Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Na vettem a fáradtságot és tesztelési céllal előbányásztam egy nem túl új Luxman sztereó erősítőt amin van optikai és digitális bemenet is. Főként mert ki akartam próbálni a fiio e10k digitális kimenetét.
    Valahogy el kell ismerni hogy sajnos azért a luxman szebben szól így mint a fiio :D bármilyen hihetetlen is. Viszont ilyenkor csak az erősítő rész különbözik ha így kötöm be, azaz azt a különbséget hallom amit az erősítő produkál? Mert a fiio-n keresztül megy a hang usb-ről. Az a baj hogy valamiért az erősítőn ha felerősítem pause alatt a hangot kis zajt hallok, ezért nem hallgattam. Ez mitől lehet? ( egy gond van még a luxmannal hogy max 48kHz-et tud a digitűlis erősítő része)

    Más: tulajdonképpen miért kell mindenkinek USB dac, nekem a luxman úgy volt digitálisan bekötve a pc-re, hogy kivezettem az alaplapi digitális kimenetet a hátuljára és onnan ment az erősítőbe a digitális jel. Ez majdnem minden asztali pc-n megoldható. Ez nem olyan jó minőségű kimenet?

    Haa fiio e10k-nak csak a digitális kimenetét használom, az milyen minőségű? vagy a line out kimenete? Azok is leszólt minőségűek ( mint ahogy a fiio e10 általában) vagy az elfogadható? ( mondjuka digitális kimeneten érezhetőem jobb a hang mint a line out kimeneten)

    Kicsit nem tiszta ez a dac-erősítő és kimenet kérdés még :) Sajnos még a régi analóg hifista vagyok, akkoriban nem volt más csak rca amikor kezdtem :) ( sőt din) :D

Új hozzászólás Aktív témák