Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    Megjött a 3m-es teljesen sima tápkábel a másik hangfalamhoz, bedugtam és meg se kellett erőltetnem magam a különbség kihallásához, megérkezett oda is a változás. A rogyásig hallgatott számaimon végig mentem és a torzított gitár kitartott zsengése, a rumbatök morzsoló hangja, az akusztikus gitár húr rezonanciája, és lábcinek összezörrenése-sziszegése esetén szembetűnő a különbség, illetve az emberi sz hangokon. A legnagyobb érdekesség, hogy van akkora a különbség, mint amikor megvettem a DAC-omhoz az iFi iPower2-t a PC-s USB-s delejezés kiváltására, de megkockáztatom, hogy kicsivel nagyobb is.

    Viszont van nekem itt egy nem tetsző dolog is így, hogy most már még erősebben hallhatóak a változások, nem csak egy oldalról. Egyes zenék esetén "túl tiszta" a hangzás és nem is tudom pontosan az okát. Például a női sz hang néhol nekem már túlzó lett, máshol viszont nem. Felvétel? DAC? Vagy ez az elosztó? A DAC táplálás megváltoztatásával is tisztult a hang, de nem tisztult ilyen "zavaró módon". Leellenőriztem, visszadugtam mindkét hangfalat a sima elosztóba és már nem volt zavaró a női sz hang az adott hanganyagban.

    A hifi sóra visszaemlékezve a legtöbb rendszer nekem ehhez hasonló volt, amit túl tisztának gondoltam. Ilyen tisztán a valóságban tuti nem hallok. Szóval ez az első fejlesztésem, amivel kapcsolatban ennyi idő után is ambivalens érzéseim vannak. Eddig minden változás a rendszeremben egyértelműen pozitív volt, így most nem tudom ezt hova tenni még :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák