Új hozzászólás Aktív témák

  • lazlo8

    tag

    válasz Fire/SOUL/CD #8685 üzenetére

    igen, én voltam a hunyó tényleg írtad már a dátumos- elmentést, és sikerült is elmenteni ! nagyon szuper köszönöm a segítségeteket!
    Viszont még fennáll 1 basic-problémám:
    van egy "makróm" ami több másik kisebb excel-ből szedi az adatokat. nevezzük ezeket forrás file-oknak. A master file tartalmaz 50 fület ez a makró ezt az 50 fület tölti fel több kisebb nagyobb forrás fileokból. A forrás file-ok szintén 50 fület tartalmaznak de abból csak 10-5-20 fül van kitöltve a többi fülnél az eredmények üresek (random hogy melyik forrás file-ba hány fülnyi adat van).
    a problémám az hogyha lefuttatom a makrómat pl. arra az excel file-ra ami 20 fület tartalmaz tök jól működik. De aztán lefuttatnám a másik forrás file-ra ami mondjuk csak 10 fület tartalmaz akkor nem 30 fülnyi eredményem lesz, hanem csak 10 mert felülírja az első 20-at.(0-val)
    a makróm ugy néz ki hogy 1 cella hivatkozik a forrás file cellájára. semmi képlet v nehézség nincs.
    hogy/mivel lehetne ezt a problémámat megoldanom? HA fv-vel?A 0-is jó eredménynek számit, a megoldás az lenne hogyha lefuttatot az első forrás file-ra a makrót az behúz 20 fülnyi jó adatot. utána ehhez a 20 fülhöz nem kellene hozzányúlni a maradék 30-at töltse ( viszont egy kérdés a forrás file-ban vagy egy mező ami üres értéket tartalmaz a makróm viszont minden alkalommal 0-as értéket ad ez mitől lehet?). de random ez is tehát ma az első forrás file-ba 20 fülnyi értékes adat volt, lehet holnap csak 2 fülnyi lesz holnapután meg 0 és csak a 2.-ik forrás file-ban lesz adat.
    tehát a 0 és üres mező-t meg kell különböztetni. Vagyis lehet ha egyszerűbb lenne ha a makróm üres mezőre üres mezőt húzna be(ezt hogy? vagyis most miért üres mezőre 0-at hoz be? (bár most találtam egy olyan mezőt ami a forrás file-ban üres és a master-ben is az ez mitől lehetséges? a hivatkozás képlet ugyanaz csak a változók mások pl. lapfül neve) nem pedig 0-at és akkor, ha újra lefuttatom a makrómat akkor az üres mezőket töltse fel?
    köszönöm még1x mindenkinek a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák