzőt és a bohóckodást vele.
    Csak aztán megnéztem a képeket is, amiket csinált. Zajos, részlettelen, elmosott képeket kaptam. Igaz a gép ki sem ment a szobából, így lehet, hogy napsütésben ISO100-on elfogadható képeket csinált volna. de a Canon 7D-hez szokott szememnek nagyon fájt ez a végeredmény.
    Ismétlem, a Canonhoz képest volt borzasztó, egyébként egy jól használható gép. Az jutott eszembe, hogy videókamerának tök jó lenne.
    Szerencsére el tudtam adni kis bukóval, de a tanulópénzt megfizettem. Soha többet kompakt/bridge. Egyébként helyette kapott egy Panasonic GF-3-at. Ég és föld a kettő! Igaz itt nincs gigazoom, de van gyors AF és szuper képminőség, bár a fogása azért jobb volt a nikonnak. Na de semmi sem lehet tökéletes!! (csak az én Canon 7D-m!!! 8))))

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák