Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz lapalapa #102296 üzenetére

    Einstein szerint a téridő görbületet érezzük gravitációnak, de én is csak ugatom a témát.
    Mindenesetre az elvárásaid azért irreálisak, mert mindig lesz egy olyan kérdés, amire nem lehet felelni a tudomány keretein belül. Mi több, egy megválaszolt kérdés, ezer új másikat szül.

    "Persze sok mindent ki tudunk számolni ezeknek az uriembereknek hála, még azt is hogy a föld mennyit mozdul az alma felé, de ettől még nem tudjuk hogy mitől esik le, pedig ha tudnánk, akkor onnan már egyszerűbb talán megoldani, hogy ne essen le, mert onnantól miénk a világegyetem.."

    Egyébként te rögtön tettél is egy állítást, amely szerint meg lehet szüntetni a gravitációt, ha tudjuk, hogyan működik, holott semmi nem utal erre, lehet, hogy a világ természete olyan, hogy nem lehet megszüntetni sehogyan sem.

    "értem én hogy hinni kell valamiben, jelen esetben a tudomány mindenhatóságában, de én kicsit függetlenebbűl kezelem a kérdést amíg a "szánalmasan technológia előtti" és a "bravúrosan technológia utáni" állapot között vagyunk."

    Mindezt az interneten megírva..... :)) De komolyan, nálad mit jelent, hogy hinni a tudomány mindenhatóságában? A tudomány egy módszertan a világ megismerésére. Mondhatod, hogy nem hiszel benne, csak éppen a hasracsapás, mint módszer, annyira nem szokott megbízható és használható eredményeket hozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák